АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕС

Читайте также:
  1. Французький цивільний кодекс 1804 року

Завдання1.

До Тростянецького районного суду Вінницької області звернувся позивач Коган В. С. до Тростянецької сільської ради. Тростянецької райдержадміністрації про заміну земельної ділянки.

Свої позовні вимоги позивач мотивував тим, що їй, як члену КСП ім.. Петровського,внаслідок реформування КСП була видана земельна ділянка, право власності на яку підтверджується державним актом №019902 серії ВН. З 14.06.2003 року вказана земельна ділянка перебуває в ордені СТОВ «Тростянчик». 01.09.2006 року позивач отримав від СТОВ «Тростянчик»попередження про необхідність заміни земельної ділянки, оскільки земельна ділянка, яка належить йому,згідно державного акту непридатна для ведення сільськогосподарського виробництва. До вказаного попередження позивачу було невідомо де знаходиться його земельна ділянка. Як з’ясував позивач, земельна ділянка відповідно до її місця розташування та особливості ґрунту непридатна для ведення сільськогосподарського виробництва на даний час і могла бути придатною на момент розташування. На думку позивача земельна ділянка помилково включення до плану розпаювання земель. Оскільки сільська рада відмовила позивачу в заміні земельної ділянки, він звернувся до суду з позовом в якому просив вилучити в нього земельну ділянку,право власності на яку підтверджується державним актом №019902 серії ВН і передати її у власність Тростянчикської сільської ради, зобов’язати Тростянчкську сільську раду надати йому у власність земельну ділянку рівнозначну за площею та вартістю і придатної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Представник відповідача Тростянчикської сільської раду та Таростянецької райдержадміністрації позов не визнали, вказуючи на те, що на момент розпаювання земельна ділянка була придатною для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а тому на даний час підстави для заміни земельної ділянки відсутні.

 

Визначити об’єкт та предмет вказаних правовідносин.

Визначити сторони правовідносин за умовами задачі.

Які норми земельного кодексу України регулюють в казанні у задачі відносини?

Як, на вашу думку, буде вирішено справу судом? Відповідь обґрунтуйте.

Задача 2.

До Зборівського районного суду Тернопільської області звернувся позивач Йоффе С.М. до Погрібецької сільської ради. Зборівського районного відділу Тернопільської філії ДП «Центр ДЗК»про видачу акту встановлення межових знаків та виготовлення державного акта на право власності на земельну ділянку.

Йоффе С.М. звернувся до суду з позовом,у якому просить зобов’язати Погрібецьку сільську раду видати акт встановлення межових між її земельною ділянкою та земельною ділянкою Краузе Н.О. та зобов’язати Зборівський районний відділ Тернопільської регіональної філії ДП «Центр ДЗК»видати державний акт на право власності на земельну ділянку посилаючись на те, що вказані органи влади відмовляються це робити.

Позивач в судовому засіданні позовні вимоги зменшив та пояснив. що її земельна ділянка межує із земельною ділянкою Краузе Н.О.

При проведенні відповідних робіт до приватизації даних земельних ділянок сільською радою встановлено межові знаки між їх земельними ділянками з якими вони погодились.

План встановлення між земельної ділянки було видано Краузе Н.О. на підставі якого він приватизував свою земельну ділянку. Після отримання Державного акта на право власності на земельну ділянку Краузе Н.О. самовільно змінив межові знаки,захопивши частину земельної ділянки Йоффе С.М..На даний час сільська рада видає акт встановлення межових знаків із врахуванням захопленої у Йоффе С.М. земельної ділянки.

В частині позову до Зборівського відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центр ДЗК» відмовляється, так-як підприємство погоджується після видачі сільською радою акта встановлення межових знаків, який виданний Краузе Н.О. не змінювався.

 

Визначити об’єкт та предмет вказаних правовідносин.

Визначити сторони правовідносин за умовами задачі.

Які норми Земельного кодексу України регулюють вказані задачі відносини?

Як, на Вашу думку, буде вирішено справу судом? Відповідь обґрунтуйте

 

Задача3.

За домовленістю сторін між ТОВ «КВІТЕНЬ», ЯКІ Є ВЛАСНИКАМИ СУСІДНІХ ЗЕМЕЛЬНИХ ІЛЯНОК, БУЛО ВСТАНОВЛЕННО ЗЕМЕЛЬНИЙ СЕРВІТУТ В ВИГЛЯДІ ПРОЇЗДУ НА ТРАНСПОРТНОМУ ЗАСОБІ ПО НАЯВНОМУ ШЛЯХУ, РОЗТАШОВАННОМУ НА ЗЕМЕЛЬНІЙ ДІЛЯНЦІ тов. «СВІТАНОК». В СІЧНІ 2012 РОКУ тов. «Світанок» продало належну йому земельну ділянку ПрАТ «Квіти».

Питання;

1.Зякого моменту виникає право земельного сервітуту?

2. Чи зберігається дія даного сервітуту у разі переходу права власності на земельну ділянку ПрАТ «Квіти»? Обгрутнуйте відповідь.

3. Чи збережеться дія даного сервітуту при переході права власності на земельну ділянку від ТОВ «Квітень»до іншої особи?

4. Чи може бути земельний сервітут предметом купівлі-продажу, застави?

 

 

ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕС.

 

Сторони в цивільному процесі.

1.Поняття сторін у позовному провадженні. Процесуальні права та обов’язки сторін.

2. Процесуальна співучасть і її види.

3. Поняття, умови і порядок заміни неналежної сторони.

4. Процесуальне правонаступництво.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)