АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота №2

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

Розробка графічного дизайну мобільного програмного середовища

засобами Corel Draw

Мета роботи: освоїти основні прийоми роботи в середовищі Corel Draw для розробки графічного дизайну функціональних елементів для мобільних пристроїв, набути навичок у використанні Rollover (Інтерактивної кнопки).

Постановка задачі

Дано: приклади зображень основних функціональних елементів програмного забезпечення для мобільних пристроїв у jpg форматі.

Необхідно: перемалювати кожен елемент в програмному середовищі Corel Draw і в результаті створити дизайн окремої сторінки програмного забезпечення для мобільних пристроїв (форма створення запиту, список запитів, форма пошуку інформації тощо – див. таблицю варіантів).

Теоретичні відомості

Графічні посилання на web- сторінках значно краще сприймаються, якщо вони змінюють свій вигляд при наведенні на них миші й при клацанні мишею. В Corel Draw створення таких об'єктів автоматизовано за допомогою використання Rollover (Інтерактивної кнопки)..

Інтерактивна кнопка – це елемент веб-дизайну, що змінює свій зовнішній вигляд залежно від стану покажчика миші. Як правило, вона реагує на три події: NORMAL – покажчик перебуває поза кнопкою, OVER – покажчик над кнопкою й DOWN – натискання кнопки.

Для того, щоб створити інтерактивну кнопку в CorelDRAW потрібно:

1. Намалюйте об'єкт, що стане буде використовуватися в якості кнопки.

2. Виберіть команду Effects > Rollover > Create Rollover (Ефекти > Інтерактивна кнопка > Створити інтерактивну кнопку).

3. Тепер потрібно визначити стан кнопки для кожної події. Для цього виберіть команду Effects > Rollover > Edіt Rollover (Ефекти > Інтерактивна кнопка > Змінити інтерактивну кнопку). Буде викликана панель Іnternet. Зі списку, що розкривається, розташованого в лівій частині панелі, виберіть пункт NORMAL і зробіть необхідні зміни в зображенні (наприклад, напишіть потрібний текст або змініть колір кнопки). Проробіть аналогічні дії для станів OVER і DOWN.

4. Завершіть редагування, вибравши команду Effects > Rollover > Fіnіsh Edіtіng Rollover (Ефекти > Інтерактивна кнопка > Завершити зміну інтерактивної кнопки) або клацнувши на відповідній кнопці на панелі Іnternet.

5. Для перегляду результатів виберіть команду Vіew > Enable Rollover (Вид > Відображати інтерактивні кнопки) або клацніть на кнопці панелі Іnternet, що включає відображення інтерактивних кнопок.

Інтерактивні кнопки в станах Норма (ліворуч), Наведення (у центрі) і Натискання (праворуч)

В програмному середовищі Corel Draw необхідно створити новий файл намалювати конкретний функціональний елемент (кнопку) у всіх станах з використанням Rollover. Аналогічно виконати завдання для всіх інших функціональних елементів з варіанту. Після цього необхідно їх об’єднати у деяку форму, яка буде виконувати певний функціонал програмного забезпечення. Варіанти завдань див. в таблиці нижче.

План виконання завдання

1. Отримати свій варіант завдання від викладача. Навести його у звіті.

2. Користуючись таблицею варіантів (див. нижче), ознайомитись з графічними елементами та їх можливими станами відображення.

3. В програмному середовищі Corel Draw створити прототипи кожного елемента у всіх можливих станах відображення.

Всі зображення відобразити у звіті у вигляді скріншотів.

4. В окремому файлі створити дизайн окремої функціональної форми програмного забезпечення для мобільних пристроїв відповідно до завдання, використовуючи вже намальовані елементи. Остаточний варіант дизайну відобразити у звіті.

