АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Варанасі, місто богині Ганги

Читайте также:
  1. II. Мовленнєва змістова лінія
  2. III. Мовна змістова лінія
  3. IІІ. Діяльнісна змістова лінія
  4. V. Діяльнісна змістова лінія
  5. В 4. Органгизация службы ОТ на предприятии, ее функции и основные задачи. Виды инструктажей по ОТ. Порядок их проведения.
  6. За економічним змістом та юридичними ознаками
  7. Змістова характеристика видів мовленнєвої компетенції дошкільників
  8. Змістовий аспект мовленнєвого розвитку дітей і учнів
  9. Змістовий модуль 1
  10. Змістовий модуль 1.
  11. ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1.

Індія

Мавзолей Тадж-Махал – визначна пам’ятка та символ індійської культури, одна з найдивовижніших споруд світу - розташований на березі річки Джамна, поблизу м. Агри. Мавзолей збудовано султаном Шах-Джаханом з династії Великих Моголів над гробницею своєї коханої дружини Мумтаз Махал (до заміжжя - Арджуманд Бану). Створенню мавзолею передувала безсмертна історія кохання султана та його дружини. Шах-Джахан ще в п’ятнадцятирічному віці зустрів і покохав Арджуманд Бану, дочку головного міністра. Але батько Шах-Джахана, з політичних міркувань, призначив у дружини своєму спадкоємцеві іншу. Однак, за законами ісламу, чоловікові дозволялось мати декілька дружин, і в 1612 році Арджуманд Бану у 19-літньому віці вийшла заміж за принца Кхуррама, який згодом став падишахом Шах-Джаханом.

Його називають пам'ятником найчистішої любові між жінкою і чоловіком.


В 1629 році Шах-Джахан вирушив з військом із Агри на південь, щоб призупинити повстання намісника бунтівного Декана. Під час походу Мумтаз Махал, яка постійно супроводжувала чоловіка, помирає під час народження чотирнадцятої дитини. Повернувшись в Агру, Шах-Джахан присягнувся збудувати для своєї покійної дружини усипальницю, якої ще не бачив світ.
Для спорудження п’ятикупольної будівлі мавзолею, яке тривало близько 20 років (приблизно з 1630 до 1652 рр.) були запрошені найкращі архітектори з Індії та інших країн Сходу. Загалом, до будівництва Тадж-Махалу було залучено близько 20 тисяч робітників з різних країн. Безпосередню участь в проектуванні усипальниці приймав і сам Шах-Джахан. Після смерті, Шах-Джахана було поховано в ній, в одному склепі з Мумтаз Махал. Архітектура Тадж-Махала урочиста та велична, в ній втілено найкращі риси середньовічної архітектури Ірану та Середньої Азії разом з монументальним мистецтвом стародавньої Індії. Висота мавзолею разом з куполом становить близько 95 м. Фасади декоровані пологими стрілчастими арками, оформлені портал-айванами. По кутах споруди піднімаються чотири мінарети. На ділянці землі навколо мавзолею Шах-Джахан наказав посадити розкішний сад, в якому панують кипариси – символи вічності. По центрі, перед будівлею усипальниці знаходиться мармурова водойма. Для здійснення свого задуму, Шах-Джахан використовував усі ресурси своєї держави. Поверхня усипальниці вкрита тисячами дорогоцінних і напівкоштовних каменів, а орнаменти виконані з чорного мармуру.
Найкрасивішою частиною Тадж-Махалу вважається білосніжний купол головної будівлі, який символізує райську насолоду. В Індії цей купол, який складено з білого мармуру, називають “хмаринкою, що відпочиває на повітряному троні”.

 

Форт Агра
Споруда форту була почата імператором Акбаром в 1565 році і закінчилося тільки при правлінні його внука шаха Джахана. Що використалася спочатку тільки у військових цілях, фортеця поступово ставала палацом: за високими кріпосними стінами завдовжки 2,5 км. і шириною 10 м ховаються дивовижні по своїй красі сади, тераси, зали і колонади. Стрункі колони арок, фортеці, що знаходяться у дворі, підтримують кам'яний навіс. Це свого роду "місто в місті", в центрі якого розташована прекрасна мармурова мечеть, завдяки своїм ідеальним пропорціям і витонченості названа Моті Масжід (Перлова мусульманка).

