АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дослідіть контекстне меню робочого столу

Читайте также:
  1. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  2. ВЕДЕННЯ ТАБЕЛЯ ОБЛІКУ РОБОЧОГО ЧАСУ
  3. Вигляд робочого столу Windows
  4. Види робочого часу.
  5. Г) з робочого періоду, упродовж якого продукт перебуває у процесі виготовлення, та часу перерв у цьому процесі.
  6. Графік виходу на роботу.Ознайомлення з приміщенням бару.Організація робочого місця бармена.Особиста підготовка бармена.Конструкція барної стійки базового підприємства.
  7. Дослідіть властивості диска: обсяг диска, а також обсяг у байтах і відсотках вільного місця на диску.
  8. Індикаторна діаграма реального робочого процесу.
  9. Облік робочого часу водіїв транспортних засобів
  10. Організація робочого місця
  11. Поняття робочого часу і його правове регулювання.

На чистому місці екрана клацніть правою клавішею миші — отримаєте контекстне меню робочого столу. Скасуйте авто­матичне упорядкування значків і змініть розташування значків методом їх перетягування

31. Дослідіть властивості робочого столу. Виконайте нала­штовування робочого столу з дозволу викладача. Ознайомтеся із закладками діалогового вікна Влас­тивості екрана.

У контекстному меню робочого столу виберіть пункт Власти­вості. Вікно, яке з'явиться, називають діалоговим вікном влас­тивостей екрана. Воно має декілька закладок: Фон (Тло), Заставка, Оформлення, Web, Плюс або Internet, Параметри (Налаштування) залежно від версії ОС.

Виберіть закладку Фон чи Робочий стіл і поекспериментуйте з рисунком робочого столу (шпалерами). Виберіть у списку назву рисунка: Ліс, Хмари, Marble, Leaves, Plus! (клацнувши на ній) і натисніть на кнопки Розмножити та Застосувати. Бажано запам'ятати і відновити стартовий рисунок. Зверніть увагу на наявність кнопки Огляд — за її допомогою можна знайти у файловій системі будь-який графічний файл і ство­рити нові шпалери.

Виберіть закладку Заставка і поекспериментуйте з екранними заставками: Вічний двигун, Геометричний вальс, Скрізь космос, Об'ємний текст, Біжучий рядок чи іншими. Задайте час бездіяльності — 1 хв. Обов'язково натисніть на кнопку Пара­метри і поміняйте параметри, зокрема, працюючи з текстовими заставками, введіть свій текст — деяке ім'я тощо. Зробивши вибір, натисніть на кнопку ОК. Назви заставки і фону занотуйте у звіт.

Тепер на закладці Оформлення поекспериментуйте з кольо­ровим оформленням кожного елемента вікна: спочатку розгля­ньте існуючі схеми: Морська, Рожева, Бузкова, а потім помі­няйте колір будь-якого елемента, клацнувши над ним і на кнопках вибору кольору для фону, тексту тощо. Змін не фіксуйте — перейдіть на іншу закладку або натисніть на кнопку Скасувати (не рекомендуємо на навчальних комп'ю­терах вносити такі зміни, тому не натискайте на кнопку ОК). На закладці Параметри знайдіть і перепишіть у звіт характе­ристику роздільної здатності екрана: 640x480 або 800x600, або 1024x768. Високу роздільну здатність використовують під час роботи з графічними програмами, а в інших випадках користу­ються середньою — тоді значки на екрані більші. (Попереджен­ня: не можна змінювати роздільну здатність без дозволу викладача). Закрийте вікно налаштування екрана.

Закінчіть роботу. Здайте звіти.

Висновки

Ви ознайомилися з поняттями операційна система, диск, папка, файл, об'єкт, вікно об'єкта, піктограма, діалогове вікно. Піктограма репрезентує об'єкт. Вікно розкриває зміст об'єкта. З вікном можна виконувати такі дії: 1) відкривати, 2) закривати, 3) мінімізувати, 4) перетягувати, 5) змінювати розміри, 6) активі­зувати, 7) налаштовувати.

Вікно складається з елементів, над якими можна вико­нувати дії, визначені в контекстних меню елементів.

Контекстне меню об'єкта чи вибраного елемента вікна ви­кликають натисканням правої клавіші миші.

Дію над об'єктом можна виконати лише вибравши його.

Піктограми у вікні можна відображати різними способами. Якщо їх мало, то варто вибирати Значки, якщо багато, то — Список, а якщо файли графічні — Ескіз. Значки можна переміщати у вікні, вимкнувши режим їх автоматичного упорядкування.

Звіт має містити короткі відповіді на запитання і завдання, наведені курсивом, у пунктах 7, 12, 14, 16-19, 24, 31.

Контрольне запитання

1. Яке призначення об'єкта «Мій комп'ютер»?

2. Яке призначення панелі задач?

3. Що таке ярлик?

4.Яке призначення піктограм?

5. З чого складається вікно об'єкта?

6. Які необов'язкові елементи вікна?

7. Яке призначення смуг прокручування?

8. Які дії можна виконувати з вікном?

9. Для чого вікно мінімізують?

10. Як можна змінити розташування вікна на екрані?

11.Чим відрізняється активне вікно від пасивного?

12. Як зробити вікно активним?

13. Для чого призначене контекстне меню?

14. Як відкрити папку?

15. Як розгорнути вікно на весь екран?

16. Як змінити розміри вікна?

17. Як виконати перетягування за допомогою миші?

18. Як активізувати контекстне меню об'єкта?

19. Що таке робочий стіл?

20. Як закрити папку (вікно)?

21. Яке призначення програм сканування диска?

22. Яке призначення комбінації клавіш Alt+F4?

23. Як можна відобразити піктограми у вікні?

24. Яка перевага розташування піктограм у вигляді таблиці?

25. Як увімкнути/вимкнути панель інструментів?

26. Яке призначення рядка стану?

27. Як дослідити властивості диска?

28. Як закрити мінімізовані об’єкти?

29. Як виконати налаштування робочого столу?

30. Як правильно вимикати комп'ютер?

31. Які рисунки робочого столу та екранних заставок ви знаєте?

32. Які кнопки містить панель задач?

33. Якими способами можна розташувати вікна на екрані?

34. Що таке повний шлях до файлу?

35.Які символи не можна використовувати у назвах файлів?

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)