АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 7. Соціальне забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з безробіттям

План

1. Соціальне забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванняму зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

2. Види матеріального забезпечення і соціальних послуг, що надаються застрахованим особам залежно від страхового випадку.

3. Страхові виплати забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальниму зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, їх розміри, тривалість і порядок надання.

4. Соціальне забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванняму зв'язку з безробіттям.

5. Види матеріального забезпечення і соціальних послуг, що надаються громадянам за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з безробіттям.

Контрольні питання

1. Розкрийте поняття загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

2. Які особи підлягають страхуванню на випадок безробіття?

3. З якого моменту вони набувають статусу застрахованої особи?

4. З якого моменту виникає право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги?

5. Які існують види забезпечення та соціальних послуг у сфері державного соціального страхування на випадок безробіття?

6. Розкрийте поняття страхового стажу та розкрийте порядок його обчислення.
Які існують умови та тривалість виплати допомоги по безробіттю?

7. У якому розмірі надається допомога по безробіттю?

8. Яка матеріальна допомога надається у період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації?

9. За яких умов здійснюється припинення, відкладення виплат матеріального забезпечення на випадок безробіття та скорочення їх тривалості?

10. Розкрийте поняття загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

11. Які особи підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням?

12. Які права та обов'язки мають застраховані особи за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням?

13. З якого моменту виникає право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням?

14. Розкрийте поняття страхувальника, охарактеризуйте його права та обов'язки.

15. Розкрийте поняття страховика, охарактеризуйте його права та обов'язки.

16. Дайте визначення страховому стажу за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

17. Які існують види матеріального забезпечення та соціальних послуг за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням?

18. Які існують підстави для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності?

19. У якому розмірі надається допомога по тимчасовій непрацездатності?

20. У якому розмірі надається допомога на поховання?

Завдання
1.
Згідно з наказом керівника приватного підприємства Смирнов Г.Г. повинен був стати до роботи з 1 вересня поточного року. Однак, у визначений день він на роботу не вийшов у зв'язку із захворюванням. 20 вересня Смирнов Г.Г. подав лікарняний лист для виплати допомоги з тимчасової втрати працездатності.

Чи має Смирнов Г.Г. право на зазначену допомогу?

 

2. Прудніков О.С., який працював на приватному підприємстві 3 роки, був звільнений у зв'язку з ліквідацією цього підприємства згідно з п.1 ст.40 КЗпП України. Іншої роботи він не знайшов, тому звернувся в центр зайнятості.

Чи має Прудніков О.С. право на допомогу по безробіттю та за яких умов?

Чи впливає підстава звільнення з роботи на призначення допомоги по безробіттю?

 

3. Коломойцев М.К., який за останні сім місяців не мав заробітку (доходу), звернувся до центру зайнятості із заявою про надання йому статусу безробітного. Служба зайнятості відмовила йому, мотивуючи тим, що він знаходиться у трудових відносинах з підприємством, працівники якого впродовж декількох місяців знаходилися у відпустці без збереження заробітної плати.

Чи впливають зазначені обставини на віднесення Коломойцева М.К. до категорії зайнятої особи?

Чи є умови для набуття статусу безробітного?

Чи правомірна відмова центру зайнятості у зазначеній ситуації?


4. Безробітна Соколова А.Н., яка знаходиться на обліку в центрі зайнятості, завагітніла. Вона звернулася до юридичної консультації з проханням проконсультувати з наступних питань:

- чи буде їй надаватися допомога по безробіттю впродовж вагітності та після пологів?

- чи враховується в загальний термін надання допомоги по безробіттю відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами?

 

5. Центр зайнятості позбавив безробітного Копилова А. допомоги по безробіттю на один місяць за невідвідування центру зайнятості.

Чи правомірні дії директора?

Які порушення є підставою для призупинення виплати допомоги?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)