АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Словник термінів

Читайте также:
  1. Англо-український поурочний словник
  2. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ
  3. Визначення термінів
  4. Визначення термінів
  5. Визначення термінів тужавлення гіпсового тіста стандартної консистенції
  6. Завдання і зміст словникової роботи в різних вікових групах дошкільного закладу
  7. Комп’ютерний словник
  8. КОРОТКИЙ СЛОВНИК З ТЕОРІЇ ЛІТЕРАТУРИ
  9. КОРОТКИЙ ТЕРМІНОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК
  10. Методика розвитку словника дітей дошкільного віку
  11. Операцій та термінів реалізації майнових прав
  12. Перелік ключових термінів та понять
 
Account(дослівно "обліковий запис")- вхід в систему або ім'я користувача в системі, що розуміються як сукупність прав користувача по відношенню до розрахованої на багато користувачів системи, що утворюються після його реєстрації у вигляді своєрідного "облікового запису" на комп'ютері провайдера і мають на увазі наявність власного імені для входу, пароля, домашнього каталога.
Advocacy-кампанія - вид маркетингової кампанії, що включає пошук, відбір, рекрутинг, навчання, технологічне оснащення, корекцію та вимірювання рентабельності та іміджевого ефекту WOM-активності адвокатів бренду.
Buzz (англ. buzz - дзижчання, шум) - неструктуровані потоки обговорень і спілкування в онлайн-медіа на різні теми.
CLV (англ. Customer Lifetime Value - цінність клієнта протягом життєвого циклу) - сукупна фінансова цінність клієнта / споживача / користувача, принесена компанії в період його життєвого циклу або завдяки споживчій активності, яка а) релевантна бізнес-завданням компанії, б) ідентифікована, в) атрибутована і г) виражена в комерційних метриках ефективності.
CNV (англ. Customer Network Value - мережева цінність споживача) - сукупна фінансова цінність, принесена компанії окремим споживачем за рахунок підтримки бізнес-процесів компанії користувачами, залученими з його найближчого (аудиторії особистої мережі) і далекого мережевого оточення.
CRV (англ. Customer Referral Value - приведена цінність клієнта) - сукупна фінансова цінність, принесена компанії окремими споживачами за рахунок транзакцій, здійснених залученими ними клієнтами.
ROI (англ. return on investment-повернення вкладень) - фінансовий показник, який ілюструє рівень прибутковості або збитковості компанії / відділу / кампанії, розрахований як відношення суми прибутку / збитків до суми вкладених інвестицій.
SMM(Social Media Marketing)- це сукупність дій безпосередньо з просування сайту в соціальних мережах, форумах, блогосфері. Ці дії мають на увазі аж ніяк не спам, а організацію безпосередньої комунікації за темою: залишати коментарі з посиланням на Ваш сайт слід тільки в тому випадку, якщо Вам є що сказати по суті. Просте рекламне повідомлення в обговоренні на форумі або в блозі може призвести до того, що Ви потрапите в чорний список як спамер.
SMM-клієнт - клієнт, який замовляє і споживає послуги з розвитку маркетингу в соціальних медіа (social media marketing (SMM).
Social CRM - (англ. Client Relationship Management (CRM) - управління взаємодіями з клієнтами) система організаційних, корпоративних процесів і технологічних, софтверних рішень, що обслуговує соціалізацію бізнесу.
WOM(від англ. Word-of-mouth - чутка, «сарафанне радіо») - усна або медійно-опосередкована комунікація між людьми, що містить щирі персональні оцінки і рекомендації з приводу продукту.який ви використовуєте.
Авторитети (в контексті соціальних медіа і комунікацій) - соціотехнографічний тип користувачів, що здійснюють вплив і отримуютьь визнання інших користувачів в конкретній тематичній галузі / областях комунікації і споживання / надання послуг.
Адвокати бренду - соціотехнографічний тип користувачів, які з доброї волі транслюють цінність бренду в міжособистісні оффлайнової і онлайнової комунікації, ефективно впливаючи на поведінку поточних клієнтів і споживачів ринку.
Аттітюдниі дані - дані про споживчі цінності та налаштування, що визначають їх поведінку (див. Фрейми, споживчі).
