АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міжнародні організації з соціального підприємництва

Читайте также:
  1. Аналіз організації виробництва і ефективної діяльності на підприємстві .
  2. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  3. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  4. Аналіз сучасного села як фактора соціального розвитку
  5. Асигнування з бюджету як організаційно-правова форма соціального забезпечення
  6. Благодійні та інші неприбуткові організації (НО)
  7. Види підприємств. Суб’єкти малого та середнього підприємництва.
  8. Використання динамічної маршрутизації в задачах самоорганізації мобільних дослідницьких роїв
  9. Витку малого і середнього підприємництва у
  10. Глобальні проблеми сучасності. Міжнародні організації
  11. Господарська діяльність, як основа підприємництва
  12. Господарські організації

Ashoka Foundation (India) www.ashoka.org Фундація була заснована в 1981 в Індії. Місією організації є сприяння розвитку громадського сектору як підприємницького, продуктивного та інтегрованого чинника суспільства, а також розвиток соціального підприємництва в світі. Організація має представництва та працює у приблизно 20 країнах світу. Філософію соціального підприємництва Ashoka розглядає через призначення соціального підприємництва, яке полягає в тому, щоб вчасно визначити де і коли частина суспільства або громади „зупинилась” та запропонувати нові шляхи подолання проблем. Соціальні підприємці - це визначні особистості, новітні ідеї та зміни в громадах Діяльність фундації Ashoka можна виділити в два напрямки. Перший - це підтримка ініціатив соціальних підприємців та їх команд шляхом створення мережі (Ashoka Fellows), яка сприяє обміну досвідом, ресурсами та технологіями. Другий напрямок – це фінансова підтримка соціальних підприємств, їх винаходів та моделей у формі грантів та кредитів. Ці два підходи дозволяють реагувати швидко та ефективно на соціальні негаразди по всьому світі. Фундація Ashoka не використовує державні фінанси; всі проекти впроваджуються за підтримки бізнес підприємців, корпорацій, фундацій, приватні пожертви та волонтерську працю. За роки діяльності підтримала більш ніж 1,700 партнерів в 60 країнах.

Schwab Foundation for Social Entrepreneurship (Switzerland) www.schwabfound.og. Організація була заснована Клаусом Швабом, відомим засновником іншої глобальної організації World Economic Forum у 90-ті роки. Місією даного фонду є створення глобальної платформи для просування та розвитку ідеї соціального підприємництва як ключового елементу розвитку громад та суспільства в цілому для вирішення нагальних проблем сьогодення інноваційним та ефективними шляхами. Соціальні підприємці визначаються, в першу чергу, як соціальні новатори. Основна діяльність це: визначення, відбір та відзначення досягнень соціальних підприємців на глобальному рівні та створення продуктивних зв’язків між ними; створення глобальної мережі визначних соціальних підприємців та інших зацікавлених груп для просування та популяризацію ідеї та досвіду; пошук компаній та соціальних інвесторів для підтримки ініціатив у всьому світі. На даний час мережа визначних людей та банк їх ідей налічує приблизно 90 соціальних підприємців в більш ніж 80 країнах світу. Цього року фундація вперше проводила конкурс Соціальний підприємець 2005 в Україні.

Skoll Foundation (USA) www.skollfoundation.org. Організація сприяє впровадженню системних змін на користь громад у всьому світі шляхом інвестування, об’єднання та відзначення соціальних підприємців. Д. Скролл, засновник та президент компанії eBay, створив організацію в 1999, та вірить, що інвестиції в визначних людей та їх ідеї ведуть до довготривалих позитивних соціальних перетворень.Соціальні підприємці, в його баченні, це -лідери, чиї ініціативи та підходи до соціальних проблем фундаментально змінюють суспільство. Варто зазначити, що за часи існування Skoll Foundation було надано грантів на суму більше ніж $ 9,5 мільйонів для 22 неприбуткових організацій зі всього світу. Діяльність Skoll Foundation, це - інвестування та фінансова підтримка трьох основних напрямків: кращих ініціатив соціального підприємництва в світі, інновацій Силіконової Долини (Silicon Valley Award) в США та програм підтримки соціального сектору, що сприяють розбудові соціальної структури в світі; об’єднання - створено центр підтримки соціального підприємництва при Оксфордському Університеті, курс МВА та інформаційний портал, регулярно проводяться конференції та семінари; відзначення: створюється серія фільмів, основними героями яких є соціальні новатори всього світу - документальний серіал називається „Нові Герої” та транслюється на різних каналах. створено центр підтримки соціального підприємництва при Оксфордському Університеті, курс МВА та інформаційний портал, регулярно проводяться конференції та семінари; в ідзначення: створюється серія фільмів, основними героями яких є соціальні новатори всього світу - документальний серіал називається „Нові Герої” та транслюється на різних каналах.

