АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація пошкоджень обличчя

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  3. Вибір способів формування ООД у тих, кого навчають з теми «Класифікація способів захисту інформації», та способи реалізації
  4. Видатки бюджету, їх сутність, склад і класифікація
  5. Види (класифікація) спеціальних суб’єктів злочину
  6. Види банкетів,їх класифікація та характеристика.
  7. Визначення власного капіталу, його класифікація.
  8. Визначення і класифікація методів стерилізації різальних, оптичних і загальхірургічних інструментів
  9. Вогнепальна зброя. Класифікація
  10. Вогнепальні пошкодження середньої зони обличчя.
  11. Вопрос Класифікація господарських договорів.
  12. Гігієнічна класифікація умов праці.

(Ентин і Кабаков)

І. Вогнепальні поранення

За виглядом пошкодження

Тканин | За характером пошкоджень | За видом ранячої зброї

1.Поранення м”яких тканин.

2.Поранення з пошкодженням кісток:

А)нижньої щелепи;

Б)верхньої щелепи;

В)обох щелеп;

Г)виличної кістки;

Д)одночасне пошкодження декількох кісток | 1.Наскрізні; А.Ізольовані:

2.Сліпі; а)без пошкоджень

3.Дотичні органів лиця;

б)з пошкодженням органів лиця.

Б. Поєднані (одночасне поранення інших ділянок тіла);

В. Одиночні

Г. Множинні

Д. проникаючі в порожнину рота і носа;

Е. непроникаючі

| Кульові;Оскольчаті

ІІ. Невогнепальні поранення і пошкодження.

ІІІ. Опіки.

ІУ. Відмороження.

У. Комбіновані радіаційні ураження.

Також широкого розповсюдження набула класифікація за ЛеФор:

· І- лінія зламу проходить горизонтально над альвеолярним паростком від основи грушевидного отвору до криловидного паростка основної кістки, при цьому часто відламується дно гайморової пазухи і ламається перегородка носа (Гереновський перелом).

· ІІ- лінія зламу проходить поперечно через спинку носа, по внутрішній стінці і дну очниці, далі по щелепово-виличному шву до криловидних паростків. При такому переломі верхня щелепа разом з носовими кістками відділяється від виличної кістки і кісток мозкового черепа.

· ІІІ- повний відрив кісток лицевого скелету (відрив верхньої щелепи з носовими, виличними кістками та криловидними відростками основної кістки). Такий перелом називається щелепово-лицевим роз’єднанням.

Клінічна картина тим важча, чим вище проходить щілина перелому і чим більший кістковий масив відділяється від иозкового черепа. Скарги потерпілого, крім наявності рани – на головний біль, неможливість змикання зубних рядів, деколи хрускіт у вухaх при стисканні щелеп, може бути частков або повна втрата зору, кровотеча з носа. При огляді, в одних випадках, звертає на себе увагу значний набряк середнього відділу обличчя, деколи з крововиливами під нижніми повіками і біля внутрішніх відділів очей (крововилив в кон’юктиву), а при огляді через 3-4 дні крововилив у вигляді оправи рогових окулярів, що говорить про глибокі крововиливи чи перелом основи черепа. В інших випадках виявляється западіння середньої частини обличчя, що вказує на зміщення уламка верхньої щелепи дозаду. Одночасно може виникнути деформація спинки носа, якщо є перелом носових кісток і перегородки носа. При крововиливах в ретробульбарну клітковину спостерігається випячування очного яблука (екзофтальм). Інтенсивна сльозотеча вказує на перелом кістки в ділянці сльозного каналу. Вогнепальні пошкодження гайморової пазухи деколи супроводжується підшкірною емфіземою на відповідній стороні. У важких випадках емфізема може поширюватись навіть на шию. Якщо уламки змістились і тиснуть на підочний нерв, відмічається анестезія в ділянці верхньої губи і крила носа відповідної сторони. При пошкодженні нерва до виходу його з підочного отвору наступає анестезія зубів на відповідній половині верхньої щелепи. Якщо перелом верхньої щелепи поєднується з переломом крила основної кістки, можливий біль при ковтанні. При огляді порожнини рота в більшості випадків можна виявити порушення прикусу.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)