АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зовнішньоекономічні зв'язки

Експорт незначний і поступається обсягам імпорту. У структурі експорту Індії переважає текстиль, кустарно-ремісничі вироби, продукти сільського господарства (чай, цукор, прянощі), продукція машинобудування, кам'яне вугілля, нерудні корисні копалини, чавун, пластмаси, добрива, гумові вироби, ліс, пробкова кора, медикаменти.

В імпорті домінує паливо, машини, продукти хімії, добрива, зброя. Основні торгові партнери: США, Німеччина, Японія.

До 10% бюджету країни формується за рахунок надходжень від туризму

 

Транспорт

Транспортна інфраструктура Індії не є достатньо розвинутою. Довжина залізниць — 63 тис. км. На цей вид транспорту припадає 3/4 вантажних і 1/3 пасажирських перевезень. Довжина автодоріг — 3,3 тис. км. Більшість із них не має твердого покриття.

У країні — 16 тис. км річкових шляхів, проте річкове судноплавство розвинуте недостатньо. Головні морські порти: Мумбай, Ченнай, Кочин, Вішакхапатнам.

У країні є понад 60 аеропортів з постійними рейсами, найбільші — у Мумбаї, Нью-Делі. Індія активно розвиває власну космічну галузь, діє космодром на півдні Індії.

Туризм

Проблеми Індії в галузі туризму багато в чому схожі з російськими. Зростання в'їздів туристів на територію Індії зростає з кожним роком, але, незважаючи на це, в Індії існує один великий недолік, який не дозволяє радіти напливу туристів. Це, як і в Росії, катастрофічна нестача готелів для туристів. Звичайно, в Індії є готелі, але ціни на проживання в них настільки високі, що багато мандрівники не можуть дозволити собі зупинитися в них. Взагалі, причиною таких високих цін і є те, що кількість готелів дуже мало. Фахівці серйозно вважають, що власники готелів, призначаючи таку ціну, можуть занапастити розвивається туризм в Індії.Дані за минулий рік показують, що Індії вдалося прийняти більше 4 мільйона туристів. Що цікаво, 75 відсотків туристів, які відвідують Індію - це самі індуси. Але навіть, незважаючи на те, що вони відпочивають в рідній країні, це не завжди їм по кишені. За повноцінний відпочинок у своїй країні жителю Індії доводитися викладати майже річний прибуток. Оскільки ціни за проживання в готелях непомірно високі. Щоб зрозуміти цей факт, можна порівняти Індію з Китаєм. В останньому річна заробітна плата в кілька разів більше, а ціни на проживання-менше.

 

Духовне життя

Освіта

Освіта. На початок 1990-х років в країні налічувалися 154 млн. учнів. Число викладачів початкової, середньої і вищої школи складає ок. 3,5 млн. чоловік.

Навчання в школі безкоштовне і обов'язкове для дітей молодше 15 років. З 1983 система освіти придбала наступну структуру: початкова і неповна середня школа (програма навчання розрахована на 10 років). Для надходження у вищий учбовий заклад необхідно закінчити 12-річну повну середню школу. Три роки потрібні для отримання першого університетського ступеня. Початкове навчання в кожному штаті ведеться на прийнятій там офіційній мові, а університетська і вища технічна освіта - переважно англійською мовою. Для середньої школи характерна лінгвістична різноманітність, хоча прийнята тримовна формула: рідна мова - основною, хінді або англійський - другою і ще одна з мов Індії - третій.

 

Навчання в більшості вузів Індії ведеться англійською мовою. Вища освіта в країні надається на рівні програм європейських вузів. Це означає, що за невеликі гроші можна отримати якісну освіту. Вартість навчального року близько 15 000 доларів США.

В Індії функціонує 200 університетів: 16 з них - центральні, інші діють згідно штатним актам. Загальне число коледжів в країні - близько 11 000. За останні кілька десятиліть значного розвитку отримала технічна галузь освіти. В даний час 185 вузів пропонують аспірантуру по інженерії та технічних дисциплін.

