АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Учениця 9-Б класу

Читайте также:
  1. Аналіз навчально-методичного комплексу для учнів 7-го класу з історії України
  2. Дiагностика учнів ______ класу за соцiальним станом
  3. Деякі методи класу UserForm vba мови
  4. Домашні завдання з англійської мови для 11-го класу. Reader (домашнє читання)
  5. Загальна характеристика класу Трематоди(на прикладі печінкового сисуна)
  6. І етапу Всеукраїнських олімпіад з біології для учнів 8 класу
  7. І. Організація класу.
  8. Майстер спорту України міжнародного класу
  9. Наступність І перспективність мовленнєвого розвитку дітей старшого дошкільного віку та учнів першого класу
  10. Описати анатомію та біологію круглих червів класу нематод
  11. Санітарно-гігієнічні вимоги до комп'ютерного класу
  12. Санітарно-гігієнічні вимоги до комп’ютерного класу.

Пекельні цифри та слова

У серце б'ють, неначе молот,

Немов прокляття ожива,

Рік тридцять третій?

Голод? Голод?

 

Пам'ять - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і жит­тя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним. Осо­бливо вражаючі сторінки, де смертельним шрифтом вкарбовано слова: голод, голодомор. 23 листопада - день вшанування загиблих у час голодомору.

Трагічна пам'ять про голодомор - то як чорний, незглибимий коло­дязь, у який, можливо, і не хотілося б заглядати, бо ж побачимо себе далеко не такими, якими б хотіли бачити. Але мусимо подивитися в цей колодязь чесно, нічого не приховувати, аби очистити власні душі від скверни, самовисповідатись і покаятись, аби не повторилося найстрашніше за всю істо­рію України.

1933-й рік. Найчорніший час в історії України. Жахливо навіть через роки ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на бла­гословенній землі квітучого українського краю.Так учні НВК”Оженинська ЗОШ І-ІІІ ст. №2-ДНЗ» 28 листопада розпочали захід присвячений жертвам голодомору 1932-1933 років організатором була Журик Світлана Фиофанівна (вчитель історії,керівник краєзнавчого гуртка «Пам`ять».)

Учениця 11 класу Кінаш Василина розповіла, що у селян було відібрано землю, коней, худобу, реманент. Вони перестали бути господарями на своїй землі. Хліборобів перетворили у безправних колго­спників, які вже не розпоряджалися зібраним урожаєм, його можна було вільно вивозити з України.

Продовжила учииниця 9 класу Дмитренко Олена,яка донесла слухачам про те,що доведені до відчаю люди їли жаб, мишей, щурів, горобців, земляних хробаків і слимаків, мололи кістки на борошно, варили шкіру із взуття, уживали в їжу кульбабу, реп'яхи, проліски, липу, акацію, щавель, кропиву.

У заході прийняли участь учні 11 класу:Савич Оксана,Пацак Діана,Дмитренко Даша,Жук Наталя,Пухленко Тетяна,учні 10 класу Золотнюк Алла та Дивачук Дарина. Закінчила захід Дивачук Аня «Молитвою за Україну»,а тим часом поки Аня виконувала пісню учні 9-11 класів зробили флеш-моб «Коло пам`яті» діти передавали горючу свічку по колу вшановуючи цим пам`ять жертв голодомору.

Листопада у НВК”Оженинська ЗОШ І-ІІІ ст. №2-ДНЗ» відбувся ще один захід присвячений даті 32-33 років.Учні 9-А класу з класнимм керівником Антонюк Натальою Степанівною на тематичній лінійці розповіли про страшні події які відбувалися в Україні.

Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією. Адже й нині живе у пам'яті народу прокляття тим, хто збиткувався над його долею і життям. Ще й досі у сни селян приходять ці похмурі тіні, ще й досі кровоточать роз'ятрені серця, болить душа, що звідала горя до краю.

Учениця 9-Б класу

Мельничу Юлія


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)