АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Балів – дуже високий

Читайте также:
  1. Завдання 12 – 14 передбачають виконання вправ, що засвідчать практичні уміння студента. Виконання кожного завдання оцінюється від нуля до чотирьох балів.
  2. Завдання №4. (Есе – кількість балів – 10).
  3. Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти.
  4. Модульний контроль – 20 балів.
  5. Оцінка завдання – 15 балів.
  6. Оцінка завдання – 15 балів.
  7. Оцінка завдання – 15 балів.
  8. Оцінка завдання – 15 балів.
  9. Оцінка завдання – 15 балів.
  10. Оцінка завдання – 15 балів.
  11. Оцінювання: 15 б. (по 5 балів за кожне визначення).

Методика «Впізнай фігури»

Ця методика — на пізнавання. Даний вид пам'яті з`являється і розвивається у дітей в онтогенезі одним з перших. Від розвиненості даного виду істотно залежить становлення інших видів пам'яті, у тому числі запам'ятовування, збереження і відтворення.

У методиці дітям пропонуються малюнки, зображені на мал. 12, у супроводі наступної інструкції:

«Перед вами 5 малюнків, розташованих рядами. Малюнок зліва відокремлений від інших подвійною вертикальною лінією і схожий на один з чотирьох малюнків, розташованих у ряді праворуч від нього. Необхідно якнайшвидше знайти і вказати на схожий малюнок».

Спочатку для спроби дитині пропонують вирішити це завдання на малюнках, розташованих у ряду під номером 0, потім — поісля того, як експериментатор переконався в тому, що дитина все зрозуміла правильно, надає можливість вирішити це завдання на малюнках з номерами від 1 до 10.

Експеримент проводиться до тих пір, поки дитина не вирішить всі 10 завдань, але не більш ніж за 1,5 хв. навіть в тому випадку, якщо дитина до цього часу не впоралася зі всіма завданнями.

Оцінка результатів

Балів — дитина впоралась зі всіма завданнями менше ніж за 45 сек.

Балів — дитина впоралась зі всіма завданнями за час від 45 до 50 сек.

6-7 балів — дитина впоралась зі всіма запропонованими за­дачами протягом 50 - 60 сек.

Балів — дитина впоралась зі всіма завданнями за час від 60 до 70 сек.

Бали — дитина вирішила всі завдання за час від 70 до 80 сек.

Бал — дитина вирішила всі завдання, витративши на це більш ніж 80 сек.

Висновки про рівень розвитку

Балів – дуже високий.

Балів – високий

Балів – середній.

Бали – низький. 0-1 бал – дуже низький.

Методика «Запам'ятай малюнки»

Дана методика призначена для визначення об'єму короткочасної зорової пам'яті. Діти як стимули отримують малюнки, представлені на мал. 13 А. Їм дається ін­струкція приблизно наступного змісту:

«На цьому малюнку представлені дев'ять різних фігур. Спробуй запам'ятати їх і потім впізнати на іншому малюнку (мал. 13 Би), який я тобі зараз покажу. На ньому, окрім дев'яти раніше показаних зображень, є ще шість таких, які ти ще не бачив. Спробуй впізнати і показати на другому малюнку лише ті зображення, які ти бачив на першому з малюнків».

Час експозиції стимульного малюнку (мал. 13 А) складає 30 сек. Після цього даний малюнок прибирають з поля зору дитини і замість нього їй показують другий малюнок — мал. 13 Б. Експеримент продовжується до тих пір, поки дитина не впізнає всі зображення, але не довше ніж 1,5 хв.

Оцінка результатів

Балів — дитина впізнала на малюнку 13 Би всі дев'ять зображень, показаних їй на малюнку 13 А, витративши на це менше 45 сек.

Балів — дитина впізнала на малюнку 13 Би 7-8 зображень за час від 45 до 55 сек.

Балів — дитина впізнала 5-6 зображень за час від 55 до 65 сек.

Балів — дитина впізнала 3-4 зображення за час від 65 до 75 сек.

Бали — дитина впізнала 1-2 зображення за час від 75 до 85 сек.

0-1 бал — дитина не впізнала на малюнку 13 Би жодного зоб­раження протягом 90 сек і більше.

Висновки про рівень розвитку

балів – дуже високий.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)