АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 4. Соціально-культурний потенціал

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  3. Аналіз трудового потенціалу підприємства
  4. Аналітична оцінка людського потенціалу в Україні та країнах світу
  5. Апарати для розділення неоднорідних мас
  6. Висновки до другого розділу
  7. Висновки до розділу 1
  8. Висновки до розділу ІІІ
  9. Висновок до розділу
  10. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  11. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.
  12. Глава 3.3. Голова Студентського парламенту структурного підрозділу Університету.

Розглянувши детально організації, в яких Індія бере участь, можна зробити висновок, що деякі з них сприяють її соціально-культурному потенціалу. Такими організаціями є ООН, СААРК, Міжнародна організація праці, Міжнародна асоціація розвитку. Проте варто зазначити, що це є дуже необхідним, враховуючи те, що більше 70% населення країни і надалі проживають у селах. Крім того, середній рівень писемності населення Індії становить 64,8% (53,7% серед жінок і 75,3% серед чоловіків). Найвищий рівень писемності спостерігається в штаті Керала (91%), а найнижчий - в Біхарі (47%). В загальному, потенціал країни є величезним, адже населення Індії складає п’яту частину від усього населення світу. Проте населення, через низький соціально-культурний рівень, використовується лише мала його частина як дешевої інтелектуальної сили, і велика частина як дешевої робочої сили.

Навчання в більшості вузів Індії ведеться англійською мовою. Вища освіта в країні надається на рівні програм європейських вузів. Вартість навчального року - близько 15 000 доларів США. В Індії функціонує 200 університетів: 16 з них - центральні, інші діють згідно штатним актам. Загальне число коледжів в країні - близько 11 000. За останні кілька десятиліть значний розвиток отримала технічна область освіти. В даний час 185 вузів пропонують аспірантуру по інженерії та технічних дисциплін.

Ще досі проблемою Індії є те, що шлюб укладають не по любові, а за домовленістю батьків. Батьки при цьому дають у придане своїй дочці багато грошей і речей, на випадок, якщо чоловік помре. Крім цього, розлучення в Індії складають всього 1%. Проте жінки вже починають бути більш самостійними, і частка розлучень зростає.

Індія, як країна з великим культурним розмаїттям, має безліч свят, чия кількість перевищує число календарних днів у році. З маленькими лампами і великою турботою відзначається свято братів і сестер Картігай в Південній Індії. В інших частинах Індії святкуються Бхая-дудж і Ракша-бандхана. Сестри бажають своїм братам щастя і пригощають їх солодощами, в той час як брати дарують їм подарунки і обіцяють захищати їх все життя.

Індія, будучи мультикультурною і мультирелігійною країною, відзначає свята різних релігій. Чотири національних свята в Індії: День незалежності Індії, День республіки, День народження Ганді, Перше травня відзначаються з великим розмахом і ентузіазмом по всій Індії. Крім того, багато індійські штати і регіони мають власні свята залежно від переважної релігії та мови. Християнство - третя за величиною релігія в Індії. У загальній складності в Індії проживає 23 мільйони християн, з яких 17 мільйонів - католики. Індія також є домом для багатьох християнських свят. Країна відзначає Різдво Христове і Велику п'ятницю як канікули. Місцеві ярмарку також святкові та загальнодоступні в Індії. Наприклад, Пушкарський ярмарок - один з великих ринків верблюдів у світі.

Невід’ємною постаттю у індійській релігії та літературі є буда. Буда, згідно з базовими уявленнями буддизму, являє собою не бога, а «посередника між людьми та вищими силами» або рятівника. Проте люди вірять, що буда – це людина, що називається Сидхартха Гаутама, який досяг істини і просвітлення.

Важливою постаттю, відомою на весь світ є Магатма Ганді., один з керівників та ідеологів національно-визвольних рухів Індії. Його філософія не насилля вплинула на національні та міжнародні рухи прихильників мирних змін. Його політичним ідеалом була демократична держава з мінімальними функціями центрального урядового апарату. Йому належить вислів: “Правда- це Бог”.

У цій країні спорт також є загальнонародним улюбленим явищем. Хокей на траві є національним видом спорту в Індії, і збірна Індії по хокею на траві перемогла в 1975 році на Чемпіонаті світу з хокею на траві, а також має 8 золотих, 1 срібну, 2 бронзових медалей на Олімпійських іграх. Крикет - найбільш популярний вид спорту в Індії. Він з’явився в Індії завдяки британським колоністам. Збірна Індії з крикету в 1983 і 2011 роках перемогла на Чемпіонаті світу з крикету, а також в 2007 на ICC World Twenty20 і в 2002 році разом з Шрі -Ланкою на 2002 ICC Champions Trophy. Крім того, Рада з контролю за крикетом в Індії проводить Індійську прем'єр- лігу і змагання Двадцять 20. Зазвичай вважається, що шахи з'явилися в північно- західній Індії в часи імперії Гуптів, де ранні шахи були відомі як чатуранга в VI столітті. Інші ігри, які відбулися в Індії, залишаються досі популярними в Північній Індії. До них відносяться кабадді, гіллі - Данді, хо -хо. Традиційними іграми Південної Індії вважаються Валлам-калі і кутьюм - Колум. Щорічний валам-калі проводять під час свята Онам на річці Памба. У 2011 році Індія ініціювала приватне будівництво Міжнародного автодрому Будди, це її перша мотогоночна траса. Траса довжиною 5,14 км знаходиться у Великій Нойд, штат Уттар -Прадеш, поруч з Делі. Перший захід "Формули- 1 Гран -прі Індії пройшло в жовтні 2011 року. Три роки підряд цю гінку вигравав німець Себастьян Фетель. Індійці, на жаль, не показали хороших результатів.

Одна з найбільш відомих форм стародавніх бойових мистецтв Індії - Каларіпаяту з Керали. У цьому виді бойового мистецтва різні стадії фізичного виховання включає в себе аюрведійский масаж з використанням кунжутного масла, щоб зробити тіло більш гнучким, серія гострих рухів по тілу, щоб отримати контроль над різними частинами тіла, комплекс бойових технік з мечем. Сіламбам який був розроблений близько 200 року н. е. і сягає своїм корінням до Південної Індії епохи Сангам. Сіламбам унікальний серед бойових мистецтв Індії, так як використовує комплекс прийомів, пов'язаних з ногами, що включає різноманітність обертаючих стилів. Бамбукові предмети використовуються як головна зброя. У третьому сторіччі до н. е. йога Сутри Патанджалі навчали як медитувати і цілеспрямовано впливати на точки, що знаходяться всередині тіла людини, щоб пізніше використовувати їх в бойових мистецтвах, в той час як Йогачара в буддизмі навчала різним рухам пальців вигляді мудрі.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)