База знань - структурована, зручно оформлена і регулярно оновлювана база типових рішень споживчих запитів, спеціальним чином відібраних і перевірених експертами зі сторони компанії.
Бан (англ. ban, / bæn / - забороняти, оголошувати поза законом) - один з прийнятих в Інтернеті способів контролю за діями користувачів. Як правило, бан полягає у позбавленні або обмеженні будь-яких прав користувача (на створення / відправлення нових повідомлень або створення нових тем на веб-форумі, на відправлення повідомлень у чаті, на коментування в блогах тощо). Можливість введена з метою захистити інтернет-ресурс від тролів, спамерів, вандалів і інших осіб, чиї повідомлення шкодять продуктивній роботі ресурсу.
Бренд (англ. brand)— комплекс понять, які узагальнюють уявлення людей про відповідний товар, послугу, компанію або особистість. Широко використовується в маркетингу та рекламі, але тим не менше є фінансовим поняттям.
Бренд-карта (Social Media Brand Map) - графічна схема на основі двомірної системи координат, відображає розміщення компанії / бренду / продукту і конкурентної групи відповідно до частки згадувань та їх тональністю по заданим темам (областям конкуренції).
Бюдже́т— грошове вираження збалансованого розпису доходів і видатків держави, адміністративно-територіальної одиниці (області, району, міста, села), підприємства, установи за певний період.
Вендор- це компанія-постачальник бренд-продуктів, сервісів і послуг, під чиєю торговою маркою випускається продукція (наприклад, Intel, Compaq, 3Com).
Вірусна WOM-кампанія - вид маркетингової кампанії, що включає пошук, відбір, рекрутинг, навчання, технологічне оснащення, корекцію та вимірювання рентабельності та іміджевого ефекту WOM-активності спеціально підібраної панелі користувачів і / або онлайн-майданчиків.
Ві́русний маркетинг — методичні принципи, що базуються на заохоченні індивідів до передачі маркетингового повідомлення іншим особам, утворюючи потенціал для експоненційного зростання впливу даного повідомлення. Як і віруси, подібні техніки використовують будь-яку сприятливу можливість для збільшення числа переданих повідомлень. Дайджест - стрічка повідомлень, отримана в результаті пошуку за певним чином налаштованого і оптимізованого пошукового запиту і впорядкована за різними критеріями (теми, дата, тональність і т.д.).
Документація запитів - регулярний процес обробки "гарячих" і / або "холодних" запитів та подання їх у корпоративну або клієнтську базу знань по заданих шаблонах.
Залайкати(воно ж - оцінити, зійде, сподобалося) - означає показати свою зацікавленість у матеріалі, показати цей матеріал своїм друзям.
Зафрендити -додати людину у друзі на якомусь соціальному ресурсі
Змістовна частина даних документу (на противагу атрибутам). Може містити текст, зображення, відео, звук, сценарії, програми або будь-який інший матеріал аналогічно вмісту твердого носія.
Кліентоцентрічность -стратегія бізнесу, орієнтована на максимальне задоволення клієнтських інтересів у споживанні та спільне створення цінності бренда.
Ком'юніті-менеджмент - управління та / або корекція процесів розміщення призначеного для користувача і / або офіційного контенту, модерації обговорень і дискусій, а також підтримки і навчання нових членів спільнот.
Конектори - соціотехнографічний тип користувачів, що грає роль інформаційного посередника, який зв'язує дві практично не пов'язаних між собою сукупності користувачів (наприклад, членів двох форумів).
Контекст - це показ текстових або графічних рекламних оголошень на різних майданчиках Інтернету (пошукові системи, каталоги, тематичні сайти та інші). Ці блоки прив'язані до певних ключових слів і словосполучень. Контекстна реклама - це ефективний метод донесення інформації до цільової аудиторії в найкоротші терміни.
Контент (Content)-будь-яке інформаційно значуще наповнення інформаційної системи (зокрема веб-вузла) – тексти, графіка, мультимедіа.
Контент-аналіз, у моніторингу - метод дослідження текстових і графічних повідомлень і дискусій, спрямований на вивчення згадок про бренд / продукт і характеристик авторів-користувачів,що в них містяться.
