АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тестові завдання

Читайте также:
  1. V. Оголошення домашнього завдання.
  2. V. Оголошення домашнього завдання.
  3. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  4. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  5. Вимоги до виконання індивідуального навчально-дослідного завдання.
  6. Вправа 4. Виконайте завдання.
  7. Вправа 4. Виконайте завдання.
  8. ІІ. Практичне завдання.
  9. ІІ. Тестові завдання
  10. ІІ. Тестові завдання
  11. ІІ. Тестові завдання
  12. ІІ. Тестові завдання

1. У дитини 9 років з'явився біль у верхній третині правої гомілки, підвищилась температура до 39 °С, дитина не може стати на ногу. В анамнезі: мав травму гомілки та переніс ангіну. З яким захворюванням ви найбільш імовірно маєте справу?

А. Перелом кістки

В. Гострий гематогенний остеомієліт

С. Гострий ревматизм

D. Туберкульозний остеомієліт

Е. Злоякісна пухлина

2.Після раніше перенесеного гнійного отиту в однорічного хлопчика почали турбувати болі у верхній третині лівого стегна, підвищилась температура тіла до 39 °С. Об 'єктивно: припухлість стегна у верхній третині та згладженість пахової складки. Кінцівка знаходиться у напівзігнутому положенні. Активні й пасивні рухи неможливі через різкі болі. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Гострий коксит

В. Міжм'язова флегмона

С. Остеосаркома

D. Гострий гематогенний остеомієліт

Е. Абсцес Броді

3. Дитина 12 років хворіє 2 доби. Скаржиться на гіпертермію, біль у нижній третині правого стегна та в колінному суглобі. В анамнезі - отримала травму 3 доби тому. При дослідженні помірне підвищення локальної температури, незначна інфільтрація м'яких тканин. При перкусії цієї ділянки локальний біль посилюється. Попередній діагноз: гострий гематогенний остеомієліт нижньої третини правого стегна. Чим зумовлений біль за умов остеомієліту в перші дні захворювання?

А. Підвищенням внутрішньоартикулярного тиску

В. Травмою

С. Контрактурою колінного суглоба

D. Відшаруванням окістя

Е. Підвищенням внутрішньокісткового тиску

4.Двомісячна дитина госпіталізована у хірургічне відділення з температурою 38,5°С, набряк, гіперемію і відсутність рухів у ділянці лівого плечового суглоба. У анамнезі - омфаліт, псевдофурункульоз. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Параліч Ерба

В. Плексит

С. Флегмона новонародженого

D.Пошкодження плеча

Е. Метаепіфізарний остеомієліт

5.Хлопчика 13 років почали турбувати болі у верхній третині лівого стегна, підвищилась температура тіла до 39 °С. Була відмічена припухлість стегна у верній третині та згладженість пахової складки. Кінцівка у напівзігнутому положенні. Активні та пасивні рухи неможливі через різкі болі. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Гострий гематогенний остеомієліт

В. Гострий коксит

С. Міжм'язова флегмона

D.Остеосаркома

Е. Абсцес Броді

6.У відділенні знаходиться дитина 26 днів з діагнозом: пупковий сепсис. Під час обходу звернули увагу на наявність набряку правого плеча, відсутність активних рухів у плечовому суглобі, звисання правої кисті. Мати відзначає погіршення стану дитини за останню добу, підвищення температури тіла до 38,8 °С. Попередній діагноз?

А. Перелом плечової кістки

В. Метаепіфізарний остеомієліт плечової кістки

С. Травматичний брахіоплексит

D. Флегмона плеча

Е. Перелом ключиці

7. У клініку дитячої хірургії доставлено хлопчика 12 років зі скаргами на наявність двох фістул у нижній третині лівого стегна, підвищення температури тіла, загальну слабкість. Хворий 6 місяців тому переніс гострий гематоген­ний остеомієліт лівої стегнової кістки. На рентгенограмі лівого стегна - тотальний секвестр 12x3 см. Попередній діагноз?

А. Первинний хронічний остеомієліт

В. Туберкульоз

С. Саркома Юінга

D. Остеоїд-остеома

Е. Вторинний хронічний остеомієліт

8.Через 36 годин після хірургічного лікування (нанесення розрізів) дитині 3-х років з флегмоною кисті спостерігається розповсюдження гіперемії та інфільтрації на передпліччя за типом «язиків полум’я». Яке ускладнення має місце?

А. Абсцес передпліччя

В. Лімфангоїт

С. Аденофлегмона передпліччя

D. Целюліт

Е. Стрептодермія

9. У 3-тижневої дитини визначаються неспокій, підвищення температури тіла до 38,3 0С, збільшення та гіперемія правої молочної залози, болючість під час пальпації. Діагноз: мастит. Як треба здійснювати місцеве лікування, щоб не виникло ускладнень з боку молочної залози?

А. Радіальними розрізами-надсічками до ореоли.

В. Уведення антибіотиків ретромаммарно.

С. Насічками за “глаховою” схемою.

D. Дугоподібним розрізом.

С. Пункцій ним методом.

10. У клініку дитячої хірургії доставлено хлопчика, 10 років, зі скаргами на наявність фістули у нижній третині правого стегна, підвищення температури тіла, загальну слабкість. Хворий 8 міс. тому переніс гострий гематогенний остеомієліт правої стегнової кістки. На рентгенограмі правого стегна: секвестр стегнової кістки розмірами 1,5х3 см. Яка тактика ведення хворого?

А. Консервативне лікування.

В. Оперативне втручання в період ремісії.

С. Курси консервативного лікування через 3-6 місяців.

D. Негайне оперативне втручання.

Е. Дінамічне спостереження після досягнення ремісії.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)