АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

на право проходу та проїзду на велосипеді по земельній ділянці

Читайте также:
  1. B. У нижній третині правого стегна накласти джгут-закрутку
  2. I. Нормативно-правовые акты
  3. I. Нормативно-правовые и другие официальные документы
  4. I. Право на промышленные изобретения и открытия
  5. I. Юридические отношения по вещам как вещное право и его виды
  6. II. Гражданская ответственность за недозволенные действия (правонарушения)
  7. II. Основные моменты содержания обязательства как правоотношения
  8. II. Право застройки
  9. II. Право на фабричные рисунки и модели (прикладное искусство), на товарные знаки и фирму
  10. II. Розгляд справ про адміністративні правопорушення
  11. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  12. III. Право участия общего

ПОЗОВНА ЗАЯВА

Про встановлення земельного сервітуту

на право проходу та проїзду на велосипеді по земельній ділянці

 

Згідно із Державним актом на право власності на земельну ділянку Серія ______ № __________________ від ______________________, зареєстрованим в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № ______________________________, я, _________________________________________ є власником земельної ділянки загальною площею __________________ га з кадастровим номером _______________________________, яка розташована на території ___________________________ ради ____________ району ________________________________ області (далі – земельна ділянка позивача).

Поруч із вказаною земельною ділянкою розташована земельна ділянка відповідача. Кадастровий номер земельної ділянки - ______________________________.

З урахуванням місця розташування обох земельних ділянок, доступ до земельної ділянки позивача з дороги загального користування можливий виключно через земельну ділянку відповідача.

Проте відповідач створює перешкоди у проході та проїзді позивача через земельну ділянку відповідача. З метою вирішення даної проблеми позивач звертався до відповідача з відповідним листом (копія додається), проте відповіді на нього він не отримав.

Відповідно до статті 401 Цивільного кодексу України:

«1. Право користування чужим майном (сервітут) може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом.

2. Сервітут може належати власникові (володільцеві) сусідньої земельної ділянки, а також іншій, конкретно визначеній особі (особистий сервітут).»

Частиною першою статті 98 Земельного кодексу України визначено, що: «право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками)».

Пунктом «а» частини першої статті 99 Земельного кодексу України встановлено, що:

«Власники або землекористувачі земельних ділянок можуть вимагати встановлення таких земельних сервітутів:

а) право проходу та проїзду на велосипеді;»

З урахуванням вказаних положень, позивач вважає, що він має право на встановлення земельного сервітуту (право проходу та проїзду на велосипеді).

Частиною першою статті 402 Цивільного кодексу України визначено, що: «сервітут може бути встановлений договором, законом, заповітом або рішенням суду». Частина перша статті 100 Земельного кодексу України говорить, про те, що: «сервітут може бути встановлений договором, законом, заповітом або рішенням суду».

Відповідно до частини четвертої статті 98 Земельного кодексу України: «земельний сервітут здійснюється способом, найменш обтяжливим для власника земельної ділянки, щодо якої він встановлений». Позивач вважає, що земельний сервітут, який полягає у наданні позивачу права проходу та проїзду через земельну ділянку відповідача має бути поширений на частину земельної ділянки відповідача, визначену у плані, що додається. Такий спосіб встановлення земельного сервітуту є найменш обтяжливим для відповідача, оскільки на даній частині земельної ділянки розташована доріжка, яка протягом багатьої років використовується для цих цілей.

Стаття 403 Цивільного кодексу України встановлює: «сервітут може бути встановлений на певний строк або без визначення строку». З урахуванням того, що можливості доступу позивача до своєї земельної ділянки мають постійний характер і не можуть зникнути протягом певного часу, позивач вважає, що земельний сервітут має бути встановлений без визначення строку.

Відповідно до частини третьої статті 403 Цивільного кодексу України: «особа, яка користується сервітутом, зобов'язана вносити плату за користування майном, якщо інше не встановлено договором, законом, заповітом або рішенням суду.» Позивач вважає, що встановлення зазначеного земельного сервітуту не нанесе збитків відповідачу і не є обтяжливим для нього, тому позивач має бути звільнений від обов’язку вносити відповідачу плату за встановлення земельного сервітуту.

Враховуючи наведене та відповідно до ст.ст.98, 99, 100 Земельного кодексу України, ст. ст. 401, 402, 403 Цивільного кодексу України,

ПРОШУ:

1. Встановити на користь ________________________ земельний сервітут, який полягає у праві проходу та проїзду на велосипеді, щодо земельної ділянки з кадастровим номером _________________________, яка належить на праві власності ________________________________. Встановити, що земельний сервітут має поширюватись на частину земельної ділянки, зазначеної у плані частини земельної ділянки, на яку пропонується поширити право земельного сервітуту

2. Витрати по сплаті судового збору покласти на відповідача.

 

Додатки: 1. Копія Державного акту на право власності на земельну ділянку
  2. Копія листа позивача відповідачу.
  3. Копія плану частини земельної ділянки, на яку пропонується поширити право земельного сервітуту.
  4. Документ, що підтверджує сплату судового збору
  5. Копія позовної заяви та доданих до неї документів

 

 

«____» _________20____ року ____________________


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)