У форт можна потрапити через два головні високі портали на захід е і на півдні; на сході є «особисті» імператорські ворота. У нім послідовно влаштувалися три Великі Моголи - Акбар, Джахангир і Шах-джахан, і кожний з них вніс свої значні зміни до архітектурного комплексу. До найбільш чудових будівель форту належать: палац Джахангирі-махал; Кхас-махал з тими, що примикають до нього виноградником, який називається Ангурі-багх, і прикрашеним орнаментом басейном, іменованим Шиш-махал; фортеця Мусамман-бурдж, де як полонений свого сина містився Шах-джахан, який тут і помер милуючись в свої последнії дні Тадж- Махалом (гробницею улюбленої дружини); Дівані-кхас (зал приватних аудієнцій); Дівані-ам (зал публічних аудієнцій); Мачхи-бхаван (палац з акваріумами); Моті-масджід (перлова мечеть). Більшість цих будівель, споруджених в період правління Шах-джахана, побудовані з мармуру і демонструють вишуканість, що контрастує з архітектурою споруд часів Акбара, - чіткою і енергійною. Всі будови форту, виконуючи практичні функції, є дійсними витворами мистецтва, такі гармонійні і здійснені їх пропорції, такий витончений і вишуканий їх зовнішність. Поєднання мусульманської і индо-магометанської культур дає чудовий ефект, а природний індійський смак виявляється в пейзажності споруд: палац оточений пишними садами, а побічні будови завжди гармонують з основними. Казкова пишність споруд Палацу в Агре говорить про витончену фантазію, оригінальність і істинно вільне мистецтво.

МУМБАЙ (Бомбей)
Історія виникнення Мумбая, динамічного сучасного міста, фінансової столиці Індії і адміністративного центру штату Махараштра, досить незвичайна. У 1534 році султан Гуджарата поступився групою з семи нікому не потрібних островів португальцям, а ті у свою чергу подарували їх Катерині Браганза в день її весілля з королем Англії Карлом II в 1661 році. У 1668 році британський уряд здав острови в оренду Ост-індійськой компанії за 10 фунтів золотом в рік. У 1862 році колосальний землевпоряджувальний проект перетворив сім окремих островів на єдине ціле. Сьогодні пам'ять про сім бомбейських островів збереглася тільки у назвах районів, таких як, Колаба, Махим, Мазгаон, Парел, Ворлі, Гиргаум і Донгрі. Вважається, що назва Бомбей (Мумбай на мові маратхі) відбулася від імені місцевої богині Мумбай Деві.
Ворота Індії
Граціозно підносяться у краю води в районі Аполло-бандер знамениті Ворота Індії - тріумфальна арка, спроектована Джорджем Уїттетом і побудована в 1924 році на честь візиту короля Георга V і королеви Марії, прибулих в 1911 році на імператорський прийом Діли. Перше, що бачив кожен, хто сходив на берег в бомбейському порту в колишні роки, було саме це архітектурна споруда. Арка, виконана з базальту кольору міді, звернена до моря, і, відображаючи відблиски висхідного сонця, що заходить, міняє відтінки від золотистого до оранжевого і рожевого. Саме через цю арку пройшли британські війська, що покидали Індію морем.

Чхатрапаті Шиваджі - головний залізничний вокзал Мумбаї, збудований британцями. Поєднує елементи кількох архітектурних шкіл. На підпорах, баштах та стінах можна побачити безліч фігур левів, горгулій, мавп і півнів. Чхатрапаті Шиваджі внесено до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Варанасі, місто богині Ганги

Індуїсти називають Варанасі містом-молитвою. Марк Твен написав, щоВаранасі «старше історії, старше традиції і навіть старше самої легенди».Це місто має таке ж значення для індуїстів, як для християн - Єрусалим.Варанасі - священне місто індуїзму, джайнізму, мусульманства і буддизму, розташований в штаті Уттар Прадеж. Тут народжене різнобарвнеиндуистское світовідчуття. І Будда виголосив першу проповідь середрізноплемінної натовпу в місті, що розкинулося на березі Ганги. СамеГанги, бо річка, на якій стоїть Варанасі, в очах індусів - це вона, богиня.Тисячі паломників шукають тут духовного очищення в священних водахріки-богині, що несе їх гріхи в багатоводний Індійський океан.

