АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота №1. З лабораторної роботи №1

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

Звіт

З лабораторної роботи №1

З предмету «Операційні системи»

 

Виконав: студент групи ПК-21

Фединчук Андрій

Перевірив: викладач Прокопів Р.В

Дрогобич 2012

Лабораторна робота №1

Тема: Будова ПК.

Мета роботи: Вивчити будову ПК.

 

 

Контрольні питання:

1. Принципи фон Неймена.

2. Одиниці виміру інформації в комп`ютері.

3. Основні блоки ПК.

4. Додаткові пристрої.

5. Логічні пристрої комп`ютера.

 

Відповідь:

1. Принципи побудови і функціонування цифрового комп'ютера, сформульовані Дж. фон Нейманом у 1945-46 рр., надовго визначили магістральний шлях розвитку комп'ютерної техніки. Базові принципи зберігають актуальність і сьогодні. У 50-х - 60-х роках ХХ століття стало ясно, що класична фон-нейманівська архітектура має багато "вузьких місць". Стали говорити про необхідність її модифікації, а також про необхідність відходу від неї. З'явився новий термін - ненейманівська машина, тобто машина, побудована за принципами, відмінними від фон-нейманівських. Кардинальний відхід від фон-нейманівської архітектури пов'язується з появою багатопроцесорних машин, здатних здійснювати паралельні обчислення. Нові архітектури вимагали розробки спеціальних методик організації взаємодії між процесорами та керування ними. В основі ж однопроцесорних комп'ютерних систем, як і раніше, лежать принципи фон-Неймана, хоча і значно модифіковані.

Основні пристрої, які входять до складу комп'ютера:

- Керуючий пристрій (КП) - керує всіма процесами, що відбуваються в комп'ютері;

- Арифметико-логічний пристрій (АЛП) -здійснює всі операції з даними;

- Оперативна пам'ять - пам'ять в якій зберігаються результати проміжних обчислень і програма, яка виконується;

- Зовнішня пам'ять - різноманітні носії інформації, які можуть існувати окремо від комп'ютера;

- Пристрій введення - здійснює введення інформації в комп'ютер;

- Пристрій виведення - виводить результати обчислення.

 

2. У світі існує поки що 2 види інформації аналогова і цифрова. Аналогова - це та інформація яку сприймаємо ми за допомогою наших сенсорів (бачимо, нюхаємо, чіпаємо, пробуємо на смак, чуємо), цифрова - це інформація відображена у зашифрованому вигляді. Комп'ютер працює з цифровою інформацією. Тобто для того щоб передати нам малюнок він повинен спочатку його закодувати в набір чисел, а потім вже розкодувати назад щоб вивести на екран монітора. Візьмемо наприклад звичайні символи. Наприклад коли ми набираємо який-небудь текст то кожен символ (літера, цифра, знак) має свій код. Адже не треба вигадувати кілька сотень тисяч символів для кожного символу кожної мови окремо. Мова цифр може спростити всі. Навіть у кожного кольору є своя цифра, а людське око може відрізнить близько 16 мільйонів квітів. Так що ось чому комп'ютери користуються цифровою інформацією. Тепер докладніше про способи виміру інформації. Довжину мерят метрами і кілометрами, вага грамами, кілограмами і тоннами, треба ж інформацію ніж те міряти ось і придумали спеціальні одиниці вимірювання біти, байти, кілобайти і т.д. Біт (від англійського binary digit - подвійний розряд, відповідно 0 і 1) означає найменшу одиницю вимірювання.

 

1 байт - 8 біт

 

1 КБ (Кілобайт) - 1024 Байт

 

1 МБ (Мегабайт) - 1024 КБ

 

1 ГБ (Гігабайт) - 1024 МБ

 

1 ТБ (Терабайт) - 1024 ГБ

 

3. Персональні комп’ютери переважно складаються з 3 частин: системний блок, клавіатура, монітор. В числі додаткових пристроїв можуть бути: принтер, маніпулятор (миша), додатковий накопичувач та ін.

Системний блок- це частина комп’ютера в якому розміщені всі основні вузли комп’ютера і електронні схеми які керують роботою комп’ютера.

Монітор (дисплей) — пристрій для відображення інформації, що вводиться в ПК і виводиться з нього.

Клавіатура — пристрій для ручного введення числової або текстової інформації в ПК.

Основні блоки ПК:

- мікропроцесор – до нього входять логічні блоки: керуючий пристрій (КП), АЛП та мікропроцесорна пам’ять (МПП);

- материнська (системна) плата;

- накопичувачі;

- постійний запам’ятовуючий пристрій (ПЗП);

- оперативний запам’ятовуючий пристрій (ПЗП);

- блок живлення;

- адаптери.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)