АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Які перебувають у складних життєвих обставинах

Читайте также:
  1. Використання складних речень у мовленні правників
  2. Культура – це система життєвих сенсів (цінностей) людини, соціального прошарку, народу, які реалізуються (зумовлюють) у засобах(и) та результатах(и) їхньої діяльності.
  3. Напишіть слова відповідно до правил написання складних слів.
  4. НАПРЯМИ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З СІМ'ЯМИ, ЯКІ ОПИНИЛИСЯ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ, ВІДПОВІДНО ДО РІВНЯ СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ СІМ'Ї
  5. Типи життєвих циклів

 

З метою органiзацiї соцiального захисту дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах навчальний заклад здiйснює облiк дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах та забезпечує соціально-психологічний супровід з дітьми, а також їх сiм’ями (у разi наявності).

1. Пiдставами для взяття дитини на облiк дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах, є:

- проживання в сiм’ї, у якiй батьки або особи, якi їх замiнюють, ухиляються вiд виконання своїх обов’язкiв з виховання дитини, а саме: коли вони без поважних причин не пiклуються про фiзичний i духовний розвиток дитини, її навчання, пiдготовку до самостiйного життя, зокрема не забезпечують необхiдного харчування, медичного догляду, лiкування дитини, що негативно впливає або може вплинути на її фiзичний розвиток, не створюють умов для отримання нею освiти;

- скоєння фiзичного, психологiчного, сексуального, економiчного насильства над дитиною, жорстоке поводження з нею або загроза його вчинення;

- залучення дитини до найгiрших форм дитячої працi;

- систематичне самовiльне залишення дитиною мiсця постiйного проживання;

- перемiщення дитини-сироти або дитини, позбавленої батькiвського пiклування, з тимчасово окупованої територiї або району проведення антитерористичної операцiї.

Складнi життєвi обставини дитини можуть включати одну, декiлька або всi перелiченi у цьому пунктi пiдстави, якi повиннi обов’язково враховуватись при здiйсненнi соціально-психологічного супроводу. При цьому при взяттi дитини на облiк повинна бути визначена домiнуюча пiдстава (пiдстава, яка мала найбiльший негативний вплив на стан її здоров’я та розвитку).

2. Виявлення дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах, може здiйснюватись:

- шляхом безпосереднього звернення дитини або її законного представника;

- шляхом отримання повiдомлень вiд суб’єктiв соцiальної роботи з сiм’ями, дiтьми та молоддю;

- за зверненням громадян.

3. Отримана iнформацiя про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та достовiрнiсть пiдстав для взяття її на облiк, за винятком документально засвiдчених вiдомостей перевiряються шляхом обстеження умов проживання дитини (спільно з міськими службами та установами), пiд час якого особлива увага придiляється умовам проживання, виховання та розвитку дитини, ставленню до неї батькiв або осiб, якi їх замiнюють, та найближчого соцiального оточення дитини.

4. Протягом одного робочого дня повідомляти відділ освіти Бучанської міської ради, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службу у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Бучанської міської ради, кримінальну міліцію у справах дітей Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області про дітей, що можуть потрапити у складні життєві обставини, або дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах (відповідно до встановлених форм)

5. Пiдготовка плану iндивiдуального психолого-педагогічного супроводу дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, включаючи:

- вiдомостi про: дитину, її батькiв, осiб, якi їх замiнюють;

- умови життєдiяльностi дитини (стан здоров’я та розвитку дитини, задоволення її основних потреб, її освiтнiй рiвень, характеристики дитини);

- причини та фактори, якi обумовили виникнення складних життєвих обставин дитини;

- засоби та можливостi батькiв (осіб), якi їх замiнюють, або одного з них для подолання складних життєвих обставин дитини.

6. Розгляд питання на засіданні Ради профілактики правопорушень про взяття дитини на облiк дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах.

7. Інформацiя про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, вноситься до Журналу облiку дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах.

8. Інформацiя про дитину та джерела iнформування стосовно дiтей, якi пiдлягають облiку, є конфiденцiйними.

9. Індивiдуальний план роботи з дитиною, яка перебуває у складних життєвих обставинах повинен вiдображати усi завдання i заходи стосовно захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та здiйснення соцiальної, психолого-педагогічної роботи з дитиною та її сiм’єю.

10. Інформацiя про взяття на облiк дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах передається до відділу освіти Бучанської міської ради.

11. Зняття дитини з облiку дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах, здiйснюється шляхом розгляду питання на засіданні Ради профілактики правопорушень за умови:

- змiни мiсця навчання та вибуття з навчального закладу;

- припинення пiдстав узяття дитини на облiк, що може бути пiдтверджено: актом обстеження умов проживання дитини; iнформацiєю про результати надання соціальних та психолого-педагогічних послуг дитинi та її сiм’ї; вiдомостями вiд органiв соцiального захисту населення, органiв внутрiшнiх справ, якi засвiдчують позитивну динамiку подолання складних життєвих обставин..

12. Документи дитини пiсля зняття з облiку зберiгаються до закінчення перебування дитини у навчальному закладі. У разi виникнення пiдстав, облік дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, поновлюється, про що в Журналi облiку дiтей, якi перебувають у складних життєвих обставинах, робиться вiдповiдний запис.

 

Додаток 4


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)