АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проміжок між показом цілей при виконанні вправи з однієї вогневої позиції 10-20 с

Читайте также:
  1. Аргументи на користь однієї державної мови
  2. Ацілгліцеріни однієї групи розрізняються між собою складом жирнокислотного залишків - ацил, що входять в їх структуру.
  3. Банківські гроші та процес їх створення. Мультиплікативне розширення пропозиції грошей.
  4. Взаємозв'язок сукупного попиту та сукупної пропозиції. Рівноважний обсяг виробництва.
  5. Взаємозвязок попиту і пропозиції. Закон попиту. Вплив нецінових чинників на попит
  6. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  7. Види гіпотез, санкцій та диспозиції правової норми
  8. Види цілей. Процес постановки цілей.
  9. ВИКОРИСТАННЯ ЯКОЇ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ ПРИ ВИКОНАННІ ККР
  10. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  11. Виробнича функція та її вплив на формування сукупної пропозиції.
  12. Висновки та пропозиції

УТК

Для дій кулеметника (розрахунку)

Під час виготовлення до стрільби з кулемета Калашникова ПК

Команди Дії кулеметника
Роби - Раз зробити крок уперед лівою ногою і поставити кулемет на сошки у напрямку стрільби (мал.1)
Роби - Два не розгинаючись обпертись обома руками об землю (мал.2)  
Роби - Три відкинувши ліву ногу назад прийняти положення для стрільби лежачи. Права рука при цьому утримує пістолетну рукоятку (вказівний палець на спусковому гачку), а ліва рука притискає кулемет до плеча за шийку приклада (мал.3)
Роби - Чотири відкрити кришку ствольної коробки – правою рукою натиснути на защіпку, а лівою підняти кришку ствольної коробки
Роби - П'ять - зарядити кулемет, для чого правою рукою витягнути частину стрічки з коробки і вкласти її в приймач (закраїна гільзи повинна зайти за зачіп приймача). - закрити кришку ствольної коробки
Роби - Шість - запобіжник перевести в положення «Вогонь1» (лівою рукою повернути прапорець ліворуч-вперед) - перезарядити кулемет і руків’я перезаряджання поставити у переднє положення (правою рукою) - поставити кулемет на запобіжник (лівою рукою повернути прапорець запобіжника – праворуч (до себе) - доповісти: «курсант Іванченко до бою готовий»

А ВПРАВА З НАВЧАЛЬНИХ СТРІЛЬБ

Стрільба з місця по нерухомій та рухомих цілях

Цілі
1 .стрілець, що обороняється – грудна фігура(мішень №6), що з’являється на 50 сек.
2 .кулеметна обслуга - (мішень № 10а) з'являється на 40 с;
3. атакуючий стрілець - ростова фігура (мішень № 8), що з’являється на 30 сек.
 
 
 

Дальності до цілей, м:

Вид зброї Цілі
стрілець, що обороняється кулеметна обслуга атакуючий стрілець
7,62 мм.-кулемет 250 -200 400-300 350-300

Проміжок між показом цілей при виконанні вправи з однієї вогневої позиції 10-20 с.

Кількість боєприпасів: - набоїв 20, з них 10 з трасуючими кулями;
Положення для стрільби: - лежачи з-за укриття
Час на стрільбу: - 2 хв. 10 сек.
Оцінка:
"відмінно" - уразити три цілі;
"добре" - уразити дві цілі;
"задовільно" - уразити одну ціль.
Особливості виконання вправи.Під час виконання вправи стрільбу вести з однієї вогневої позиції. Зміна положення для стрільби здійснює за командою керівника стрільби на дільниці.  
     

 

 

“Затверджую”

Командир ______________взводу

_____________________________

«___» ______________ 2015 p.

 

 

І с т р у к т и в н а з а п и с к а

 

Проведення заняття з вогневої підготовки з особовим

складом ____________ відділення _________ взводу

«__» ______________ 2015p.

 

Час30 хвилин.

Місце: військове стрільбище.(учбове місце № 2)

Матеріальне забезпечення:

Ø ККМ – 5 одиниці, плащ-палатки – 2 шт,

Ø польове спорядження – 3 шт,

Ø секундомір, виписка із збірника нормативів,

Ø оціночна відомість.