Ліди - (англ. leads - потенційні клієнти (в маркетингу)) споживачі, які мають властивості потенційного клієнта компанії і є метою маркетингових комунікацій.
Медійка-це розміщення рекламних мультимедійних та анімованих банерів. різних форматів на тематичних сайтах і великих порталах мережі Інтернет. Даний вид реклами є одним з найбільш ефективних методів залучення цільових відвідувачів і клієнтів на ваш веб-сайт. Головною особливістю банерної реклами є візуальне вплив на відвідувача.
Мережевий аналіз (англ. social network analysis - аналіз соціальних мереж) - метод аналізу, що полягає у візуалізації та кількісному аналізі структури зв'язків і відносин між користувачами та їх сукупностями (спільнотами, групами, кластерами, кліками тощо).
Період повернення інвестицій (в маркетингу соціальних медіа) - проміжок часу, необхідний для наступу запланованої структури та динаміки поведінки різних сегментів споживачів (в першу чергу купівельної активності) в результаті маркетингової активності компанії.
Підтримка SMM-клієнтів - супровід SMM-клієнтів (див. smm-клієнт) на всіх стадіях перед-і постпродажу послуг з розвитку SMM.
Платформа -розглядається сумісність або подібність на рівні операційних систем, наприклад, файлових систем і користувацького середовища. Прикладом платформи операційної системи є UNIX, POSIX.
Поведінкові дані- дані про цільові дії поточних клієнтів та споживачів при відвідуванні онлайн-майданчиків та комунікації з іншими споживачами в онлайн і в оффлайн.
Проактивний підхід - стратегічний підхід щодо соціалізації бізнесу, орієнтований на поступове переведення бізнес-процесів на самообслуговування і самопідтримки,силами власних клієнтів і споживачів на ринку.
Реактивний підхід - стратегічний підхід щодо соціалізації бізнесу,орієнтований переважно на оперативний відгук компанії,на вихідні від клієнтів і споживачів запити (у тому числі через канали соціальних медіа).
Релевантні повідомлення - повідомлення, що відповідають конкретним вимогам фільтрації (див. фільтрація) повідомлень.
Репутаційний індекс компанії - оцінка репутації компанії в соціальних медіа, розраховується як співвідношення тематичних позитивних згадувань до загального числа відповідних згадок за конкурентною групі.
Сервісоцентрічность- стратегія бізнесу, орієнтована на спільне створення цінності бренда переважно через підтримку споживчого досвіду після продажу продукту, тобто, в процесі повсякденного споживання продукту.
Софт- це програмне забезпечення, яке включає комп'ютерні програми і дані, призначені для вирішення певного типу завдань і зберігаються на машинних носіях.Програмне забезпечення являє собою або дані для використання в інших програмах, або алгоритм, реалізований у вигляді послідовності інструкцій для процесора.
Соцсаппорт - підтримка і вирішення проблем споживачів їх власними силами / діями.
Троль - людина, що займається тро́лінгом (від англ. trolling) — розміщення в Інтернеті (на форумах, в групах новин Usenet, в вікі-проектах та ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, образи, війну правок, марнослів'я тощо.
Форум- інтернет-ресурс, популярний вид спілкування в інтернеті. На форумі створюються теми для спілкування, що робить його кращим за чат. Всі, кого цікавить певна інформація, можуть зручно й швидко переглянути її на форумі. На форумі є адміністратори (власники форуму) та модератори (обслуговуючий персонал, який стежить за виконанням установлених правил і порядку). Форуми можуть бути присвячені програмному забезпеченню, автомобілям, футбольній команді і т. д.
Хелпери - соціотехнографічний тип користувачів, які надають підтримку, (релевантну) бізнес-процесів компанії, через рекомендації, поради та технічні відповіді в блогосфері і на тематичних форумах.
«Холодні» запити - запити споживачів з неявним бажанням отримати інформацію про бренд, якості його сервісного обслуговування та комунікацій з клієнтом.
Шум - повідомлення, нерелевантні конкретним вимогам фільтрації (див. фільтрація).

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)