АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Соціальні послуги

Читайте также:
  1. Асоціальні прояви особистості
  2. Біологічні, соціальні та психологічні детермінанти відхилень у поведінці
  3. Встановленні тарифів на послуги, якщо, відповідно до законодавства, ці тарифи можуть бути встановлені за згодою сторін господарського договору.
  4. Головні соціальні функції моралі.
  5. Державні соціальні гарантії, порядок їх визначення та затвердження
  6. Державні соціальні послуги
  7. До якого елементу системи відноситься наступне: імідж, соціальна відповідальність, готова продукція, надані послуги?
  8. До якого елементу системи відносять таке: імідж, соціальна відповідальність, готова продукція, надані послуги?
  9. економічні та соціальні наслідки
  10. Економічні та соціальні наслідки інфляції.
  11. Економічні, соціальні та культурні права людини та громадянина в Україні.
  12. За критерієм платності для споживача адміністративні послуги можуть поділятися на платні і безоплатні.

Безпека дітей в інтернеті

1. Безпечний інтернет школам - «Київстар» здійснює загальнонаціональну програму інтернетизації українських шкіл «Безпечний інтернет „Київстар“ — школам» для забезпечення доступу учнів до сучасних навчальних інформаційних ресурсів Мережі. Соціальним партнером програми виступає Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Пріоритетними напрямками партнерства, зафіксованими Меморандумом про співпрацю, є забезпечення шкіл високошвидкісним доступом до інтернету, а також навчання дітей, батьків та вчителів правилам безпечної поведінки при використанні Мережі.

2. Інформаційна робота - У рамках програми «Безпека дітей в інтернеті» «Київстар» проводить системну роботу з інформування дітей, вчителів та батьків щодо основних онлайн-загроз. Навчання проводять безпосередньо співробітники «Київстар», в ігровій формі пояснюючи дітям правила безпечної поведінки в інтернеті. Волонтери компанії відвідують батьківські збори та конференції вчителів, де проводять семінари і розповідають як навчити дітей онлайн-безпеці.

3. Посібник для батьків

4. Рекомендовані сайти

Правила мобільної культури

Знання та дотримання правил мобільного етикету — це ознака вихованості та високої культури спілкування людини. Компанія «Київстар» радить усім абонентам дотримуватися рекомендацій, які допоможуть гармонійно поєднувати особисту свободу людини та повагу до інтересів оточуючих:

1В офісі та під час ділових зустрічей завжди перемикайте мобільний телефон у режим «зустріч» або «вібро», якщо немає інших домовленостей.

2У театрі, кінотеатрі, бібліотеці переводьте ваш мобільний телефон у режим «без звуку».

3У громадських закладах відпочинку, наприклад у кафе або ресторані, встановлюйте мінімальну гучність сигналу мобільного телефону.

4У громадському транспорті розмовляйте по мобільному телефону максимально тихо і коротко.

5У місцях, де цього вимагають правила безпеки, наприклад у літаках та медичних закладах, вимикайте ваш мобільний телефон.

6Тестування власного телефону на рівень гучності та вибір мелодії дзвінка здійснюйте вдома, а не в громадських місцях.

 

Відповідальні рішення

- Профілактика мобільного шахрайства

- Мобільний зв’язок та здоров’я людини

Соціальні послуги

- Батьківський контроль

- SMS-виклик екстрених служб для людей з вадами слуху та мовлення

 

До Корпоративна благодійність – «Для людей, для країни» входять:

- Допомога дітям з обмеженими можливостями - «Київстар» в рамках благодійної ініціативи «Для людей, для країни!» з 2004 року системно підтримує дітей з обмеженими можливостями, надаючи їм нові можливості для соціальної інтеграції, освіти та розвитку. Для дітей, хворих на ДЦП «Київстар» обладнав сенсорні кімнати для реабілітації, завдяки чому понад 1200 дітей в 6 спеціалізованих установах щороку можуть проходити психофізичну корекцію. Понад 13 центрів реабілітації для дітей обмеженими можливостями отримали спеціальне медичне обладнання. А для понад 1500 дітей з вадами зору з 8 інтернатів обладнано комп’ютерні класи із спеціальним програмним забезпеченням та доступом в інтернет. Для сліпих та слабозорих дітей волонтери «Київстар» записали 7 унікальних збірок літературних творів світової та вітчизняної класики, раніше не доступних в аудіо форматі. І це тільки частина наданої допомоги.

- Підтримка ветеранів та людей похилого віку - «Київстар» створює кращі умови проживання й проведення дозвілля для ветеранів і людей похилого віку, надає матеріальну допомогу відповідним спеціалізованим установам.

