АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правління Хілджі

Читайте также:
  1. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  2. Аналіз як функція управління
  3. Б) місцеві органи управління.
  4. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  5. Види структур управління.
  6. Визначення категорії “діапазон контролю”, наслідки його зменшення. Характеристики високої та пласкої структур управління (переваги, недоліки, сфери застосування).
  7. Визначення, поняття та принципи побудови структури управління.
  8. Виникнення міста Рима та правління царів
  9. Відділи та управління виконавчих комітетів, порядок їх формування, пошуки оптимальної структури
  10. Відповідні функції становлять зміст управління в галузі використання і охорони земель.
  11. Внутрішній аудит в системі управління суб'єктів господарювання. Основні завдання внутрішнього аудиту.
  12. Вопрос 12. Види органів управління –суб’єктів господарювання.

При першому представника династії Хілджі до Індії знову вторглися монгольські війська, але Джалал-уд-дину вдалося частково розбити їх, а частково від них відкупитися.

Найбільш значним подією в правління Джалал-уд-дина Фіруза був організований Ала-уд-Діном, його зятем і племінником, набіг на Декан. Розбивши Рамачандра, правителя Девагірі з династії Ядавів, і пограбували скарбів, Ала-уд-Дін повернувся в Делі. Близько столиці він зрадницьки вбив свого тестя і став правителем Делі (1296-1316 рр..).

Жорстокий та рішучий Ала-уд-Дін був здібним воєначальником і талановитим адміністратором. У ото часом почастішали набіги монголів, і Ала-уд-дін всі сили кинув на розгром ворога. Жорстокість його характеру видно з того, що, побоюючись бунту, він за одну ніч наказав перебити всі 15 - +30 тис. монголів, які оселилися біля Делі при Джалал-уд-Дине і складали його військо. Щоб поповнення скарбниці Ала-уд-дін конфіскував або оподаткував «обілення» землі духовенства і найбагатших воєначальників. Щоб уникнути змов він заборонив бенкети і зборів, розіславши усюди своїх шпигунів.

Прагнучи зосередити в своїх руках фонд земель, Ала-уд-Дін вирішив ввести невелику грошову оплату іктада-рів замість існувала до цього роздачі наділів. За панування в країні натурального господарства довелося вдатися до надзвичайних заходів, щоб знизити в столиці ціни на продовольство і забезпечити їм своїх погано оплачуваних воїнів. З усіх казенних земель в Доабу було наказано брати податок лише зерном, і купці були насильно зобов'язані звозити його в побудовані в Делі величезні комори. Ціни на міських ринках в столиці і Доабу були суворо регламентовані; спеціальні урядовці стежили за порядком і жорстоко карали за обман або надіявся. Податок з індусів був підвищений із 1 / 6 до 1 / 2 врожаю. Їм було заборонено носити зброя, багато вдягатися або їздити верхом; ці заходи мали задовольнити найбільш ревних мусульман. Зате воїнам платню було підвищено.

Ці суворі заходів на перших порах дали султанові можливість створити багато боєздатне військо в 475 тис. вершників і відбити набіги монголів. В останній раз при Ала-уд-Діні монголи з'явилися в 1306 і були ним розбиті біля річки Рави.

Однак Ала-уд-дину все ж таки не вистачало коштів на утримання великого війська, і він вирішив поповнити скарбницю шляхом пограбування нових областей і міст Декана. Посланий в похід воєначальник Малик Кафур знову взяв в 1307 Діва-гирі, потім Варангал, столицю Каката (територія сучасної Телінгани), а в наступному поході, в 1311, - столицю Хойсалов Дварасамудру і центр володінь Пандев - Мадуро. У подальші два-три роки Малик Кафур здійснював ще походи, досягши південній частині Індії - мису Коморін. Повертаючись із набігів, армія Ала-уд-(дина привозила в Делі величезні багатства - золото, коштовності, коней. Підкорені правителі визнавали себе васалами Делійського султанату і повинні були платити щорічну дань.

Величезна імперія Ала-уд-дина не була централізованою державою. У Гуджарат в останні роки життя Ала-уд-дина його намісники піднімали заколоти. Раджпути залишались нескореними: пам'ятники раджпутского епосу розповідають про постійній боротьбі з мусульманськими гарнізонами. Бенгалія була роздрібнена і керувалася незалежними мусульманськими князями. Хойсали і Панді хоча і платили данину, але в іншому правили самостійно. На півночі через Індії, знаходилися землі незалежних племен.

Хоча султан щедро роздавала скарби, награбовані в результаті вдалих завоювань, які його підозрілість, конфіскації, переслідування індусів викликали широке невдоволення. Скрізь спалахували заколоти. Після смерті Ала-уд-дина (він помер від водянки в 1316 р.) почалася боротьба за трон, під час якої загинув Малик Кафур, який намагався захопити владу. Через кілька місяців під іменем Кудб-уд-дина Мубарак-шаха (1316-1320 рр.). Коронувався один із синів Ала-уд-дина. Він ліквідував все економічні реформи свого батька, однак не відмовився від завойовницької політики і посилав на Декан свого воєначальника Хосроу-хана. Повернувшись з багатою здобиччю з Мадуро і Телінгани, Хосроу-хан вбив Мубарак-шаха, прагнучи стати султаном Делі. Незабаром, однак, і він був усунений інший угрупованням тюркської знаті. На трон вступив намісник Пенджабу полководець Малік Гази, коронований під ім'ям Гійяс-уд-дина Туглака (1320-1325 рр..) І заснував нову династію.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)