АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості створення та функціонування корпоративних і професійних пенсійних фондів 8 страница

Читайте также:
  1. IX. Карашар — Джунгария 1 страница
  2. IX. Карашар — Джунгария 2 страница
  3. IX. Карашар — Джунгария 3 страница
  4. IX. Карашар — Джунгария 4 страница
  5. IX. Карашар — Джунгария 5 страница
  6. IX. Карашар — Джунгария 6 страница
  7. IX. Карашар — Джунгария 7 страница
  8. IX. Карашар — Джунгария 8 страница
  9. IX. Карашар — Джунгария 9 страница
  10. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  11. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  12. Августа 1981 года 1 страница

Діяльність держави щодо інвалідів виявляється у створеній

правових, економічних, політичних, соціально-побутових і соціально-психологічних умов для задоволення їх потреб у віднов­ленні здоров'я, матеріальному забезпеченні, посильній трудовій та громадській діяльності. Соціальний захист інвалідів з боку держа­ви полягає у наданні грошової допомоги, засобів пересування, про­тезування, орієнтації і сприйняття інформації, пристосованого житла, у встановленні опіки або стороннього догляду, а також при­стосуванні забудови населених пунктів, громадського транспорту, засобів комунікацій і зв'язку до особливостей інвалідів. Порядок та умови визначення потреб у зв'язку з інвалідністю встановлю­ються на підставі висновку мєдико-соціальної експертизи та з вра­хуванням здібностей до професійної і побутової діяльності інваліда. Види і обсяги необхідного соціального захисту інваліда надаються у вигляді індивідуальної програми медичної, соціально-трудової реабілітації і адаптації. Така програма є обов'язковою для виконання державними органами, підприємствами (об'єднаннями), установами і організаціями. Фінансування роботи по соціальній за­хищеності інвалідів здійснюється фондом України соціального за­хисту інвалідів.

З метою здійснення заходів по соціальному захисту, соціально-трудовій і медичній реабілітації інвалідів та залученню їх до суспільно корисної діяльності, занять фізичною культурою і спор­том створюються громадські організації інвалідів. Громадські ор­ганізації інвалідів також здійснюють виробничу, господарську, фінансову та іншу діяльність, не заборонену чинним законодавст­вом. Підприємства та організації громадських організацій інвалідів мають право на пільги зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) відповідно до законів України з питань оподаткування.

З метою реалізації творчих і виробничих здібностей інвалідів та з урахуванням індивідуальних програм реабілітації їм забезпе­чується право працювати на підприємствах (об'єднаннях), в уста­новах і організаціях із звичайними умовами праці, в цехах і на дільницях, де застосовується праця інвалідів, а також займатися індивідуальною та іншою трудовою діяльністю, яка не заборонена законом. Працевлаштування інвалідів здійснюється центральним органом виконавчої влади з питань праці та соціальної політики, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями інвалідів. Для підприємств (об'єднань), установ і організацій неза­лежно від форми власності і господарювання встановлюється нор­матив робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків від загальної чисельності працюючих, а якщо працює від 15 до 25 чоловік - у кількості одного робочого місця, якщо інше не передбачено законом.

Значна увага з боку держави приділяється дітям-інвалідам. Держава гарантує таким інвалідам дошкільне виховання, здобуття освіти на рівні, що відповідає їх здібностям і можливостям. Дошкільне виховання, навчання інвалідів здійснюється в загаль­них або спеціальних дошкільних та навчальних закладах.

Професійна підготовка або перепідготовка інвалідів здійснюється з урахуванням медичних показань і протипоказань для наступної трудової діяльності. Вибір форм і методів про фесійної підготовки провадиться згідно з висновками медико-соціальної експертизи.

При навчанні, професійній підготовці або перепідготовці інвалідів поряд із загальними допускається застосування альтерна­тивних форм навчання. Обдаровані діти-інваліди мають право на безплатне навчання музики, образотворчого, художньо-прикладно­го мистецтва у загальних навчальних закладах або спеціальних по­зашкільних навчальних закладах.

За інших рівних умов переважне право на зарахування до ви­щих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів мають інваліди та діти з малозабез­печених сімей, у яких: обидва батьки є інвалідами; один з батьків - інвалід, а інший помер; одинока матір з числа інвалідів; батько - інвалід, який виховує дитину без матері.

Під час навчання зазначеним категоріям громадян стипендія та призначена пенсія (державна соціальна допомога інвалідам з ди­тинства і дітям-інвалідам) виплачуються в повному розмірі.