Культура

Освіта. На початок 1990-х РОКІВ в Країні налічуваліся 154 млн. учнів. Число вікладачів початкової, середньої и віщої школи складає ок. 3,5 млн. чоловік.Навчання в школі Безкоштовна и обов'язкове для дітей молодшого 15 РОКІВ. З 1983 система освіти прідбала Наступний структуру: початкова и неповна середня школа (програма навчання розрахована на 10 років). Для надходження у вищий учбовий заклад необхідно закінчіті 12-річну повну середню школу. Три роки Потрібні для Отримання Першого універсітетського ступенів. Початкове навчання в кожному штаті ведеться на прійнятій там офіційній мові, а Університетська и вища технічна освіта - переважно англійською мовою. Для середньої школи характерна лінгвістічна різноманітність, хоча прийнятя трімовна формула: рідна мова - основною, хінді або Англійський - другою и Ще одна з мов Індії - Третій.

Наука

Найбільші організації, що займаються науковою діяльністю: Рада з наукових і індустріальних розробок (СНІР), Індійська рада з сільськогосподарських досліджень (ІССХ), Індійська рада з медичних досліджень.
До центральних органів по управлінню наукою відносяться також департаменти: атомної енергетики, електроніки, досліджень космосу, океану, оборони, навколишнього середовища і лісових ресурсів, нетрадиційних видів енергії, Міністерство науки і технологій (МНТ). Промислові підприємства мають більше 1200 власних науково-дослідних лабораторій.
МНТ координує роботу 9 національних центрів з проблем біології, метеорології, геології, хімії, нових матеріалів і порошкової металургії. Головний науковий потенціал сконцентрований в СНІР, який був створений ще в 1942. Зараз він включає 40 інститутів і 80 лабораторій з річним бюджетом 8 млрд рупій (2000) і річним ефектом від його розробок більше 450 млрд рупій. У нім трудиться 22 тис.
співробітників, з них 5300 науковців (60% мають ступінь доктора наук). Основні напрями його розробок, по яких Індія займає провідні позиції в світі: проектування аерокосмічних апаратів, ліків, біотехнології, хімія (каталізатори і полімери), нафтохімія, нові матеріали (композити), гео- і радіофізика.

 

ЗМІ

Телебачення

Багато індійських телеканалів користуються послугами кіноіндустрії, котра бурхливо розвивається. А суспільне індійське телебачення „Doordarshan” має 21 канал, головний з яких – „ДД-1” – дивляться майже 400 мільйонів індійців. Дискусії, котрі наразі активно ведуться навколо українського телебачення, наштовхують на думку, що досвід постколоніальної Індії, котра на хвилі глобалізаційних змін спромоглася створити не лише конкурентоспроможний телевізійний продукт, а й поширити свої культурні надбання на сусідні країни, може стати корисним і для України. Очевидно, що навряд чи є сенс нині говорити про можливість української „телевізійної експансії” на терени Росії або іншої сусідньої держави. Але створення високоякісного телевізійного і кінематографічного продукту, котрий буде здатним конкурувати з російськими низькопробними і часто антиукраїнськими багатосерійними телебойовиками, безкінечними „мильними операми” чи „мєнтовськими” серіалами, від яких останнім часом верне навіть неперебірливих інформаційно домогосподарок, саме зараз на часі.
Досвід стрімкого входження індійського суспільства на глобалізований інформаційний телевізійний ринок наочно показує, що без створення національного українського інформаційного продукту говорити про будь-яку зміну на краще просто не випадає. Від часу здобуття незалежності Україна й досі, за посередництва російського ТБ, перебуває у російському інформаційному просторі, і, як показує безпосередній досвід останніх декількох місяців, з моменту зміни влади засилля російської кінопродукції, на жаль, ні на йоту не зменшилося.

