АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обґрунтування стратегічного набору

Читайте также:
  1. Автономно гуманістичне обґрунтування моральності в епоху Відродження та Новий час
  2. Еволюція стратегічного менеджменту
  3. Економічне обґрунтування кооперації
  4. Іструменти обґрунтування управлінських рішень
  5. Крок 1. Усвідомлення керівником необхідності стратегічного розвитку організації та ініціювання цього процесу
  6. Праця, як фактор виробництва. Попит і пропозиція праці на ринку досконалої конкуренції. Обґрунтування рішення про наймання робітників.
  7. Система управління діяльністю ЗАТ «Прикарпаття» та економічне обґрунтування господарських рішень.
  8. Характеристика експертних методів обґрунтування управлінських рішень (сфери застосування, методи, принципи оцінювання, критерій вибору кращого рішення).

Якщо аналізувати загальні конкурентні стратегії за окремими бізнес-напрямками, то підприємству доцільно використовувати стратегію диверсифікації. Ця стратегія передбачає надання товару відмітних властивостей, які важливі для покупця і які відрізняють даний товар від товарів фірм-конкурентів. На основі цієї стратегії ВТК «Лукас» можна запропонувати наприклад доставку продукції додому, на фірми в будь-який час доби, покращити смакові якості цукерок та шоколаду за рахунок збільшення вмісту натуральних кондитерських добавок.

Маркетингова стратегія - це втілення комплексу домінуючих принципів, конкретних цілей маркетингу на тривалий період і відповідних рішень по вибору та агрегуванню засобів (інструментів) організації та здійснення на ринку орієнтованої на ці цілі ділової активності. Для покращення маркетингової діяльності компанії доцільно було б вдосконалювати обслуговування у фірмових магазина, проводити ретельну підготовку кадрів для кращої співпраці із споживачами, дати можливість споживачу вносити ідеї та пропозиції щодо покращення обслуговування, щодо розширення асортименті, що можна зробити завітавши на офіційний сайт підприємства або звернувшись до менеджерів торгових точок. Можна застосувати систему скидок для постійних покупців, у фірмових магазинах зробити день, коли кожному десятому покупцю знижка від 5 до 10 % на торти. Створення яскравих упаковок для всіх новинок та покращення старих упаковок, та використання новітніх технологій пакування, що забезпечить тривале зберігання. Розміщення бігбордів із зображенням кращих товарів (наприклад відомі на всю Україну цукерки «Пташине молоко»). Змінити дизайн упаковки цукерок.

Використовуючи виробничу стратегію ВТК «Лукас» зможе модернізувати існуюче виробництво,розширити виробничі лінії, запровадити нові лінії виробництва (наприклад лінію по виробництву карамелі, розробляти продукцію лікувально-профілактичного призначення), максимально використовувати натуральну інгредієнти, запровадити нові ресурсозберігаючі технології,

Стратегія управління персоналом (персонал-стратегія) полягає у визначенні системи добору, відбору, розвитку кадрів; планування, організування, контролю діяльності підприємства загалом і його підрозділів.

До типових стратегій управління персоналом відносять:
1) стратегію добору і навчання (добір і навчання персоналу; переміщення співробітників відповідно до загальних і функціональних стратегій; організація безперервного навчання; організація роботи аналітичних центрів добору і розвитку персоналу та ін.);

2) стратегію винагороди і мотивації (формування корпоративних цінностей, оцінювання персонального внеску в загальні результати; система участі у прибутках; впровадження нематеріальних важелів мотивації та ін.);
3) стратегію формування трудових відносин (участь персоналу в управлінні; відносини із профспілками)

4) стратегію управління персоналом (план добору, найму, навчання, перекваліфікації, стимулювання працівників відповідно до потреб, зумовлених організаційними змінами).

ВКТ «Лукас» має висококваліфікований персонал, але для підтримання кваліфікації потрібно організувати безперервне навчання, щоб працівники змогли використовував досвід світових компаній у свої роботі. Звичайно, для того щоб працівники краще працювали потрібно використовувати систему мотивацій, наприклад надання раз на рік безкоштовних путівок для дітей в літні табори чи путівки на базу відпочинку, преміювання.

Стратегія матеріально-технічного забезпечення – це стратегії, яка спрямована на керований розвиток і вдосконалення ресурсного потенціалу підприємства (кількісного й якісного нагромадження виробничого потенціалу); існує у вигляді довгострокової стратегічної програми(або плану з виокремленням підрозділів, які стосуються управління окремими ресурсними стратегіями щодо матеріально-технічних ресурсів), сформованої з метою створення конкурентоспроможної виробничо-управлінської системи. Застосовуючи цю стратегію компанія зможе налагодити ефективність системи зв’язків з наявними та потенційно можливими постачальниками окремих видів ресурсів, можливо знаходження кращих та більш вигідніших постачальників ресурсів. За оснащенням ВТК «Лукас» немає рівних в регіоні,відомі фірми Швейцарії та Італії виготовляють для нього обладнання, звичайно потрібно модернізовувати його. Для зменшення залежності від постачальників компанії можна розробити власне виробництво сировини, що можливо зменшить собівартість продукції.

Стратегія НДПКР — це стратегія створення та використання нововведень різних типів, що, зрештою, і забезпечують підприємству стратегічний розвиток. Як уже було сказано компанія у своїй діяльності використовую найновітні матеріально-технічні розробки, що дозволяє їй задовольняти існуючі потреби споживачів і бути лідером. Можна порекомендувати розвивати та вдосконалювати існуючі потужностей: створення нових; підтримка існуючих; розширення існуючих; удосконалення робочих місць; введення змін в організацію; згортання раціоналізації; концентрація та централізація; децентралізація та створення невеликих виробництв; децентралізація системи управління виробництвом.

Висновок

В результаті проведення SWOT-аналіз ВТК «Лукас» було виявлено сильні та слабкі сторони підприємства та також загрози підприємства та його можливості. За наведеними даними можна зробити висновок, що виробничо-торгівельна компанія «Лукас» має значну кількість сильних сторін, за рахунок яких можна втілити в життя можливості та оминути деякі загрози(наприклад підвищення ціни на певні види ресурсів, можна оминути зробивши власне виробництво деякої сировини) окрім того якщо реалізація можливостей дають змогу боротися зі слабкими сторонами.

За допомогою сильних сторін можна реалізувати деякі можливості підприємства:

· можливості входження на нові ринки ґрунтується на високій якості продукції,доступності цін та на добрій репутації продукції;

· можливості розширення виробництва обумовлена впровадженням нових технологій, високим рівнем кваліфікованого персоналу;

· можливість зростання ринку ґрунтується на добрій репутації підприємства у споживачів;

· можливість розширення асортименту за допомогою потужної матеріально-технічної бази.

Також після аналізу було визначено, що підприємство використовує стратегію зростання. На основі існуючої інформації про компанію, було запропоновано ряд різних стратегій для покращення виробництва, якості продукція та покращення конкурентного становища та ін.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)