АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. III. Хід роботи
  2. III. Хід роботи
  3. IV. Домашнє завдання
  4. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  5. V. Оголошення домашнього завдання.
  6. V. Оголошення домашнього завдання.
  7. VI. Домашнє завдання
  8. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  9. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  10. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  11. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  12. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ

“Потенціал і розвиток підприємства”

 

для студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем — бакалавр

спеціальності 6.050.107 «Економіка підприємства»

 

Затверджено

на засiданнi кафедри

економiки та управління

Протокол № 1 від 30.08.2005

 

 

Черкаси ЧДТУ 2011


 

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни “Потенціал і розвиток підприємства” для студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем — бакалавр спеціальності 6.050.107 «Економіка підприємства» усіх форм навчання / Укл. Хомяков В.І., Федоренко О.В. – Черкаси: ЧДТУ 2011. - с. 33.

 

 

Укладачі: Хомяков В.І.

Федоренко О.В.

 

Рецензент Вяткіна Т.Г. к.е.н., доцент

 

 


 

 

ЗМІСТ
Вступ  
1 Мета та завдання курсової роботи  
2 Загальні вимоги до курсової роботи  
3 Вибір теми та об’єкту курсової роботи  
4 Підбір літератури та інших матеріалів з теми курсової роботи  
5 Структура та зміст курсової роботи  
6 Вимоги до оформлення курсової роботи  
7 Рецензування курсової роботи
 
8 Захист курсової роботи  
9 Критерії оцінювання курсової роботи  
Список рекомендованої літератури  
Додатки  

ВСТУП

 

Динамічний розвиток ринкових процесів на Україні вимагає переорієнтації зусиль менеджменту підприємств із забезпечення поточних результатів діяльності в площину забезпечення конкурентних переваг, формування яких є певним гарантом тривалого ефективного функціонування підприємства і залежить від якості реалізації його потенціалу. Зосередження на пошуку можливостей успішного довгострокового функціонування зумовлює необхідність, по-перше, вивчення механізму формування таких можливостей, і по-друге, здобуття практичних навичок їхньої оцінки.

Навчальна дисципліна «Потенціал і розвиток підприємства» входить до комплексу навчальних дисциплін, які формують професійні знання майбутніх фахівців у сфері економіки підприємства.

Курс «Потенціал і розвиток підприємства» має за мету дати майбутнім економістам необхідні знання про оцінку діяльності промислових підприємств. В результаті вивчення дисципліни майбутні економісти повинні отримати необхідні знання для обґрунтування ринкової вартості підприємств, визначення резервів розвитку потенціалу підприємств.

Предмет дисципліни: процеси і методи формування, оцінювання потенціалу підприємства та його розвитку.

Курсова робота дає змогу закріпити навички використання теоретичних знань з особливостей формування, розвитку та оцінки потенціалу підприємства; виробити практичні навички щодо прийомів та процедур оцінювання вартості підприємства; ознайомитися з методичним інструментарієм оцінки окремих складових потенціалу підприємства.

Головна мета даного виду самостійної роботи – засвоєння понятійного апарату, методології і прикладного інструментарію оцінювання ринкової вартості потенціалу підприємства та його структурних елементів; набуття знань про закономірності, принципи та особливості формування, розвитку, конкурентоспроможності потенціалу підприємства як збалансованого інтегрованого утворення.

Методичні вказівки включають загальні положення та вимоги щодо змісту, структури та оформлення курсової роботи, рекомендації по виконанню окремих її розділів.


МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Навчальними планами підготовки бакалаврів спеціальності «Економіка підприємства» усіх форм навчання передбачено виконання курсової роботи з дисципліни "Потенціал і розвиток підприємства", яка узагальнює вивчення курсу у цілому.

Мета курсової роботи - набути глибоких теоретичних знань з питань вивчення закономірностей, принципів і особливостей формування, розвитку та оцінки потенціалу підприємства; виробити практичні навички щодо прийомів та процедур, які застосовуються в процесі оцінювання вартості підприємства як основної характеристики його потенціалу; ознайомитися з методичним інструментарієм оцінки окремих складових потенціалу підприємства.

Завдання курсової роботи полягають у: вивченні новітніх методів і засобів ефективного формування потенціалу підприємства, забезпечення його конкурентоспроможності в сучасних умовах господарювання; набуття практичних навичок оціночної діяльності як необхідного чинника раціонального управління розвитком потенціалу підприємства.

Виконання курсової роботи має сприяти поглибленому засвоєнню студентами дисципліни „Потенціал і розвиток підприємства”. При виконанні курсової роботи студент повинен самостійно дослідити спеціальну літературу з обраної теми, здійснити оцінку потенціалу підприємства, показати вміння вирішувати економічні завдання, застосовувати теоретичні положення у вирішенні конкретних питань економіки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)