Після закінчення навчального закладу інвалідам надається право вибору місця роботи з наявних варіантів або надається за їх бажанням право вільного працевлаштування.

Органи державної влади, підприємства (об'єднання), установи і організації (незалежно від форм власності і господарювання) зо­бов'язані створювати умови для безперешкодного доступу інвалідів до жилих, громадських і виробничих будинків, споруд, громадсько­го транспорту, для вільного пересування в населених пунктах. Жилі приміщення, займані інвалідами або сім'ями, у складі яких вони є, під'їзди, сходові площадки будинків, в яких мешкають інваліди, ма­ють бути обладнані спеціальними засобами і пристосуваннями відповідно до індивідуальної програми реабілітації, а також теле­фонним зв'язком. Органи місцевого самоврядування забезпечують виділення земельних ділянок інвалідам із захворюваннями опорно-рухового апарату під будівництво гаражів для автомобілів з ручним керуванням поблизу місця їх проживання.

Діти-інваліди, що не мають батьків або батьки яких позбавлені батьківських прав і проживають у державних або в інших соціаль­них установах, після досягнення повноліття мають право на поза­чергове одержання житла і матеріальну допомогу на його благо­устрій, якщо за висновком медико-соціальної експертизи вони можуть здійснювати самообслуговування і вести самостійний спосіб життя.

З метою соціальної захищеності інвалідів законодавством для них можуть бути передбачені і інші пільги та гарантії, надання різноманітних видів соціального забезпечення та обслуговування.

Література

1. Конституція України - Закон України від 28 червня 1996 р.// Відомості Верховної Ради України (ВБР). - 1996. - № 30. -Ст. 141.

2. Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права / Прийнятий Генеральною Асамблеєю ООН 19 грудня 1996 р. // Права людини, міжнародні договори України, дек­ларації, документи. - К., 1992. - С. 25-31.

3. Про державні пенсії - Закон СРСР від 15 липня 1956 р. {в ре­дакції 1975 р.) // Відомості ВР СРСР. - 1975. - № 1. - Ст. 8.

4. Про пенсійне забезпечення громадян в СРСР - Закон СРСР від 15 травня 1990 р. // Відомості з'їзду народних депутатів СРСР і ВР СРСР. - 1990. - № 45. - Ст. 416.

5. Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи - Закон України від 28 лютого 1991 р. // ВВР. - 1991. - № 16. - Ст. 200 (в ре­дакції Закону № 2001-ХІІ від 19.12.91) // ВВР. - 1992. -№ 13. - Ст. 178 (із змінами та доповненнями на 06.06.96) // Урядовий кур'єр. - 1996. - 20 червня.

6. Про основи соціальної захищеності інвалідів України - Закон України від 21 березня 1991 р. // ВВР. - 1991. - № 21. -Ст. 252 (із змінами).

7. Про пенсійне забезпечення - Закон України від 5 листопада

1991 р. // ВВР. - 1992. - № 3. - Ст. 10 (із змінами).

8. Про прокуратуру - Закон України від 5 листопада 1991 р. // ВВР. - 1991. - N> 53. - Ст. 793 (із змінами).

9. Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей - Закон України від 20 грудня 1991 р. // ВВР. - 1992. - № 15. - Ст. 190 (із змінами).

10. Про загальний військовий обов'язок і військову службу - За­кон України від 25 березня 1992 р. // ВВР. - 1992. - № 27. -Ст. 385.

11. Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб на­чальницького і рядового складу органів внутрішніх справ -Закон України від 9 квітня 1992 р. // ВВР. - 1992. - № 29. -Ст. 399 (із змінами та доповненнями).

12. Про статус народного депутата України - Закон України від 17 листопада 1992 р. // ВВР. - 1992. - № 3. - Ст. 17 (із змінами).

13. Про державну допомогу сім'ям з дітьми - Закон України від 21 листопада 1992 р. // ВВР. - 1993. - № 5. - Ст. 21.

14. Про статус суддів - Закон України № 2862-ХІІ від 15 грудня

1992 р. // ВВР. - 1993. - № 8. - Ст. 56 (із змінами).

ЗО і

15. Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту -Закон України від 22 жовтня 1993 р. // ВВР,- 1993. -№ 45. - Ст. 425 (із змінами).

16. Концепція соціального забезпечення населення України / Схвалена постановою Верховної Ради України т 21.12.93 // ВВР. - 1994. - № 6. - Ст. 31.

17. Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні - Закон країни від 16 грудня 1993 р. // ВВР. - 1994. - № 4. - Ст. 18 (із змінами).

18. Про державну службу - Закон України № 3723-ХІІ від 16 грудня 1993 р. // ВВР. - 1993. - № 52. - Ст. 490.

19. Про ратифікацію Угоди про взаємне визнання пільг і гарантій для учасників та інвалідів Великої Вітчизняної війни, учас­ників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих військовослужбовців, підписану в м. Москві 15 квітня 1994 р. державами - учасницями Співдружності Незалежних Дер­жав - Закон України від 26 квітня 1996 р. № 144/96-ВР // ВВР. - 1996. - № 25. - Ст. 102.

20. Про ратифікацію Угоди про встановлення для учасників Вели­кої Вітчизняної війни, трудівників тилу воєнних років та вдів загиблих воїнів додаткових пільг і матеріальної допомоги у зв'язку з 50-річчям Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років - Закон України від 26 квітня 1996 р. № 145/96-ВР /./ ВВР. - 1996. - № 25. - Ст. 103.

21. Про внесення змін та доповнень у деякі законодавчі акти України - Закон України від 13 липня 1995 р. // ВВР. -1995. - 36. - Ст. 233.

22. Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Рес­публіки Білорусь про трудову діяльність і соціальний захист громадян України та Республіки Білорусь, які працюють за межами своїх держав - Закон України від 26 квітня 1996 р.// ВВР. - 1996. - № 26. - Ст. 112.

23. Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Рес­публіки Вірменія про трудову діяльність і соціальний захист громадян України та Республіки Вірменія, які працюють за межами своїх держав від 26 квітня 1996 р. // ВВР. - 1996. -№ 26. - Ст. 113.

24. Про звернення громадян - Закон України № 393/96-ВР від 2 жовтня 1996 р. // Урядовий кур'єр. - 1996. - 17 жовтня.

25. Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям -Закон України №1768-111 від 1 червня 2000 р,// ВВР - 2000. -№ 35. - Ст. 290.

26. Про державну соціальну допомогу інвалідам с дитинства і дітям-інвалідам: Закон України № 2109-Ш від 16 листопада 2000 р. // ВВР - 2001. - №1. - Ст. 2.

27. Про наукову і науково-технічну діяльність - Закон України від 6 квітня* 2000 р. // БВР - 2000. - № 28. - Ст. 302.

28. Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних зсхфорю вань, які спричинили втрату працездатності - Закон України від 23 вересня 1999 р. (із змінами). // ВВР - 1999. № 46-47. - Ст. 403.

29. Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття - Закон України від 2 березня 2000 р. // ВБР - 2000. - № 22. - Ст. 171.

30. Про пенсії за особливі заслуги перед Україною - Закон України від 1 червня 2000 р.// ВВР - 2000. - № 35. Ст. 289.

31. Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування в зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими народженням і похованням - Закон України від 18 січня 2001 р. // ВВР - 2001. - № 14. - Ст. 71.

32. Про недержавне пенсійне забезпечення - Закон України від 9 липня 2003 р./7 Офіційний вісник України - 2003. - № 33. -Ст. 1769.

33. Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування -Закон України від 9 липня 2003 р.// Офіційний вісник України - 2003. - № 33. - Ст. 1770.

34. Про соціальний захист населення в умовах лібералізації цін -Указ Президента України від 27 грудня 1991 р. // Урядовий кур'єр. - 1992. - 1 січня.

35. Про основні напрямки реформування пенсійного забезпечення в Україні - Указ Президента України від 13 квітня 1998 р. // Офіційний вісник України, 1998. - 16. Ст. 569.

36. Про основні напрямки соціальної політики на період до 2004 року - Указ Президента України від 24 травня 2000 р. // Офіційний вісник України, 2000. - 21. Ст. 858.

37. Про затвердження Положення про медико-соціаль-ну експер­тизу і Положення про індивідуальну програму реабілітації та адаптації інвалідів - постанова KM України 83 від 22 лю­того 1992 р. // ЗП України. - 1992. - № 3. - Ст. 68.

38. Про затвердженая нормативних актів з питань призначення пенсій за вислугу років працівникам авіації та льотно-випро­бувального складу - постанова KM України № 418 від 21 лип­ня 1992 р. // ЗП України. - 1992. - № 9. - Ст. 209.

39. Про порядок обчислення вислуги років, призначення та ви­плати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам началь­ницького і рядового складу органів внутрішніх справ та чле­нам їх сімей - постанова KM України № 393 від 17 липня 1992 р. /./ ЗП України. - 1992 р. - № 7. - Ст. 182.

40. Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці - постанова KM України № 442 від 1 серпня 1992 р. ' ; ЗП України. - 1992. - № 9. - Ст. 211.

41. Про умови обов'язкового особистого страхування військово­службовців і військовозобов'язаних, призваних ва збори, і по­рядок виплат їм га членам їх сімей страхових сум - постано­ва KM України. № 488 від 19 серпня 1992 р. // ЗП України. -1992. - № 10. - Ст. 242.

42. Про затвердження порядку та умов державного обов'язкового особистого страхування працівників прокуратури - постанова KM України № 486 від 19 серпня 1992 р. // ЗП України. -1992. - № д. - Ст. 226.

43. Про затвердження порядку та умов державного обов'язкового особистого страхування працівників митних органів - поста­нова KM України № 487 від 19 серпня 1992 р. // ЗП України. - 1992 р. - № 9. - Ст. 227.

44. Про затвердження нормативних актів з питань пенсійного за­безпечення - постанова KM України № 583 від 12 жовтня 1992 р. // ЗП України. - 1992 р. - № 11. - Ст.271.

45. Перелік посад артистів театрально-концертних та інших видо-

вищних закладів, підприємств і колективів, які мають право на пенсію за вислугу років незалежно від віку / Затв. поста­новою KM України № 583 від 12.10.92 // ЗП України. -1992 р. - № 11. - Ст. 271.

46. Список текстильних виробництв і професій, робота на яких дає робітницям право на пенсію за віком після досягнення 50 років і при стажі зазначеної роботи не менше 20 років / Затв. постановою KM України № 583 від 12.10.92 // ЗП України. -1992. - ЛГ2 11. - Ст. 271.

47. Про затвердження нормативних актів з питань пенсійного за­безпечення - постанова KM України № 583 від 12 жовтая 1992 р. // ЗП України. - 1992. - № 11. -

48. Порядок призначення і виплати пенсій за вислугу років заслу­женим майстрам спорту, майстрам спорту міжнародного кла­су - членам збірних команд України / Затв. постановою KM України № 583 від 12.10.92 // ЗП України. - № 11. -Ст. 271.

49. Тимчасова угода між Урядом України і Урядом Російської Федерації про гарантії прав громадян, які працювали в райо­нах Крайньої Півночі та місцевостях, що прирівняні до рай­онів Крайньої Півночі, в галузі пенсійного забезпечення / Підписана в Москві 15 січня 1993 р. // Урядовий кур'єр. -1996. - 20 серпня.

50. Положення про порядок і умови проходження служби в мит­них органах / Затв. постановою KM України № 97 від 9.02.93 /./ ЗП України. - 1993. - № 6. - Ст. 97.

51. Положения про порядок призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми / Затв. М-вом праці, М-вом освіти, М-вом соціального захисту населення і М-вом фінансів України // Урядовий кур'єр. - 1993. - 25 березня.

52. Про порядок підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній / Затв. постановою KM України № 637 від 12.08.93 // ЗП України. - 1993. - № 12. - Ст. 273.

53. Про перелік закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років / Затв. постановою KM України № 909 від 4.11.93 // ЗП України. - 1994. - № 4. - Ст. 70.

54. Порядок та умови державного обов'язкового страхування жит­тя і здоров'я суддів / Затв. постановою KM України № 89 від 14.02.94 // ЗП України. - 1994. - № 6. - Ст. 144.

55. Про затвердження списків № 1 і № 2 виробництв, робіт, про­фесій, посад і показників, що дають право на пенсію за віком на пільгових умовах - постанова KM України № 162 від 11 березня 1994 р. // Інформ. бюл. М-ва праці України «Лю­дина і праця». - 1994. - № 6.

56. Про затвердження Списку робіт і професій, що дають право на пенсію незалежно від віку при безпосередній зайнятості протягом повного робочого дня на підземних і відкритих гірничих роботах (включаючи особливий склад гірничорятувальних частин), пов'язаних з видобутком вугілля, сланцю, руди та інших корис­них копалин, на будівництві шахт і рудників та в металурги терміном не менше 25 рокЗв - постанова KM України К? 202 від 31 березня 1994 р. // ЗП України. - 1994. - № 7. - Ст. 184.

57. Порядок організації та проведення медяко-соціаль-ної експер­тизи втрати працездатності / Затв. постановою KM України № 221 від 4.04.94.// ЗП України. - 1994. - № 8. - Ст. 190.