 

Навчальне питання Час Зміст навчального питання, дії керівника та навчаємих
Виготовлення до стрільби з ККМ з положення лежачи.   Виконання нормативу №1 з вогневої підготовки 10хв   5 хв     . Для заняття місця для стрільби подається команда: “Кулеметнику Петренко, місце для стрільби біля каменів - До бою”. Порядок дій при виготовленні до стрільби з ПКМ з положення лежачи: 1. Прийняти положення для стрільби лежачи: · Зробити повний крок лівою ногою; · витягти руки з кулеметом вперед і опустити кулемет на сошку в напрямку стрільби; · не розгинаючись, спертися руками о землю і, відкинув ліву ногу назад, прийняти положення для стрільби лежачи; · при цьому кулеметник повинен лежати під невеликим кутом до напрямку стрільби, ноги вільно витягнуті і трошки розкинуті, ступні розвернуті носками назовні, грудна клітина піднесена і не повинна торкатися землі; 2. Зарядити кулемет: · лівою рукою повернути рукоятку кулемета вліво; · відкрити кришку ствольної коробки; · витягти частину стрічки із коробки та вложити її в приймач так, щоб перший набій закраїною дна гільзи зайшов за зачіп вилучателля; · закрити кришку ствольної коробки; · поставити запобіжник у положення «ОГОНЬ»; · відвести затворну раму за рукоятку перезаряджання назад; · подати рукоятку перезаряджання вперед і якщо немає потреби негайно відкривати вогонь, або не було команди “ Вогонь”, поставити кулемет на запобіжник.     Умови виконання нормативу № 1 з вогневої підготовки 1. Той, хто вчиться у вихідному положенні в 10 метрах від вогневої позиції. 2. Кулемет в положенні “на ремінь”. 3. Стрічка, споряджена 5 учбовими набоями у коробці. Коробка застебнута, в руках. 4. Керівник вказує вогневу позицію, положення для стрільби, сектор стрільби та подає команду: “До бою”. 5. Той, хто вчиться займає вогневу позицію, приймає положення для стрільби лежачи, переводить автомат з похідного положення у бойове, заряджає його та доповідає: “Кулеметник Петренко до бою готовий”. 6. На прицілі повинні бути нульові установки. 7. Час відраховується від команди “До бою” до доповіді того, хто вчиться “До бою готовий”. 8. Оцінки: Відмінно – 14 секунд. Добре – 15 секунд. Задовільно – 18 секунд.  
Порядок розряджання ККМ після стрільби з положення лежачи виконання нормативу № 2 з вогневої підготовки 10хв. Порядок розряджання ККМ після стрільби з положення лежачи: 1. Для розряджання кулемету необхідно: - поставити кулемет на запобіжник; - відкрити кришку ствольної коробки; - витягти стрічку із приймача; - вложити її в коробку; - завести наконечник під пружину; - підняти підставу (основание) приймача і витягти набій що залишився; - зняти кулемет з запобіжника; - утримуючи затворну раму за рукоятку перезаряджання, лівою рукою натиснути на спусковий гачок і плавно подати затворну раму вперед; - закрити кришку ствольної коробки; - вставити набій що витягли у стрічку. 2. Для вставання необхідно: - підтягнути руки на рівень груді, разом з цим звести ноги; - різко випрямляючи руки, піднести грудь від землі і винести праву ногу вперед, швидко піднестися; - зробив лівою ногою крок вперед, взяти кулемет, встати і, приставляючи ліву ногу, взяти кулемет до ноги.   Умови виконання нормативу № 2 з вогневої підготовки 1. Той, хто вчиться виконав команду «До бою», кулемет заряджений. 2. Керівник подає команду: «Розряджай, відбій». 3. Той, хто вчиться розряджає кулемет, переводить зброю з бойового положення у похідне, та стає у вихідне положення в 10 метрах від вогневої позиції. 4. Кулемет в положенні «На ремінь». 5. Магазин та 5 набоїв у сумці. Сумка застебнута. 6. Час відраховується від команди «Розряджай, відбій» до повернення того, хто вчиться у вихідне положення. 7. Оцінки: «Відмінно» - 18 секунд; «Добре» - 20 секунд; «Задовільно» - 25 секунд.    
Підведення підсумків 5хв. Нагадую навчальне запитання, яке відпрацьовувалось у ході заняття. Відмічаю дії кращих. Вказую недоліки і порядок їх усунення. Оголошую результати.

 

«___» __________ 2015p. Керівник заняття _____________________

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)