АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Опис видів діяльності. Опис проекту

Читайте также:
  1. II. Попередній розгляд законопроекту.
  2. Адміністративний захист прав суб’єктів підприємницької діяльності.
  3. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  4. Банкрутство як підстава припинення господарської діяльності.
  5. Види зовнішньоекономічної діяльності.
  6. Виділення видів мислення роблять по різних підставах.
  7. Виробничі кооперативи: поняття, види, особливості створення та діяльності.
  8. Від інших видів правовідносин
  9. Вказівки щодо виконання і оформлення курсового проекту.
  10. Вопрос Поняття інвестиційної діяльності.
  11. Вопрос Поняття, види та суб’єкти аудиторської діяльності.
  12. Вплив мотивації на успішність навчальної діяльності.

Актуальність та проблема на вирішення якої спрямований проект.

Повертаючись із місць позбавлення волі, жінки стикаються з труднощами, до яких не готові й, на жаль, їм ніхто не допомагає їх подолати, хоча психологи стверджують, що саме перші чотири місяці на волі є підґрунтям подальшої їх поведінки.

Багато з них виявляються зовсім беззахисними перед суспільством, позбавленими всіх соціальних благ. І мова про ресоціалізацію даної категорії осіб, які звільняються, може йти в основному в контексті формування системи соціальних ролей, втрачених під час перебування поза суспільством, надання первинної допомоги для вирішення труднощів, які виникають в перші дні перебування на волі.

Процес соціальної адаптації щодо умов життя на волі у більшості звільнених жінок не завжди відбувається успішно. В наш час вони досить швидко засвоюють нові соціальні ролі, відновлюють корисні соціальні зв'язки. Однак у певної частини звільнених цей процес з суб'єктивних та об'єктивних причин триває незадовільно і не дає позитивних наслідків. Як правило їх шлюби деформовані, вони позбавлені батьківської опіки над своїми дітьми, у них немає змоги підтримати старих батьків.

Неможливо не враховувати і ту обставину, що у ряді випадків самі звільнені не прагнуть розірвати зв'язок із злочинним минулим. Психологічне пояснення цим фактам можна знайти в тім, що колишній спосіб життя, навички і поняття виявляються сильнішими, ніж протидіючі їм фактори, умови, в які потрапляє звільнена з місць позбавлення волі. Виходячи на волю, звільнена шукає зв'язків з тими, з ким познайомилась в місцях відбування покарання, чий вплив відчувала тривалий час, чию психологію і погляди увібрала в у себе.

На часі постає необхідність активації спільних зусиль громадських організацій і державних служб, спостережних комісій і піклувальних рад по створенню механізму дотримання прав звільнених осіб через створення Центру реінтеграції жінок, що повернулися з місць позбавлення волі в Тернопільській області.

Актуальність даної проблеми полягає у реінтеграції жінок, які відбули покарання у виді позбавлення волі, оскільки жінки є не тільки складовою частиною трудового потенціалу України, а й

 

наділені репродуктивною фукцією.

Мета проекту

Вивчення питання доцільності створення Центру реінтеграції жінок, що повертаються з місць позбавлення волі в Тернопільській області. Узальнити вітчизняний та міжнародний досвід роботи центрів реінтеграцію та передати матеріали на розгляд депутатам обласної ради щодо створення Центрув області.

3. Завданням проекту є організація підготовчої роботи щодо створення Центру реінтеграції жінок, що повертаються з місць позбавлення волі в Тернопільській області, яка включає в себе:

- привернути увагу громадськості та органів влади щодо проблем соціальної підтримки жінок, які повертаються з місць позбавлення волі;

- залучити спеціалістів, які могли провести соціологічне дослідження щодо даної проблеми;

- залучити експертів, які б могли вивчити та узагальнити вітчизняний та міжнародний досвід роботи центрів реінтеграції жінок, що повертаються з місць позбавлення волі;

- налагодження контактів із Департаментом у справах виконання покарань та з правоохоронними органами;

- залучити до реалізації проекту депутатів обласної ради;

- інформування населення через засоби масової інформації щодо реалізації проекту;

- розробити модель організації роботи Центру;

- проведення благодійних акцій для збору коштів на жінок, які повернулися з місць позбавлення волі;

- узагальнення матеріалів та передача пакету документів на розгляд до обласної ради.

