АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. до практичних занять та виконання індивідуальних завдань

Читайте также:
  1. B. Забезпечити спокій, лежаче положення з піднятими нижніми кінцівками.
  2. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  3. C. Перевести постраждалого у стабільне положення.
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  8. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.
  9. Виберіть неправильне положення.
  10. Вихідні положення інвестиційної теорії циклів
  11. Вопрос Загальні вимоги до форми і змісту позовної заяви.
  12. Вопрос Загальні положення договору оренди.

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО МІСТ

 

Методичні вказівки

до практичних занять та виконання індивідуальних завдань

для студентів спеціальності

7.092103 “Міське будівництво і господарство”

 

 

Київ 2008


ББК 38.7

К63

 

Укладач Н.О. Денисенко, канд. екон. наук, доцент

 

Рецензент Є.Є. Клюшниченко, д-р техн. наук, професор

 

 

Затверджено на засіданні кафедри міського господарства, протокол № 4 від 6 березня 2008 року.

 

Видається в авторській редакції.

 

Комунальне господарство міст: методичні вказівки до

К63 практичних занять та виконання індивідуальних завдань /укладач Н.О. Денисенко. – К.: КНУБА, 2008. – 28 с.

 

 

Містить завдання для самостійної та індивідуальної роботи студентів, методичні вказівки та список рекомендованої літератури.

 

 

Призначено для студентів спеціальності 7.092103 “Міське будівництво і господарство” для практичного використання при виконанні індивідуальних завдань з дисципліни “Комунальне господарство міст”.

 

 

© КНУБА, 2008

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Житлово-комунальне господарство – це галузь економіки, яка має важливе соціальне значення. Від рівня житлово-комунальних послуг, стану житлових будинків, водопровідних, газопровідних, каналізаційних мереж залежить не тільки зручність проживання, а іноді – здоров’я та життя людей. Крім того, ступінь розвитку та обсяг діяльності комунального господарства безпосередньо впливають на рівень добробуту населення, побутові умови його життя, санітарно-гігієнічні умови, а також на рівень продуктивності праці.

Необхідність задоволення потреби у житлі сприяє зростанню особистих накопичень населення, які, в свою чергу, використовуються в якості інвестицій. Розширення житлового фонду сприяє розвитку інших галузей житлово-комунального господарства, зростанню робочих місць, розширенню спектра житлово-комунальних послуг, що надаються населенню. Тому забезпечення ефективного функціонування житлово-комунального господарства є одним з найважливіших завдань у кожному місті та країні в цілому.

Комунальне господарство міст — наукова дисципліна в системі знань стосовно керівництва та координації людських та матеріальних ресурсів за допомогою різних методів та інструментів з метою досягнення визначених результатів.

Метою дисципліни є поглиблене вивчення питань, пов’язаних з функціонуванням житлово-комунального господарства, розвинення здібностей та створення умов для використання методів ринкової економіки у вирішенні проблем керуванням житлово-комунальним господарством міста.

Завдання дисципліни – сформувати в студентів знання основних понять і категорій в галузі функціонування ЖКГ міста; з’ясувати сучасний стан ЖКГ, виявити проблеми і можливі шляхи їхнього рішення; сформувати практичні навички у сфері курування житлово-комунальним господарством міста; навчити студентів орієнтуватися в комплексі задач, притаманній сучасній інженерній справі; висвітити місце інженера в розв’язанні задач і науково-методологічні проблеми у напрямку управління розвитком житлово-комунального господарства міст; навчити використовувати основи економічного аналізу для оцінки ефективності діяльності підприємств ЖКГ.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)