Social Enterprise Alliance (USA) www.se-alliance.org Організація була заснована в 2000 році в США за ініціативою лідерів неприбуткових організацій, що активно застосовували соціальне підприємництво як спосіб досягнення самофінансування. Місія організації – це мобілізація та об’єднання організацій із соціальної місією та донорів задля розвитку та впровадження нових ідей в соціальному секторі. Діяльність альянсу в більшості орієнтована на проведення семінарів, форумів конференцій з соціального підприємництва, створення ресурсного центру, залучення провідних бізнес консультантів до розробки бізнес планів. Альянс сприяє фінансуванню та підтримці різних проектів з соціального підприємництва в США шляхом залучення вільних коштів від інвесторів, надання грантів, технічної та консультаційної допомоги.

Nonprofit Enterprise and Self-sustainability Team (NESsT, Chile) www.nesst.org заснована в 1996 році в Чілі, та працює в Латинській Америці та Східній Європі. Діяльність організації направлена на пошуки та підтримку ініціатив, що вирішують проблеми бідності та соціальної несправедливості шляхом розвитку соціального підприємництва – „бізнесу, керованого місією”, який сприяє фінансовій стабільності неприбуткового сектору та соціальним перетворенням. NESsT визначає соціальне підприємництво як будь-яку підприємницьку діяльність неприбуткової організації, що відноситься, або не відноситься до виконання місії, та що сприяє самофінансуванню. Діяльність NESsT складається із чотирьох взаємопов’язаних інструментів, якими є: NESsT Venture Fund - благодійна інституція, що залучає та акумулює кошти для підтримки проектів з соціального підприємництва від бізнес структур; NESsT University - ставить за мету сприяти ініціативам, що просувають ідеї та моделі соціального підприємництва, критично аналізують та розвивають такі ідеї в неприбутковому секторі, визначають нових лідерів, проводять навчання та обмін досвідом, випускають літературу; NESsT Consulting - потужний напрямок з консультаційної діяльності, що складається з організації та проведення тренінгів та семінарів, індивідуальних консультацій, досліджень; NESsT Marketplace - глобальний електронний портал-магазин для рекламування та продажу продукції соціальних підприємств.

Social Enterprise London (SEL, UK) www.sel.org.uk Організація функціонує більше як центр розвитку та підтримки соціального підприємництва в Великобританії. Цікаво, що SEL тісно співпрацює з державними структурами розвитку підприємництва та користується визначенням що дає Департамент Торгівлі та Індустрії: „соціальне підприємство - це бізнес з соціальними цілями, дохід від якого реінвестується в діяльність підприємства або на потреби громади, і яке не ставить за мету максимальне збільшення прибутку та його розподіл між засновниками та власниками”. Наголос робиться також на тому, що соціальне підприємництво – це бізнес- модель, направлена на створення економічних, соціальних та екологічних благ. Ключовими позиціями діяльності SEL є: розбудова організаційної спроможності, розповсюдження кращих практик соціального підприємництва та створення інфраструктури підтримки таких проектів в Лондоні. Регулярно проводяться тренінги з соціального підприємництва, безкоштовні бізнес-консультації, ведеться робота з пошуку потенційних інвесторів в дану сферу. Паралельно проводяться дослідження та аналітична робота. Новинкою цього року стала методика – інструмент з оцінки діяльності соціальних підприємств (Performance Measurement Tool) що буде використана для 12 пілотних проектів в Британії.

Social Enterprise Coalition (UK) www.socialenterprise.org.uk це організація, що об’єднує зусилля підприємців та держави, направлені на розвиток соціального підприємництва в Великобританії. Членами та партнерами коаліції є більш ніж 100 організацій, підприємств, банків, фінансових інституцій та державних установ. Основна діяльність коаліції це: співпраця з урядом та Палатами Парламенту щодо лобіювання програм підтримки даного сектору економіки; організація щорічної міжнародної конференції, заснування регіональних центрів технічної та фінансової підтримки соціальних підприємств; розробка та випуск бізнес літератури та посібників; організація конкурсу кращих соціальних підприємств Великобританії та відзначення переможців; пошук фінансових партнерів та інвесторів для соціальних підприємців. Завдяки ефективній співпраці з урядом коаліції вдалося привернути увагу держави до перспективного напрямку розвитку економіки та соціальної сфери через соціальне підприємництво, створити сприятливі умови та залучити державні фінанси до цієї сфери діяльності.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)