58. Про порядок застосування списків № 1 і 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, що дають право на пенсію за віком на пільгових умовах - роз'яснення М-ва соціального за­хисту населення України і М-ва праці України від 10 травня

1994 р. // Бюл. законодавства і юрид. практики України. -1996. - № 4. - Ст. 277.

59. Про порядок обчислення стажу державної служби - постано­ва KM України № 283 від 3 травня 1994 р. // ЗП України. -1994. - № 8. - Ст. 213.

60. Про затвердження Списку професійних захворювань та Інструкції щодо його застосування - наказ М-ва охорони здо­ров'я України, М-ва праці України № 23/26/9 від 2 лютого

1995 р. // Бюл. законодавства і юрид. практики України. -1996. - № 4. - С 281.

61. Про організацію робочих місць та працевлаштування інвалідів - постанова KM України № 314 від 3 травня 1995 р V ЗП України - 1995 - № 7 - Ст 181

62 Типове положення про комісії для розгляду питань, пов'яза­них із встановленням статусу учасника війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарант їх соціального захисту» / Затв наказом Міністерства соціально го захисту населення України № 79 від ЗО травня 1996 р // Соціальний захист Інформ бюл. М-ва соціального захисту на­селення України. - 1996. - Лї 2. - С 45.

63. Положення про Пенсійний фонд України. Затверджено Ука­зом Президента України від 1 березня 2001 р № 121/2001 // Офіційний вісник України, 2001 - № 9. - Ст 350

64 Про затвердження порядку видачі та зразка свідоцтва про за­гальнообов'язкове державне соціальне страхування Постано­ва Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2000 р № 1306 // Офіційний вісник України, 2000. - № 34. - Ст 1452.

65. Порядок видачі свідоцтва про заіальнообов'язкове державне соціальне страхування Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2000 р. // Офіційний вісник України, 2000. - № 34. - Ст. 1452.

66. Порядок оплати перших п'яти днів тимчасойої непрацездат ності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з не щасним випадком на виробництві, за рахунок коштів підприємств, установ, організацій' Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2001 р. № 439 // Офіційний вісник України, 2001. - № 20. - Ст 852

67. Правила обчислення загального трудового стажу дня призна чення працівникам допомоги по тимчасовій непрацездатноси Затверджено постановою Кабінету Міністрів України 19.10.98 р. // Офіційний вісник України, 1998.- 42 -Ст. 1556; 2000 - № 17. - Ст 713

68. Про підвищення розмірів пенсій та інших соціальних виплат пенсіонерам Постанова Кабінету Міністрів України від 10 ли стопада 2000 р. К° 1686 Офіційний вісник України, 2000 -№ 46 - Ст. 1996.

69. Про розміри державної допомоги сім'ям з дітьми у 2001 році Постанова Кабінету Міністрів України від 12 січня 2001 р. Nu 14 // Офіційний вісник України, 2001.- №3. - Сг 68

70. Перелік посад наукових (науково педагогічних) працівників державних підприємств, установ, організацій, перебування на яких дає право на призначення пенсій та виплату грошової до­помоги у разі виходу на пенсію відповідно до Закону України «Про на\кову і науково-технічну діяльність» Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада

2001 р № 1571 // Офіційний вісник України, 2001 - № 47.-Ст 2103

71. Про порядок перерахунку пенсій науковим працівникам дер­жавних наукових \ станов, організацій та науково педа­гогічним працівникам державних вищих навчальних закладів І—IV рівнів акредитації, які вийшли па пенсію до набрання чинності Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» Постанова КабінетуМінісгрів України від 27 травня 1999 р JvT° 924 // Офіційний вісник України, 1999 - № 22 - Ст 1004

72 Про затвердження порядку фінансування та виплати різниці між сумою пенси, призначеної науковим (науково-педа гопчним) працівникам державних бюджетних установ і ор ганізацій, науковим (науково-педагопчним) працівникам дер жавних небюджетних підприємсів і організацій згідно із законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність», та с\мою пенси, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи По-станова Кабінету Міністрів України від 13 і рудня 2000 р К" 1826 // // Офіційний вісник України, 2000.- № 50.-Ст 2165.