Варіанти завдань до лабораторної роботи

Варіант Завдання
  Розробити графічний дизайн сторінки профілю користувача. Виконати окремо зображення елемента кнопки (активної, неактивної),елемента «процес виконується», тексту (активного, не активного), маркер «коло». Див. файл Variant2. Psd
  Розробити графічний дизайн тул бара для пошуку інформації та переходу між закладками. Виконати окремо зображення елемента кнопки, текстового поля, тексту (активного, неактивного), маркери «закрити», «додати», «вперед/назад», «обновити». Див. файл Variant3. psd
  Розробити графічний дизайн списку різних видів. Виконати окремо зображення елемента списку (активного, неактивного),перемикача (вкл./викл), «стрілка», «галочка». Див. файл Variant1. psd
  Розробити графічний дизайн форми Контакти. Виконати окремо зображення елемента списку (активного, неактивного), текстового поля для пошуку, верхній тул бар для переходу між контактами, нижній тул бар для переключення між групами контактів. Див. файл Variant5. Psd
  Розробити графічний дизайн списку. Виконати окремо зображення елемента списку (активного, неактивного),перемикача (вкл./викл), елемента «стан завантаження», «галочка». Див. файл Variant4. psd

Контрольні питання

1. Які дії потрібно виконати для публікації Rollover в Інтернеті?

2. Як ви розумієте поняття інтерактивна кнопка?

3. Яким чином здійснити редагування об’єкта вже створеної інтерактивної кнопки?

4. Які інструменти Corel Draw було використано у ході виконання лабораторної роботи?

5. Що таке трасування растрових об’єктів і яким чином її можна реалізувати в Corel Draw?

6. Яка команда дозволяє перетворити векторне зображення в растрове?

7. Назвіть художні ефекти Corel Draw, які можна застосовувати для обробки не лише векторних, але й растрових об’єктів?

Література

1. Миронов Д. CorelDRAW 10: Учебный курс / Д. Миронов. – СПб.: Питер, 2001. – 444с.: ил. – (Учебный курс).

2. Смолина М. А. CorelDRAW X3. Самоучитель. – М.: «Диалектика», 2006. – С.640.

3. Комолова Н.В. CorelDRAW X4. Самоучитель. – СПб.: «БХВ-Петербург», 2008. – С. 656.

4. Online учебник по Corel Draw: http://www.cdx3.ru/


Лабораторна робота № 3

Створення логотипа компанії засобами CorelDraw

 

Мета роботи: обробка різних прийомів розміщення тексту і його редагування. Вивчення прийомів організації стилів та кольорів, а також ефектів перетворення об'єктів (типи заливки, створення глибини, засоби тривимірного моделювання текстового об'єкта).

Постановка задачі

Створити логотип компанії відповідно до заданого завдання.

 

План виконання завдання

1. а) Створіть макет, по якому буде намальований логотип. Додайте горизонтальну і вертикальну напрямні. Для цього клацніть мишею на горизонтальній лінійці і не відпускаючи її простягніть напрямну вниз, аналогічно вставте вертикальну напрямну. Додайте ще дві напрямні – горизонтальну й вертикальну. Виділіть вертикальну і вкажіть на панелі властивостей кут її нахилу 135°, а в горизонтальної кут нахилу 45°. Перетніть всі чотири напрямні в центрі сторінки.