Опис видів діяльності. Опис проекту

4.1. Характеристика групи клієнта, на роботу з яким зорієнтований проект.

На основі даних Департаменту у справах виконання покарання, аналізу нормативно-правової бази, вітчизняного і зарубіжного досвіду щодо реінтеграції колишніх засуджених жінок, ми виявили, що області немає служб, які б дійсно надавали комплексну допомогу жінкам, що звільнються з місць позбавлення волі.

На Території Тернопільської області с.Добриводи Збаразького району знаходиться Збаразька ВК № 65.

Чисельність засуджених, на яку розрахована установа - 727. Фактична чисельність засуджених колонії станом на 01.03.2012 - 651. Одночасно можуть отримати короткострокові побачення 5 засуджених і 6 громадян, а довгострокові побачення - 12 осіб. На одну засуджену особу припадає житлова площа в 4 кв. м.

Збаразька виправна колонія – це колонія мінімального рівня безпеки з загальними умовами тримання, де відбувають покарання неодноразово засуджені жінки.

Пріоритетним видом діяльності підприємства колонії є швейне виробництво, та як додаткове - виготовлення плитки тротуарної. На підприємстві колонії проводиться професійно-технічне навчання з професії “Швачка”.

За територією забороненої зони розміщена дільниця соціальної реабілітації.

До установи надійшло протягом 2011 року 518 засуджених, а звільнилося за цей же період – 346 жінок, в тому числі умовно-достроково – 85 осіб, помилуваних небуло.

З колонією співпрацюють громадські організації - Реабілітаційний центр “Броди” в м. Броди Львівської області та Центр реабілітації „Вибір” смт. Буча.

Колонія також співпрацює з Тернопільською обласною асоціацією жінок (ТОАЖ) вже одинадцятий рік. Представниками ТОАЖ надають засудженим колонії один-два рази на місяць індивідуальні консультації лікарями (гінекологом, терапевтом, наркологом), психологом, юристом, системним аналітиком.

Отже,клієнтами Центру можуть стати жінки, які мають середню освіту, мають робітничі професії. У них є база для успішної реінтеграції у суспільство при підтримці кваліфікованими спеціалістами.

4.2. Методи роботи.

Теоретичні та емпіричні для угальнення існуючого досвіду.

Індивідуальні і групові методи будуть застосовуватися з метою сприяння професійному навчанню волонтерів

4.3. Види діяльності які будуть використані в межах проекту:

- Дослідницька діяльність.

- Організаційна діяльність.

- Методична діяльність.

- Рекламно-інформаційна діяльність організаційна;.

5. Моделювання організації роботи Центру реінтеграції жінок, що повертаються з місць позбавлення волі відповідно до метальності західного регіону:

- систематизація вітчизняного досвіду та узагальнення міжнародного досвіду та розробка;

- підготовка та видання методичного посібника про досвід роботи діючих Центрів реінтеграції в Україні;

- узальнення досвіду жіночої громадської організації Асоціація жінок Тернопілля, які реалізували проект на базі Збаразької ВТК №65 «Підготовка жінок у яких закінчується строк позбавлення волі, до адаптації у суспільстві (за згодою);

- розміщення інформації (електроний варіант посібника про міжнародний досвід роботи Центрів реінтеграції) в мережі Інтернет;

- підготовка аналітичного та описового звіту за проектом, подача їх донорам та партнерам.

 

Захід Дата проведення
привернути увагу громадськості та органів влади щодо проблем соціальної підтримки жінок, які повертаються з місць позбавлення волі Протягом дії проекту
залучити спеціалістів, які могли провести соціологічне дослідження щодо даної проблеми До 15 вересня
залучити експертів, які б могли вивчити та узагальнити вітчизняний та міжнародний досвід роботи центрів реінтеграції жінок, що повертаються з місць позбавлення волі До 15 вересня
налагодження контактів із Департаментом у справах виконання покарань та з правоохоронними органами   вересень
залучити до реалізації проекту депутатів обласної ради вересень
інформування населення через засоби масової інформації щодо реалізації проекту Протягом дії проекту
розробити модель організації роботи Центру жовтень
проведення благодійних акцій для збору коштів на жінок, які повернулися з місць позбавлення волі Жовтень-листопад
узагальнення матеріалів та передача пакету документів на розгляд до обласної ради листопад

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)