АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Гангренозний апендицит

Читайте также:
  1. Актуальність теми.
  2. АНАЕРОБНІ НЕКЛОСТРИДІАЛЬНІ БАКТЕРІЇ.
  3. Гіпопластична анемія – зумовлена гіпоплазією кісткового мозку, що веде до зменшеного утворення всіх форменних елементів крові. Успадковується генетично (сімейний характер)
  4. Загальні відомості
  5. Застосування клізм
  6. Защемлені грижі.
  7. Класифікація сифілісу
  8. Клінічні та діагностичні критерії.
  9. Коли проводять операцію при гіпоспадії?
  10. Методика дослідження навколишнього середовища на присутність яєць гельмінтів
  11. Недостатність печінки

Макр о: червоподібний відросток потовщений, серозна оболонка вкрита брудно-зеленою, фібринозно-гнійною плівкою; стінка його також потовщена, сіро-брудна, з просвіту виділяється гній.

Мікро: значні фокуси некрозу з колоніями бактерій в них, а також крововиливи та тромби в судинах. Слизова оболонка – з багатьма виразками.

Гангренозний апендицит є наслідком розповсюдження гнійного запалення на прилеглі тканини, в тому числі і на брижу відростка, що нерідко призводить до тромбозу апендикулярної артерії.

Ускладнення: деструкція відростка та розповсюдження гною.

 

 

9.Бронхопневмонія з абсцедуванням. Бронхопневмонія – запалення легень, яке виникає в зв*язку з бронхітом або бронхіолітом. За розповсюдженістю: осередкований характер і може бути проявом як первинних так і вторинних затвор., гострих пневмоній. Збудники: мікробні агенти – пневмококи, стафілококи, стрептококи, ентеробактерії, віруси, мікоплазма, патогенні гриби.Крім біолог. збудників розвив. Під впливом хімічних і фізичних факторів – виділ. уремічну, ліпідну, пилову, радіаційну пневмонії. Патогенез. Бронхопневмонія є продовженням гострого бронхіту або бронхіолі ту, при чому запал. процес розповсюджується на легеневу тканину інтрабронхіально (при бронхіолі ті) рідше перібронхіально (при деструктив.бронхіті) Слизова оболонка при цьому стає повнокровною і набряклою, продукція слизу залозами і келихоподібними клітинами рідко посилюється,покривний призматич. епітет. злущується, що призводить до пошкодж.мукоцелюлярного механізму очищ. бронх. дерева. Стінка бронхів і бронхіол потовщується за рахунок набряку і клітин. Інфільтрації. Запал.процес найбільш часто локаліз. в 9 і 10 сегментах легені де виник.абсцеси, навкруги осередків виникає серозно – геморагічне запалення. --

 

10.Рак легень – розвивається з епітелію бронхів і рідше з альвеолярного епітелію. Етіологія і патогенез: канцерогенні речовини (куріння), хронічні запальні процеси з розвитком пневмосклерозу, хроні.бронхіту і бронхоектазів.Зміни у великих бронхах: базально-клітинна гіперплазія, плоско клітинна метаплазія, дисплазія епітелію дрібних бронхів, бронхіол і альвеол, едематозна гіперплазія. Головний момент: пошкодження генома епітеліальної клітини.Три типи генетичних змін: хромосомні аберації, крапкові мутації, активація і пошкодження протоонкогенів За локаліз: 1.прискорений (цетральний), 2. периферічний, 3. змішаний (масивний) За характером росту: 1.екзофітний 2.едофітний За макроскопіч формою: 1.бляшкоподібний, 2.поліпозний, 3. ендобронхіальний дифузний,4. вузлуватий, 5.розгалужений, 6. вузлувато –розгалужений. За мікроскопіч видом: 1.плоскоклітинний, 2.аденокаринома, 3.недиференційований апластичний рак, 4.залозисто – плоско клітинний рак, 5. карцинома бронхіальних залоз.

 

7 Ревматизм.Поворотно-бородавчастий ендокардит

1 повторна дезорганізація сполучної тканини клапанів пошкодження ендотелію з тромботичними нашаруваннями, склероз

2 по краю стулок пошкодження ендотелію і утворення тромб. нашарувань у виг. Бородавок повторні нашарування тромб. мас на попередні, збільшення деформації

3 ревматизм

4 автоімунне пошкодження при ревматизмі яке приводить до пошкодження ендотелію і утворення тромб. Нашарувань

5 виникає потовщення стулок що призводить до клапанного пороку

6 склероз і гіаліноз ендокарда> розв. пороку серця

мікро 1 зображено збільшену стулку клапана і пристінковий тромб

2сполучна тканина клапана дезорганізована, мукоідне набухання, фібринозні зміни, наявні інфільтрація імунними клітинами, також видно тромботичні нашарування. Інш елементів не видно.

3 Є формою реватичного клапанного ендокардиту.

4 виникає потовщення стулок, що призводить до клапанного пороку

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)