АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інтерпретація основних понятть

Читайте также:
  1. III. Економічна інтерпретація результатів статистичного дослідження банків
  2. Аналіз ефективності використання основних фондів
  3. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  4. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства
  5. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  6. Аналіз основних засобів
  7. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства
  8. Аналіз стану та ефективності використання основних засобів ставить на
  9. Аудит основних засобів
  10. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.
  11. Вартісна оцінка основних виробничих фондів підприємства
  12. Види вартісної оцінки основних засобів.

Програма емпіричного соціологічного дослідження.

Загальна характеристика проблеми

 

 

На цій стадії розвитку у ВУЗах стали викладати ті предмети, що раніше були заборонені і вважалися пропагандою комуністичної ідеології. Такі як, етика і естетика, культурологія, філософія, соціологія, психологія і педагогіка, політологія тощо. Так само з'явилися предмети про історії України та основи права. Безсумнівно, що ці науки важливі і цікаві, але чи потрібні вони майбутнім технологам, інженерам і представникам інших технічних професій?
Останнім часом в технічних ВУЗах на вивчення деяких наук (суспільних і гуманітарних) зменшено кількість годин, і не приділяється достатньої уваги цим
Але світові зразки науки, стверджують, що одностороннє знання ніколи не дає істотних і корисних результатів у житті та праці людини. А так як зараз, в сучасному часу часто використовуються високі та небезпечні технології, це може привести людство до межі між життям і смертю.
В сучасних умовах гуманітарні і суспільні науки, мають велике значення в підготовці інженерів і не тільки. Саме такі науки розвивають в людині прекрасні якості. Такі як, порядність, вміння співпереживати, творче ставлення до всього. Саме вони дають нам поняття про людські цінності і дають можливість краще.
Випускники вищих установ, повинні бути не тільки кваліфікованими фахівцями в тій або іншій області, але ще й інтелігентними, і висококультурними людьми. А так само просто гідними членами сучасного суспільства, з бажанням поліпшити наш сучасний світ. Даючи тим самим краще майбутнє своїм дітям.
У результаті ми маємо проблему, про виникнення певних суперечностей: з одного боку, бажання працівників освіти дати можливість вивчати гуманітарні науки, а з іншого - складність для студентів приділити потрібну кількість уваги усіх предметів. Дана проблема розглядається в межах соціальної проблеми становлення сучасної вищої освіти в Україні.

 

 

Тема дослідження: “Вивчення гуманітарних наук в технічному вузі ”.

 

Мета дослідження: з'ясувати чи потрібне взагалі вивчення гуманітарних наук у технічному ВУЗі, та як студенти ставляться до цього.

 

Завдання дослідження:

 

·З'ясувати яка кількість студентів технічних спеціальностей позитивно відноситься до вивчення гуманітарних наук, та яка частина негативно відноситься до вивчення гуманітарних наук.

·Визначення основних причин, чому студенти негативно відносяться до вивчення гуманітарних наук.

·Та визначити, саме які гуманітарні дисципліни студентам

подобаються більше.

 

Об'єкт дослідження — об'єктами дослідження являються студенти технічних ВНЗ.

 

Предмет дослідження -ставлення студентів технічних спеціальностей до вивчення гуманітарних наук.

 

Інтерпретація основних понятть.

 

Студент - індивід, що навчається у вищому учбовому закладі. Практично студент - це людина, що отримує певні знання. У нашому дослідженні ми розглядаємо саме студентів Інституту міжнародних відносин (надалі Студенти). Студенти цікавлять нас як учасники учбового процес.

 

Гуманітарні науки - група академічних дисциплін, об'єднаних прагненням до вивчення таких аспектів людського буття і якісних підходів, які взагалі не припускають єдиної парадигми, що визначає абияку наукову дисципліну. Гуманітарні науки зазвичай відрізняють від природних наук і включає в них такі предмети, як класика, мови, література, музика, філософія, виконавські види мистецтва, релігія і образотворчі мистецтва, та соціальні науки (археологія, краєзнавство, культурологія і історія).

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)