 

Радіо

Всеіндійська Радіо або державна радіокомпанія Індії, (All India Radio або просто AIR) сьогодні являетя однієї з найбільшої радіомовної системою в світі, яка передає різноманітні програми для найбільшої за кількістю населення демократичної країни в світі. У систему AIR входять 208 передавальних центрів з яких 150 ведуть мовлення на середніх хвилях, 58 на коротких хвилях, в систему входять також 128 FM станцій. На 89.51% відсотках території Індії можливий впевнений прийом програм Всеіндійського Радіо, що охоплює 98.82% населення Індії. Мовлення всередині країни ведеться на 24 мовах і 146 діалектах. Закордонне мовлення ведеться на 16 індійських і 10 іноземних мовах в тому числі і російською!\

Преса

В Індії друковане слово дуже розвинене, виходить досить багато періодичних видань, приблизно 60000 газет щодня і щотижня. Їх загальний тираж становить приблизно 100 мільйонів екземплярів. Їх якість хоча і трохи поступається європейським аналогам, але, тим не менш, відповідає світовим стандартам. Газети друкуються англійською, хінді та офіційних мовах індійських штатів. У багатьох видань є свої сайти новин. Газети в Індії стоять в основному 1 - 3 рупії за номер. В Індії ведуть роботу чотири великих інформаційних агентства: Press trust of India, United news of India, Самчара Бхараті і Хіндустан Самачар, вони постачають новинами великі видання. Найпопулярніша англомовна газета в країні - The Times of India, вона виходить щодня, її тираж 2 мільйони екземплярів. Ще одна популярна газета - Hindustan Times, вона також виходить щодня, але її тираж менше - один мільйон примірників. Ось назви інших великих індійських газет: Business Standard, The Economic Times, The Financial Express, The Hindu, The Indian Express, The Asian Age.

 

7.5 Менталітет

Особливості індійського менталітетаЛічно я Поділяючи індусів на кілька різновидів:

бариги - самий неприємні з них. Ареал проживання: великі міста, переважно базари, найчастіше це продавці або водії моторикш або таксі. Як тільки вони бачать білої людини, у них в мозку відразу ж включається програма: «О! Мішок з грошима! "Ці товариші впарити вам все що завгодно, лише б ви купили саме у них, зупинилися саме в їхньому готелі і так далі. Ради цього вони готові на багато що, наприклад: якщо ви зайшли в їхній магазин і вам потрібно щось, чого у них немає. Вони будуть усіляких вас догоджати розмовами і чаєм, а в цей час їх шістки будуть бігати по околиці, вишукуючи потрібні вам товар. Куплять його за копійки, після чого продадуть вам його в десятки дорожче. З такими або вперто торгуватися, або взагалі не зв'язуватися - що переважніше. До слова сказати: винахідливості голодної індійської психіки настільки багата, що способів витягнути з вас хоча б кілька додаткових Рупи у них на дуже багато.

 

Сорочка-хлопець. Ці красені готові спілкуватися з вами на Будь-які теми і в будь-який час, навіть бігти за вами по вулиці, лише б удостоїтися такої честі. Зазвичай починають з питань: «Як звати? З якої країни?" Втім, це улюблене питання всіх різновидів індусів. Ще вони дуже люблять фотографуватися, іноді біжать за вами з мобільником і судорожно клацають, клацають... Я в таких випадках зазвичай строю пики або показую язик. Доходило до того, що грубо хапали за руки, ставили біля себе і ще до того, як ми успевали небудь понять, робили знімки. А якщо ви ще й жінка, та ще й зі світлим волоссям... Втім, не будемо про це. Ареал проживання: невеликі селища.

 

Піклуються - найприємніша різновид, можна сказати Унікальна, так як ні в якій іншій країні такого немає. Ну, де ще, якщо ви зайдете кудись у двір, Щоб забігти в туалет, вас до того ж ще й нагодують і напоять свіжовичавленим соком? Де ще в поїздах вас будуть годувати фруктами і чаєм? Причому сильно Наполягайте на тому, Щоб пригостити вас. А якщо ви, не дай Бог, запитаєте дорогу у такого, він буде Надзвичайно ретельно вам її розповідати і показувати, навіть якщо сам не знає! У результаті ви будете ходити колами навколо потрібного вам місця... Але яке ж у них в очах щире бажання допомогти! Одного разу мені потрібно було розміняти гроші, а всі банки не були закриті, так як вихідні, і що б ви думали? Дбайливий Індус за свій рахунок підвіз мене на таксі в якійсь офіс, мені там разменяли гроші, і він доставила мене назад (знову ж за свій рахунок


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)