1. Підтримка геріатричних центрів - «Київстар» постійно піклується про 3500 тисячі самотніх людей похилого віку. Програма допомоги започаткована у 2005 році і спрямована на подолання проблеми відчуження самотніх людей похилого віку. «Київстар» допомагає 11 геріатричним центрам по всій Україні, надаючи підшефним необхідні речі: інвалідні коляски та спеціальні спортивні тренажери, телевізори, холодильники, меблі, ремонтуючи приміщення тощо. Волонтери «Київстар» регулярно відвідують геріатричні центр, готують концерти, які так полюбилися самотнім людям та допомагають їм у благоустрою.

2. Проект «Дзвінок фронтовому другу» - У День Перемоги в усіх областях України волонтери «Київстар» вшановують пам’ять героїв, ветеранів війни, готуючи власноруч святкові концерти, виступають з творчими номерами та виконують пісні воєнних років. В рамках всеукраїнського благодійного проекту компанії «Дзвінок фронтовому другу», волонтери надають можливість ветеранам в усіх регіонах України безкоштовно телефонували друзям і рідним по Україні та близькому зарубіжжю — Росії та Білорусі.

- Стипендії талановитим студентам (КНЕУ немає, 9 університетів)

- Партнерство з зоопарками - Зоопарки й дельфінарії України поліпшили умови утримування своїх мешканців, облаштували свої території й познайомили відвідувачів з новими тваринами, які з’явилися в зоопарках завдяки підтримці «Київстар».

Пасажирами експреса «Сімейні традиції живої природи» стали більше 8,5 тисяч чоловік — українські родини одержали можливість корисно провести своє дозвілля наодинці із природою й рідними, зміцнити сімейні зв’язки та більше дізнатися про унікальні сімейні традиції живої природи.

 

До захисту довкілля входять:

- Екологічні рішення - «Київстар» застосовує енергозберігаючі технологій на різних ділянках бізнесу для підвищення його енергоефективності. Це стосується електроживлення мережі, будівництва й обслуговування будинків, ІТ, транспорту тощо. З 2000 року в мережі «Київстар» працюють «зелені» базові станції з економним енергоспоживанням. «Київстар» продовжує модернізацію мережі й, запроваджуючи кращі розробки, підтверджує якість своєї мережі, яка сьогодні оцінюється як одна з найбільш прогресивних у Європі.

З 2009 року компанія почала впровадження програми «Зелений офіс», ухваливши Положення про захист навколишнього середовища. Це один з основних корпоративних документів, які регламентують діяльність компанії з питань екології. Відповідно до Положення у «Київстар» запроваджено Систему екологічного управління, яка враховує вимоги Міжнародного стандарту ISO 14001.

«Київстар» сповідує принципи «зеленого офісу» у всіх своїх філіалах — електронний документообіг, популяризацію ощадливого споживання ресурсів. У компанії встановлено обладнання й програмне забезпечення для відео конференцій, ще сприяє зменшенню кількості відряджень і заміні їх на відеоспілкування з колегами з різних філіалів.

Внутрішня інформаційна кампанія «Зелений офіс» націлена на те, щоб зробити екологічну тему важливою частиною життя кожного співробітника «Київстар», і не тільки у стінах офісу. Комунікаційна програма постійно нагадує співробітникам про необхідність виключати електроприлади й комп’ютери наприкінці робочого дня й про обережне використання паперу й відмову від друку документів, якщо це робити не обов’язково. Результати дослідження про внутрішню цінність компанії серед співробітників показали, що 96% «київстарівців» уважають, що виявляють турботу про навколишнє середовище.

 

- Екологічні проекти - У рамках акції «Відмовся від паперових рахунків, врятуй дерево» волонтери «Київстар» щороку висаджують дерева по всій країні. Тільки у 2009 році близько 19 000 контрактних абонентів «Київстар», відмовившись від одержання паперових рахунків, урятували від вирубки 173 дерева. Ще 237 дерев було посаджено «Київстар» разом із клієнтами у 8 містах України.

На День Землі волонтери компанії озеленюють й упорядковують міста України: висаджують квіти та дерева, прибирають зелені території.

До 75-річчя Національного Ботанічного саду ім. М.М. Гришка волонтери «Київстар» разом із городянами висадили декоративні сосни, подаровані компанією до 75-річчя Національного Ботанічного саду. Колекційні екземпляри декоративної сосни стали частиною експозиції «Осінь» на майданчику «Пори року». Проектуванню даної посадки приділили особливу увагу «Київстар» і фахівці-екологи. Співробітники Ботанічного саду провели експертизу щодо кращого часу, місця посадки, а також відбору саджанців. Таким чином, молодим деревам буде забезпечено необхідний професійний догляд.

У розробці форматів екологічних проектів компанії беруть участь представники місцевих влад в результаті чого обграються ініціативи, що найбільшою мірою відповідають потребам українських міст у прибиранні й озелененні.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)