АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Індекс глобалізованості країни KOF

Читайте также:
  1. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  2. а) З основ законодавства України про культуру.
  3. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  4. Автономна Республіка Крим — територіальна автономія у складі України
  5. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  6. Аналіз Закону України « Про державну службу»
  7. Аналіз навчально-методичного комплексу для учнів 7-го класу з історії України
  8. АРХЕОГРАФІЧНІ УСТАНОВИ ПІВДЕННОЇ УКРАЇНИ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТ.
  9. Б) індексація доходів – форма повернення населенню грошей,втрачених внаслідок інфляції
  10. Беляневич О. А. Господарське договірне право України (теоретичні аспекти). – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 592 с.
  11. Блок 8-14. РОСЛИННИЙ І ТВАРИННИЙ СВІТ УКРАЇНИ.
  12. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.

Основні характеристики включеності Чехії до глобальної системи:

Найбільш ефективно оцінити залучення держави до глобалізацій них процесів на сьогоднішній день дає індекс KOF. Взагалі варто розповісти трошки про сам індекс. Він розглядає глобалізацію у розрізі трьох аспектів:

• Економічної глобалізації, яка описується за допомогою міжнародної торгівлі товарами, капіталами та послугами, а також інформацією та очікування на товарних ринках. Таким чином, він включає 2 суб-індексу, а саме реальні економічні потоки та перепони для торгівлі та обміну капіталом;

• Політичної глобалізації, що характеризує поширення урядових політик, та розраховується на основі даних про кількість міжнародних організацій, що присутні в державі, обсяги зобов’язань держави та кількості посольств, зокрема;

• Соціальної глобалізації, що виражається у поширенні та проникненні ідей, інформації, уявлень та людей. Цей індекс має три дуже цікаві суб-індекси, які розкривають особистісні контакти, дані за інформаційними потоками та культурне зближення.

Чехія на сьогоднішній день входить до 15 найбільш глобалізованих країн світу, займаючи 13 місце у рейтингу серед 208 країн. Для порівняння Україна займає 44 місце, Польща – 20 місце, Російська Федерація – 47 місце, Німеччина – 22. І якщо Україна має найвищі позиції саме за політичною складовою, що компенсує невисокі показними економічної та соціальної інтеграції, то у Чехії спостерігається протилежна ситуація.(рис. 1) Варто зазначити, що така ситуація щодо розподілу ваги суб-індексів спостерігається у всіх країнах-лідерах за глобалізацією. При цьому позиція Чехії у глобальному середовищі покращується з року в рік; минулого року Чехія займала 14 позицію.

Однак судячи з динаміки індексу Чехії, він постійно продовжував зростати від самого початку включення держави до глобального середовища. Винятком став період після 2007 року, коли показники індексу впали, адже відповідно із свідченням експертів темпи поширення глобалізації зменшились.(рис. 2).

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)