АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета дисципліни

Читайте также:
  1. VIII. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  2. В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
  3. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  4. Вивчення дисципліни
  5. Відмінності між поняттям господарського права — як правової науки, як галузі права, як навчальної дисципліни.
  6. Вопроси до іспиту з дисципліни
  7. Графік розподілу навчального часу за темами навчальної дисципліни і видами навчальної роботи за ОПП
  8. Дисципліни «ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»
  9. З ДИСЦИПЛІНИ « ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»
  10. З ДИСЦИПЛІНИ « ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»
  11. З ДИСЦИПЛІНИ «Аналіз діяльності бюджетних установ»
  12. з дисципліни «Бюджетна система»

УНІВЕРСИТЕТ СУЧАСНИХ ЗНАНЬ

 

 

Кафедра філософії та соціальних дисциплін

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

Дисципліни

Для студентів усіх напрямів підготовки

Освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр

(денна, заочна)

Київ – 2013

Підготовлено: кандидатом філософських наук, доцентом кафедри філософії та соціальних дисциплін Пивоваром В.Я.

 

 

Затверджено на засіданні кафедри філософії і соціальних дисциплін

(Протокол № 1 від 29.08. 2013 р.)

Схвалено Вченою радою Університету сучасних знань

 

Рецензент:

Кушерець Василь Іванович

доктор філософських наук, професор

 

Навчальна програма містить пояснювальну записку, тематичний план, зміст дисципліни, тематику семінарських занять, питання до заліку, питання до екзамену, методичні рекомендації до виконання контрольної роботи, теми контрольних робіт, список літератури.

Університет сучасних знань (УСЗ), 2013

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Соціологія розглядається як складова частина загального цик­лу суспільно-гуманітарних дисциплін, що вивчаються у сучасному вищому навчальному закладі. Особливість і важливість знань соціо­логії полягає в її предметі — в зв'язках та взаємодіях, що виникають в середині суспільства, а також взаємовідносинах між людиною та суспільством та різними суспільствами.

"Соціологія" є інтегративною наукою, що має міждисциплінар­ний характер і базується на знаннях з соціальної філософії, історії культури, політології, економіки, правознавства тощо.

Мета дисципліни

Даний курс побудований як систематичне й поглиблене введення до соціології. Метою курсу є формування знання про предмет, структуру, історію, понятійний апарат, основні теоретичні напрямки та дослідницькі методи сучасної соціології. Курс орієнтований на оволодіння необхідними навичками аналізу суспільних явищ за допомогою різноманітних теоретичних моделей соціальної взаємодії, соціальної структури, соціальних змін.

Курс включає цикл лекцій, що розкривають загальний зміст та логіку побудови теоретичних понять і дослідницьких методик, семінарські заняття, що розвивають навички застосування соціологічних понять та методів при аналізі конкретних соціальних явищ.

Студент повинен засвоїти категорії і закони соціології, оволодіти методикою та технікою соціологічного дослідження.

Поточна атестація здійснюється у вигляді контрольних опитувань під час семінарських занять. Форма підсумкового контролю – екзамен.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)