Рис. 1 Рис. 2 b) Намалюйте коло. Виберіть на панелі інструментів інструмент Еліпс. Наведіть курсор миші в область перетинання напрямних і, утримуючи клавішу Shіft, намалюйте еліпс (він буде намальований із центра). Укажіть на панелі властивостей розміри по горизонталі по вертикалі 130 мм. (Рис. 1). У підсумку вийде наступний об'єкт (Рис. 2)
Рис. 3 Додайте ще один еліпс із розмірами 100 X 100 мм. (Рис. 3)
Рис. 4 c) Виріжте менше коло із більшої (одержите "бублик"). Виділите мале коло і в меню Компоновка виберіть команду Формирование ’ Формовка.. Ліворуч у вікні Форма(Рис. 4) виберіть опцію Обрезка і зніміть прапорці у вікнах Исходные объекты и Результативные. объекты. Натисніть кнопку Обрезка(Рис. 4)  
Рис. 5 Розфарбуйте коло. Додайте заливання для великої окружності: виділіть її інструментом Pіck і залийте кольором (колір виберіть на свій розсуд), вибравши його на панелі кольорів лівою кнопкою миші. (Рис. 5).
Рис. 6 d) Розріжте коло на сектори. Виберіть інструмент Прямокутник і намалюйте його вертикально із центра з розмірами 10 Х 135 мм (Рис. 6).
Рис. 7 Продублюйте його: виділить інструментом Pіck і в меню Редактирование виберіть команду Дублировать 4 рази. Розмістіть прямокутники уздовж по напрямних. (Рис. 7)
Рис. 8 Виконайте обрізку так, як описано в пункті d) (Рис. 8).
Рис. 9 e) Додайте до логотипу текст. Виберіть інструмент Текст і розмістіть його по центру кола (Рис. 9). Оберіть власну назву для логотипу. Встановіть шрифт Bodonі MT Black, розмір 80. Додайте заливку для шрифту: на панелі інструментів виберіть Заливка’Текстура (виберіть необхідну текстуру і параметри) ’ОК. f) Об’єднайте окружність і текст. Виділіть текст і, утримуючи Shіft,виділіть окружність. У меню Компоновать виберіть команду Группа.  
Рис. 10 g) Викривіть об'єкт. Виділіть окружність із текстом і в меню Эффекты виберіть команду Добавить перспективу. Наведіть курсор миші на один з вузлів на границі виділення і протягніть ближче до горизонтальної напрямної. Точно так само викривіть іншу сторону (Рис. 10)
Рис. 11 h) Додайте тінь. Виділите об'єкт і в меню Редактирования виберіть команду Дублировать. Виділіть нижній об'єкт і залийте його сірим кольором, вибравши його на панелі кольорів, а також видаліть колір рамки об'єкта, клацнувши правою кнопкою миші на кнопці T на панелі кольорів(Рис. 11).
i) Згладьте границі малюнка. У меню Битовое изображение виберіть команду Конвертировать в битовое изображение. У діалоговому вікні Конвертировать в растр виберіть потрібні параметри й натисніть ОК. У цьому ж меню виберіть команду Битовые изображение ’Гауссовское размывание (Рис. 12) і задайте радіус від 10 до 20 пиксел ’ ОК Переглянете результат (Рис. 13).  
Рис. 13 j) Згрупуйте об'єкт і його тінь так, як це описано в пункті f). k) Збережіть документ у векторному та растровому вигляді.  

 

2. Використовуючи отримані навики, виконайте наступне завдання згідно варіантів, наведених у таблиці. В окремому файлі створіть логотип компанії відповідно до завдання. Остаточний варіант логотипу відобразити у звіті у форматі *.cdr.

 

Варіант Завдання
 
 
 
 
 

Контрольні питання

1 Який інструмент у програмі Corel Draw призначений для виділення опорних точок?

2 Яка команда в програмі Corel Draw групує об'єкти?

3 Який інструмент у програмі Corel Draw дозволяє робити перетворення обертання?

4 Який інструмент у програмі Corel Draw дозволяє додавати опорні точки?

5 Для чого в програмі Corel Draw застосовується інструмент Freehand?

6 Чим відрізняється групування об'єктів від об'єднання об'єктів?

7 Перерахуйте інструменти малювання кривих у програмі Corel Draw і їхнє основне призначення.

8 Перерахуйте основні види заливок об'єктів у програмі Corel Draw.

9 Для чого призначені такі інструменти: Інтерактивне перетікання, Інтерактивне видавлювання, Інтерактивна випуклість, Інтерактивна тінь?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)