АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МАРКЕТИНГОВІ ОПЕРАЦІЇ

Читайте также:
  1. БАНКІВСЬКІ ОПЕРАЦІЇ
  2. Банківські операції
  3. Валютні операції.
  4. Виконання завдань під час стабілізаційних, специфічних дій військ та у спеціальній операції
  5. Вказати, яка із бухгалтерських проводок відповідає здійсненій операції.
  6. Головним напрямком розвитку МПП стало розширення міжнародної спеціалізації і кооперації виробництва.
  7. Депозитні та вкладні операції
  8. Дисципліна «БАНКІВСЬКІ ОПЕРАЦІЇ»
  9. Економічне обґрунтування кооперації
  10. З яких українських земель було депортовано українців під час операції «Вісла»?
  11. Засоби і методи обробк операційного поля. Підготовка рук до операції
  12. Зовнішньоекономічні операції щодо давальницької сировини та товарообміну

Приведемо у приклад плани з маркетингових досліджень, виконані на базі практики — відділення №778 АКІБ «УкрСиббанк»

План маркетингового дослідження з метою аналізу рішення споживачів щодо вибору послуги з кредитування фізичних осіб на купівлю автомобілів та нерухомості.

1. Формулювання проблеми, визначений необхідності проведення маркетингового дослідження.

Рішення споживача є вирішальним етапом при споживанні того чи іншого товару або послуги. Вирішити за споживача купляти йому ту чи іншу послугу ніхто крім нього самого не може. Але вплинути на рішення можливо. Проблематика цього дослідження як раз і полягає у визначенні рушійних сил, які здатні змінити рішення споживача щодо того чи іншого товару/послуги.

Зрозуміло, що проведення такого дослідження є необхідним. Адже, щоб провести вдалу рекламну кампанію, впровадити новий продукт на ринок, або підвищити конкурентну здатність існуючого потрібно визначити, що спонукає споживача зупинити свій вибір. В даному випадку буде здійснено аналіз переваг, на які споживач звертає увагу в першу чергу при пошуку найбільш привабливої послуги з кредитування.

2. Мета дослідження.

Метою конкретного дослідження є визначення, які з наступних параметрів кредитування найбільш впливають на вибір споживача на користь того чи іншого банку:

1. Процентна ставка по кредиту

2. Максимальний термін кредитування

3. Швидкість отримання кредиту

4. Кількість рекламної інформації про кредитування в ЗМІ

5. Кількість рекламної інформації про банк в ЗМІ

6. Імідж банку, що склався до моменту звернення у банк

7. «Перший контакт» зі споживачем

8. Кількість документів, що потрібно подати

9. Якість ремонту приміщення банку

10.Доступність більш детальної інформації про умови кредитування в мережі Інтернет

11.Наявність цілодобового call - центру

12.Кількість відділень банку та їх територіальна доступність

13.Види валют, в яких доступне кредитування

14.Якість обслуговування під час розгляду кредитної заявки

15.Інше

Після визначення, того що найбільше впливає на вибір споживача, буде розроблено маркетингову стратегію з просування послуги на ринок з урахуванням отриманих в процесі дослідження даних.

3. Цілі дослідження

Цілі мають розвідувальний характер. Але з наступним описанням, адже існує необхідність в детальному розгляді маркетингової ситуації на ринку в цілому.

4. Інтерпретація понять та гіпотез

В цьому розділі повинні міститися роз'яснення та чітке погодження із замовником щодо основних понять маркетингового плану. Наприклад, що таке фокусна група, споживач із середнім доходом і т.д.

Приводиться декілька основних гіпотез, наприклад: «споживачеві байдуже який іміджу банку, адже основне на що він звертає увагу - це на те, які у банку проценті ставки по кредиту» або «споживач із високим рівнем доходу з великою вірогідність захоче скористуватися додатковими видами послуг, такими як випуск кредитної картки класу Vis GOLD»


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)