АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведіть аналіз змістоформальних особливостей одного-двох експонатів на християнсько-релігійну тематику з Музею мистецтв ім.. Богдаа та Варвари Ханенків

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  3. VII. Аналіз галузі
  4. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  5. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  8. Аналіз асортиментної продукції
  9. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  10. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  11. Аналіз виручки від реалізації продукції, оцінка впливу факторів на її зміну
  12. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)

До ілюзорного (містичного, примарного, уявного) стилю зображення належить витвір мистецтва «Містичне оплакування Христа» пензлю живописця Якобелло дель Фйоре(дерево, темпера, кін 15 ст). Це один з найяскравіших майстрів своєрідного пізньоготичного стилю, який домінував у венеційському мистецтві на початку 15 ст. Драматичку сцену оплакування Христа живописець виконав для церкви святого Петра у м. Фермо. Майстер представляє Ісуса відповідно до іконографічного типу Муж Скорботи – у відкритій труні, з ранами на схрещених руках. Хрест та батоги за спиною Спасителя символізують знаряддя його катувань. Обабіч труни – схилені постаті Діви Марії та улюбленого учня Христа – Іоанна. Червоногарячий колір тла метафорично підсилює тему страждань а крові. Лики Марії та Іоанна позначені надмірною емоційністю, характерною для пізньоготичного мистецтва. Як свідчить напис у лівій нижній частині композиції, донатором(тобто особою що замовила і подарувала церкві цей вівтар) був Іоанн Карпаріс – єпископ міста Фермо. Його постать у традиційній молитовній позі, але у значно меншому масштабі розміщенно праворуч від Діви Марії. Саме у венеціанському церковному живописі вперше зявилися подібні зображення донаторів-дарувальників. Ця іконографічна новація як свідчення зростаючого інтересу до реальної людини, стала початком тих кардинальних змін, що призвели до розквіту портретного жанру у живописі Відродження.

Майстер дель Осерванца написав композицію «Голгофа» (кін 15 ст). Анонімний автор Голгофи отримав умовне імя за місцем перебування одного з його творів. Сцену розіпяття Христа традиційно іменують Голгофа. Таку назву мав пагорб, на якому в Єрусалимі зазвичай відбувалися страти. Першоджерелом багатьох деталей сцени на голгофі є не тільки канонічний євангельський текст, але й апокрифічні перекази. Через майже непомітну деталь Майстер дель Осерванца передає надмірність страждань Спасителя. Розбійники розіп’яті поряд з Ісусом на відміну від нього, показані не прибитими до своїх хрестів, а прив’язаними до них. Аби нагадати вірянам, що один зі злодіїв (ліворуч від Христа) перед смертю розкаявся, художник увінчує його голову німбом. З цієїж лівої, праведної сторони зображено сотника на імя Логін, який пронизав списом тіло Христа. По смерті Ісуса, сотник, убачивши все що відбувалося сказав, що Ісус справді був сином божим та сцілився його кровю від хвороби очей.


12. Опишіть значення основних постатей у західній патристиці для розвитку західноєвропейської цивілізації та художньої словесності


13. Кардіоцентризм стновив основу світовідчуття Св.Августина.

Кордоцентризм - богопізнання через емоції,серце, що стає центром любові до Всевишнього.

По-перше, Августин жив у кризову, межову епоху: відходила у минуле антична середземноморська цивілізація, їй на зміну приходила нова, християнська, що боролася з попередньою. по-друге, кафолічне християнство перебувало у стані становлення, у безперервному діалозі з іншими релігійними течіями та філософськими докртинами. і це завжди персоналізовувалося з певними особистостями. по-третє, сам Августин відрізнявся не лише рідкісною геніальністю, а й пасіонарністю: кожний його текстт емоційно забарвлений, відверто діалогічний (що є однією з основних рис кордоцентризму). Первинною для Августина є емоційно-ідеологічна позиція у світі, що притаманно всій культурі Середньовіччя, яка спиралась на фундамент безперервного читання та потрактування Святого Письма. Наприклад, у "сповіді" немає опису зовнішності персонажів - головне для автора - їхня мовленнєва характеристика.

Августин жив по принципах наведених вище,(які є характеристиками кордоцентризму) які називаються кордоцентризмом, засновником якого є сам Святий Агустин!

 

14.стислий опис життя августина на тлі подій його доби



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)