73 Положення про Міністерство праці та соціальної політики України Затверджено Указом Президента України від ЗО серпня 2000 р 1035 2000 // Офіційний вісник України, 2000.- К° 35 - Ст 1482

74. Типове положения про Головне управління праці та соціаль­ного захисту населення обчасної Київської міської державної адміністрації і управління праці та соціального захисту насе лення Севастопоіьськоі міської державної адміністрації: По станова Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2000 р. К> 1498 /' Офіційний вісник України, 2000. - JV? 40 Ст. 1698

75. Типове положения про управління праці та соціального захи­сту населення районної, районної у містах Києві та Севасто полі державної адміністрації: Постанова Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2000 p. N" 1498 // Офіційний вісник України, 2000 - 40 - Ст. 1698.

76. Андреев В С Право социального обеспечения в СССР Учеб. пособие. - М: Юрид лит, 1987. - С. 31

77 Астрахан Е. И. Принципы пенсионного обеспечения рабочих и служащих - М. Госюриздат, 1961.

78 Ачаркан В. А Государственные пенсии в СССР: Автореф. дис д ра юрид наук - М, 1969. - С 13

79 Ачаркан В А. Государственные пенсии - М: Юрид тиі., 1967. ~ С 68

80. Бабкин В. А., Смирнова Г. Б. Комментарий к Положению о порядке назначения и выплаты государственных пенсий. -М.: Юрид. лит., 1983.

81. Васильев и др. Советское право социального обеспечения: учеб.пособие. - М.: Юрид. лит., 1998.- 400 с.

82. Вінер М., Вон Р., Яценко В. Дискусії навколо пенсійної ре­форми в Україні. // Україна: аспекти праці. 2000. № 1.

83. Гущин И. В. Право членов колхоза на пенсию. - М.: Юрид. лит., 1972. - С. 108.

84. Даль В. Толковый словарь русского языка. - М.: Русский язык, 1978. - Т. 3. - С. 431.

85. Егоров А.Н. Социально-трудовая реабилитация инвалидов и престарелых (правовой аспект). - М.: Изд-во МГУ, 1985. -С. 13.

86. Зайкин А.Д. Правоотношения по пенсионному обеспечению. -М.: Изд-во МГУ, 1974.

87. Иванова Р.И. Метод советского права социального обеспече­ния: Основные черты // Вестн. Моск. ун-та: Сер. «Право*. -1983. - № 4. - С. 46.

88. Иванова Р. И. Правоотношения по социальному обеспечению в СССР. - М.: Юрид. лит., 1986.

89. Козлов А.Е. Социальное обеспечение в СССР (правовые вопро­сы). - М.: Наука, 1981. - С. 49-50.

90. Мачульская Е.Е. Право социального обеспечения: учеб. посо­бие для ВУЗов. 2-е изд., перераб, и доп. - М.: Книжный мир. 1998. - 240 с.

91. Мін. Праці, Пенсійний фонд України. Пенсійне забезпечення в Україні. Статистично-інформаційний огляд. - К. 2000.

92. Мін. Праці, Пенсійний фонд України. Реформування пенсійної системи вУкраїні. - К. 2000.

93. Мін. Праці, Пенсійний фонд України. Реалізація законів України з питань пенсійного реформування. - К. 2003.

94. Надточій Б., Яценко В. Пенсійне забезпечення в Україні: істо­ричний аспект. / Україна: аспекти праці. - № 1. 2000.

95. Ожегов СИ. Словарь русского языка / Под ред. чл.-корр. АН СССР Н.Ю. Шведовой. 18-е изд., стереотип. - М.: Русский язык, 1986. - С. 214.

96. Сирота І.М. Право пенсійного забезпечення в Україні: Курс лекцій. - К.: Юрінком Інтер, 1998. - 288 с.

97. Сирота И.М. Право социального обеспечения в Украине: Учеб­ник. Изд. третье, переработанное и дополненное. - X.: «Одис­сей», 2002. - 384 с.

98. Советское пенсионное право: Учеб. пособие / Под ред. М.А. Захарова. - М.: Юрид. лит., 1974.

99. Советское право социального обеспечения / Под ред. А.Д. Зай-кина. - М.: Изд-во МГУ, 1982.

100. Стычинский Б.А. Проблемы совершенствования правового ре­гулирования социального обеспечения граждан: Автореф. дис. канд. юрид. наук. - Харьков, 1991. - С. 4.

101. Тарасова В.А. Юридические факты в области пенсионного обеспечения. - М.: Изд-во МГУ, 1974. - С. 8.

V

j акадечі -. __|

Но.

81.

82. S3. 84.

85.

86. 87.

Видавництво "ОЛАН"

Пропонуємо:

- послуги по виготовленню авторефератів та монографій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.016 сек.)