АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Локальні та глобальні мережі

Читайте также:
  1. Апаратні і програмні засоби Internet. Протоколи TCP/IP. Доступ користувачів до мережі Internet, система адресації у мережі Internet.
  2. Геодезичні мережі та їх призначення
  3. Глобальні економічні проблеми: сутність, види, динаміка.
  4. ГЛОБАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ЯКОСТІ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ.
  5. Глобальні проблеми сучасності та шляхи їх вирішення.
  6. Глобальні проблеми сучасності. Міжнародні організації
  7. Глобальні просторові структури та туристичне країнознавство
  8. Знайдіть в мережі Інтернет програми-каталогізатори для персонального ПК та ознайомтесь з їхніми функціями та можливостями. Зробіть огляд.
  9. Концепція характеристик мережі (NP)
  10. Міські електричні мережі
  11. Опис топології мережі і технологій

Комп'ютерна комунікація та комп'ютерні мережі

З появою комп'ютерів виникла потреба в обміні даними між ними, тобто в комп'ютерній комунікації. Спочатку вона провадилася з використанням знімних пристроїв зберігання. Дані копіювали на такий пристрій, переносили до іншого комп'ютера і переписували на нього. Звичайно, такий спосіб був незручним і повільним, а обсяги даних, які можна було розмістити на знімних пристроях, — невеликими. Сьогодні комп'ютерні комунікації здійснюються за допомогою комп'ютерних мереж.

Комп'ютерна мережа — це система зв'язку між двома чи більшою кількістю комп'ютерів.

Завдяки великій потребі в комп'ютерних мережах вони розвивалися дуже швидко. Лише за 30 останніх років на основі цих мереж було створено цілі інформаційні системи, що дають змогу майже миттєво передавати дані на будь-які відстані.

Комп'ютерні мережі створюють на підприємствах, у навчальних закладах, державних установах і навіть у квартирах. За їх допомогою користувачі обмінюються повідомленнями, здійснюють доступ до файлів, розміщених на інших комп'ютерах, спільно використовують принтери й інше обладнання.

Хоч би де ви не працювали чи навчалися в подальшому, комп'ютери, якими ви користуватиметеся, у більшості випадків буде підключено до комп'ютерної мережі. Ось чому дуже важливо розуміти загальні поняття, пов'язані із цими мережами, і знати принципи їх роботи.

Локальні та глобальні мережі

Комп'ютерна мережа може складатись як із двох, так і з багатьох (сотень, тисяч, мільйонів) комп'ютерів і охоплювати різні за площею території.

За розміром охоплюваної території розрізняють такі види мереж.

Персональна мережа.

Локальна мережа.

Міська мережа.

Глобальна мережа. Охоплює великі території, може включати десятки й сотні тисяч комп'ютерів. Глобальні мережі призначено для об'єднання окремих мереж, щоб користувачі та комп'ютери, хоч би де вони не розміщувались, могли взаємодіяти з іншими об'єктами глобальної мережі. Прикладом такої мережі є Інтернет.

Подана класифікація мереж не єдина і враховує лише одну характеристику мережі — відстань, на яку можуть передаватися дані.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)