АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. 1.1. Курсова робота є одним з видів інд

Читайте также:
  1. B. Забезпечити спокій, лежаче положення з піднятими нижніми кінцівками.
  2. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  3. C. Перевести постраждалого у стабільне положення.
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  8. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.
  9. Виберіть неправильне положення.
  10. Вихідні положення інвестиційної теорії циклів
  11. Вопрос Загальні вимоги до форми і змісту позовної заяви.
  12. Вопрос Загальні положення договору оренди.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ВИМОГИ

ДО КУРСОВИХ РОБІТ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "ПРИКЛАДНА ЛІНГВІСТИКА"

 

Миколаїв 2011


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Курсова робота є одним з видів індивідуальної роботи навчально-дослідницького, творчого характеру, що виконується окремо кожним студентом самостійно під керівництвом викладача з метою набуття формування і закріплення таких умінь і навичок, передбачених фаховою підготовкою студентів:

· самостійно, творчо розв’язати конкретне фахове завдання, засто­сувавши знання з відповідної фахової навчальної дисципліни;

· аналізувати конкретні мовні або літературні факти, узагальнювати їх і робити обґрунтовані, однозначні й правильні висновки;

· самостійно підбирати й опрацьовувати довідкову, навчальну і наукову літературу за темою курсової роботи;

· застосовувати електронні джерела отримання й обробки потрібної інформації;

· поглиблювати, узагальнювати і за­кріплювати фахові знання.

1.2. Порядок виконання курсових робіт визначається "Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах України", навчальним планом і цими "Методичними рекомендаціями та вимогами до курсових робіт"

Студенти, що навчаються за спеціальністю "Прикладна лінгвістика" згідно з навчальним планом виконують ??? курсові роботи:

 

№ курсової роботи   Назва дисципліни, за якою виконується курсова робота Термін виконання (курс, семестр)  
 
  Вступ до мовознавства 1 курс, 1 семестр  
  Сучасна українська мова   3 курс, 1 семестр  
  ????????    

 

1.3. Тематика курсових робіт повинна відповідати змісту, завданням навчальної дисципліни, за якою виконується курсова робота, меті виконання курсової роботи, передбачати дослідницький характер, наукову новизну курсової роботи й обов’язково пов’язуватися з практичними фаховими потребами спеціальності "Прикладна лінгвістика".

Тематика курсових робіт формується науковим керівником за тематикою тих розділів відповідних навчальних дисциплін, що були вивчені студентами до початку або вивчаються в процесі виконання студентами курсової роботи, згідно з вимогами фахової підготовки і змістом цих "Методичних рекомендацій".

Тема дослідження має бути сформульована згідно з таким вимогами:

· відповідність змісту дисципліни, за якою навчальним планом передбачено виконання курсових робіт;

· конкретне визначення досліджуваної проблеми;

· наявність важливих категорій, які виражають якісні характеристики проблеми;

· лаконічність, однозначність (кількість слів орієнтовно не повинна перевищувати 7-8.

Затвердження тематики курсових робіт, поданої науковими керівниками, проводиться щорічно випусковою кафедрою прикладної лінгвістики до 20 вересня в навчальному році, в якому виконується курсова робота. Керівник і виконавець курсової роботи можуть узгоджувати і вносити зміни у формулювання теми до затвердження тематики курсових робіт. Зміни у формулювання теми після затвердження тематики курсових робіт можуть бути внесені рішенням кафедри за мотивованим поданням керівника. Рішення про зміни теми фіксується в протоколі засідання кафедри.

Студент може обрати будь-яку одну тему курсової роботи із затвердженого переліку.

Облік тем, за якими виконувалися курсові роботи, їх реєстрація здійснюється методистом кафедри щорічно. Перелік тем, затверджений на засіданні кафедри і підписаний завідувачем кафедри, зберігається у справах кафедри.

1.4. Керівництво курсовими роботами здійснюється найбільш кваліфікованими викладачами, у першу чергу тими, хто має науковий ступінь або/і вчене звання і викладає дисципліни, з яких виконуються курсові роботи.

1.5. З акріплення обраних студентами тем і визначених наукових керівників здійснюється до 10 вересня поточного навчального року.

1.6. Графік виконання курсової роботи готується студентом спільно з науковим керівником до 25 вересня (див. Додаток А "Графік виконання курсової роботи")

Контроль за виконанням графіка виконання курсової роботи здійснюється постійно науковим керівником і завідувачем кафедри.

1.7. Проведення консультацій для студентів, що виконують курсові роботи, систематично здійснюється науковим керівником за укладеним графіком.

1.8. Захист курсової роботи приймається комісією у складі двох-трьох викладачів кафедри за участю керівника курсової роботи.

1.9. Оцінювання курсової роботи. Формою підсумкового контролю з виконання курсової роботи є диференційований залік. Загальна оцінка курсової роботи складається з балів, отриманих студентом за виконання роботи, передбаченої підготовчим та основним етапами "Графіку виконання курсової роботи", і балів, отриманих студентом за захист курсової роботи.

1.10. Після захисту науковий керівник передає курсові роботи за укладеним списком методисту кафедри. Курсові роботи зберігаються на кафедрі протягом чотирьох навчальних років, потім списуються в установленому порядку.

1.11. Усі додаткові методичні рекомендації, вказівки, зразки тощо до написання курсових робіт, які не суперечать даним рекомендаціям, розроблені викладачами кафедри прикладної лінгвістики, можуть застосовуватися за умови попереднього затвердження кафедрою.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)