 

 

Острів котів

Населення невеликого острівця Фраджост в Індійському океані складають виключно кішки. Як виявилося в 1890 році на рифах біля берегів острова зазнало аварії судно. Ті, що вижили моряки потрапили наострів, але спасіння так і не дочекалися, а жили на кораблі кішки не тільки вижили, але й успішно розмножилися. Зараз населення кішок на острові налічує більше тисячі. Харчуються вони ракоподібними, рибою, морськими їжаками, яких майстерно ловлять на узбережжі. Безліч туристів щороку приїжджають подивитися острів і його мешканців.

На жаль наші домашні улюбленці схильні до хвороб набагато більше, ніж їх дикі побратими. Тому кожен господар повинен провести вакцинаціюкішці, яка потім буде гріти його своєю любов'ю ще багато років!

 

Курорти


Гоа - чудова маленька країна, вузькою смугою що протягнулася уподовж Малабарського побережжя Індії. Не легко знайти слова, здатні хоч віддалено передати запахи її лісистих горбів, блиск лагун на заході, шум водопадів і строкату різноголоссю карнавалів. Гоа не схожий ні на один з штатів Індії. Гоанські свята і фестивалі прославилися на всю Індію. Щорічне Свято світла і веселі карнавали в Дону Паула, Гаспар Діас і Сирідао привертають сюди тисячі туристів з різних країн. Різноколірні фейєрверки над чорним дзеркалом лагун, танці під гітару в прекрасних садах і маскаради на Авеніда-до-брацил уподовж набережній Мандаві... Всі свята чарівні, іскристі невимушеною веселістю і дружелюбністю

 

Індія - батьківщина самої тривалої цивілізації на землі. Більше п'яти тисяч років тому на берегах річки Інд виникла країна Індія. З того моменту нею правили різні династії, термін яких становив від декількох десятків до декількох сотень років.

Географічне положення, природа

Індія розташована в Південній Азії і займає площу більше 3 млн. кв.км, омивається на заході водами Аравійського моря і Бенгальської затоки на сході, і межує з Бангладеш, Бірмою, Бутаном, Китаєм, Непалом і Пакистаном. Країні також належить ряд островів. По території країни протікають дві великі річки: Інд і Ганг.
Природа Індії екзотична і різноманітна. Буйна зелень тропічних лісів у поєднанні з барвистим розмаїттям флори і фауни, білосніжні і золотисті пляжі, високогір'я Гімалаїв і долини річок виробляють приголомшливе враження на мандрівників з Європи.

В Індії діє понад 460 різних музеїв, головними серед яких є музеї Мадраса - урядовий музей і Національна картинна галерея. У Нью-Делі - Національний музей. У Варанасі - Музей Сарнат. У Калькутті - Музей Індії (колекція експонатів з археології та природної історії); технологічний музей Бірла. У Бомбеї - Музей Західної Індії.

Бомбей - традиційні ворота Індії, енергія, що наповнює його жваві вулиці дивує кожного, хто приїжджає сюди вперше.
Популярне місце на Заході Індії - Гоа - просторі, що ваблять пляжі протяжністю до 100 км своєму розпорядженні все необхідне для відпочинку і готові прийняти вас в будь-який час року.
Офіційна мова - хінді, кілька сотень діалектів, крім цього можна спілкуватися і на англійській, який в Гоа і великих містах все знають.
релігія 83% населення сповідує індуїзм, 12% - іслам, решта - джайнізм, буддизм, сикхізм і християнство. У Гоа 50% населення - католики.
Валюта Індійська рупія - досить стабільна грошова одиниця. Курс її дорівнює ~ 48 рупіям за 1 долар США. Ввезення і вивіз валюти індійської а також обмін валюти у приватних осіб заборонено.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)