АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Монтаж обв'язок насосних станцій

Розгортання насосних станцій і монтаж їх обв'язок проводиться в пунктах, визначених гідравлічним розрахунком.

Вивезення насосних установок на трасу і визначення точних місць розгортання відповідно з гідравлічним розрахунком здійснюється під керівництвом заступника командира роти з технічної частини.

Розгортання починається з вибору місця розміщення насосної установки в призначеному пункті. Обраний майданчик очищається від сторонніх предметів, пнів, чагарнику, взимку - від снігу; всі нерівності зрізаються, поглиблення засипаються грунтом. Після підготовки майданчика на ній розміщується насосна установка. Біля неї з автомобіля завантажується обладнання, необхідне для монтажу обв'язки. В окремо відведеному місці з автомобіля завантажується обладнання, що міститься в гарнізоні насосної станції в якості резервного.

Обладнання, необхідне для роботи патрульно-аварійної команди, з автомобіля не завантажується. Воно акуратно укладається і закріплюється в кузові і з цього моменту автомобіль і особовий склад патрульно-аварійної команди повинні знаходитися в стані постійної готовності до виходу на трасу.

Якщо лінія трубопроводу вже змонтована, то для монтажу обв'язки з неї вилучають необхідну кількість труб. Монтаж обв'язки у цьому випадку ведеться, починаючи від лінії трубопроводу. Якщо ж лінія трубопроводу в місці розташування насосної станції не змонтована, монтаж обв'язки ведеться, починаючи від насосної установки.

Насосна станція, що складається з двох установок (початкова або при використанні спарених установок), розгортається так, щоб в першу чергу була готова до роботи одна з установок. На відводах до другої установці встановлюються засувкики. Лише після повної готовності до роботи однією з установок приступають до завершення розгортання обв'язки другої насосної установки.

§ При розгортанні насосної станції та обладнанні гарнізону необхідно:

§ Змонтувати обв'язку згідно з технологічною схемою;

§ Встановити та приєднати насосну установку з обв'язкою до лінії;

§ Розвантажити колеса установки, встановивши її на домкрати;

§ Замаскувати насосну станцію підручними засобами або маскувальною сіткою;

§ На відстані 15-20 м від насосної станції обладнати заправний пункт (вкласти в котлован гумотканинний резервуар для пального, встановити на підкладках бочки та каністри з маслами, мастилами та охолоджувальною рідиною);

§ Обладнати пожежний пост (чотири вогнегасника, дві лопати, лом, сокира, азбестове покривало і пісок);

§ Обладнати щілини, окопи і бліндаж для особового складу.

 

Переконавшись у готовності насосної станції до роботи, та патрульно-аварійної команди - до виїзду на трасу, командир відділення (старший механік-моторист) доповідає про це на пункт управління роти.

Монтаж обв'язок насосних станцій повинен супроводжуватися ретельним контролем стану обладнання, так як його заміна та усунення несправностей в обв'язці при роботі насосної станції є досить трудомісткими, іноді їх неможливо виконати без припинення роботи насосної станції. Особлива увага повинна бути звернена на наявність сітчастого фільтра в спеціальній вставці, правильне положення зворотного клапана і надійність роботи засувок.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)