АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пам’ятник Т. Шевченку в м. Дубляни

Читайте также:
  1. Пам’ятники готичної скульптури

Подібно, як на сьогоднішній день намагаються вкласти в свідомість школярам національний дискурс, за радянських часів подібним методом намагалися вкласти в свідомість учнів радянський дискурс. Навпроти колишнього приміщення школи (навпроти старої школи) в радянський час стояв пам’ятник В. Леніну. На сьогоднішній день в цьому приміщені знаходиться землепорядний факультет Львівського національного аграрного університету імені Степана Бандери. На цьому місці де колись стояв пам’ятник В. Леніну, в 2004 р. було встановлено та освячено пам’ятник Степану Бандері. З одного боку пам’ятник Бандері можна розглядати як пам’ятник національному герою, провіднику ОУН, і трактувати його в контексті пропагування національного дискурсу студентам вищезгаданого університету, оскільки подібно як в ситуації із середньою школою, при вході в будівлю висить пам’ятна дошка із зображення С. Бандери. Проте, цей пам’ятник можна трактувати як пам’ятник пов'язаний із історією м. Дубляни та Львівського національного аграрного університету імені Степана Бандери, оскільки цей національний герой навчався в цьому ВНЗ. Пам’ятник про який іде мова споруджено за кошт згаданого вище ВНЗ, для того щоб ствердити що аграрний ВНЗ є давнім та володіє власною історією та традиціями.

Пам`ятник та пам`ятна дошка С. Бандері у м. Дубляни

 

Отже, пам`ятник С. Бандері можна розглядати як національний дискурс, але також можна розглядати і як місцевий дискурс.

Пам’ятним місцем, яке можна пов`язати із місцевим дискурсом є меморіал на території ботанічного саду пані Дублінські, які за переказами були надані землі, на яких знаходиться сучасне місто Дубляни у володіння. Проте, цей меморіал знаходиться на невидному місці і не дуже впливає на формування свідомості.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)