АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пакування, транспортування, зберігання і складування ГКП

Читайте также:
  1. Виписування, зберігання та облік ліків
  2. Договір зберігання
  3. Інформатика — це сукупність наук, пов’язаних з отриманням, оброблянням, подаванням та зберіганням інформації.
  4. Класифікація за тривалістю закріплення та зберігання матеріалу
  5. ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ТРАНСПОРТУВАННЯ, СУШІННЯ І ПАКУВАННЯ ЦУКРУ
  6. Облік, використання і зберігання печаток, штампів і бланків суду
  7. Оформлення справ та передання до архіву суду на зберігання
  8. Перспективи впровадження газогідратної технології для транспортування і зберігання природного газу
  9. Порядок зберігання справ в архіві суду
  10. Правове регулювання зберігання у товарному складі
  11. Приймання, облік і зберігання речових доказів

ЗАВДАННЯ

На творчу екзаменаційну роботу

Учня групи 302

 

Сергієнка Олега Сергійовича

Професія: столяр будівельний; паркетник.

Тема: Монтаж гіпсокартонних листів до стін.

 

 

Дата видачі завдання “____”___________ 2013 р.

Дата виконаня “____”___________ 2013 р.

Викладач спецтехнології Корнієнко Ірина Станіславівна

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ МІСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕУ УЧИЛИЩЕ № 25 м.КИЄВА

 

ТВОРЧА ЕКЗАМЕНАЦІЙНА РОБОТА

Учня групи 302

Сергієнка Олега Сергійовича

Професія: столяр будівельний; паркетник.

Тема: Монтаж гіпсокартонних листів до стін.

 

 

Відгук про роботу: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Роботу допущено до захисту з оцінкою ________________________________

Викладач спецтехнології: Корнієнко Ірина Станіславівна

 

Київа 2013 р.

 

Вступ

 

Монтаж гіпсокартонних листів до стін!

1. Гіпсокартонні плити і панелі

ГКП, що виготовляються на заводському конвеєрі за прокатною технологією, можуть бути використані в заводських умовах для отримання: листів з обрізаними з усіх боків кромками; гіпсокартонних касет, нарізаних у вигляді квадратів; перфорованих та шліцьованих гіпсокартонних плит (ГКП) з наскрізними отворами – круглими або у вигляді прорізів, що утворюють рисунок на їх поверхні.

Перфоровані (або шліцьовані) ГКП залежно від діаметра отворів і відстані між ними позначаються як 8/18 (отвори діаметром 8 мм з кроком 18 мм); 8–12/36 (отвори діаметрами 8 і 12 мм просвердлюють почергово з кроком 36 мм). Прорізи в шліцьованих плитах утворюють дисковою пилкою, тому довжина шліців на лицьовому боці відрізняється від довжини на зворотному боці тим більше, чим більша товщина плити. Перфоровані і шліцьовані плити використовують для отримання звукопоглинальних поверхонь підвісних стель. Якщо ГКП не мають перфорації, то вони використовуються для виготовлення акустичних поверхонь у приміщеннях з обмеженими вимогами до звукопоглинання. В приміщеннях з такими стелями досягають найкращого звучання джерела звуку (голосу людини, музичних інструментів).

Гіпсокартонні плити також використовують для утворення гіпсокартонних оздоблювальних панелей для декоративного облицювання стін. Ці панелі мають спеціальні покриття з полівінілхлоридної декоративної оздоблювальної плівки «Ізоплен» або «Девілон» на паперовій основі, декоративного матеріалу «Плетекс», з фольги алюмінію як пароізоляції, литого свинцю проти рентгенівського випромінювання.

Для підвищення теплоізоляції стін, стель, покрівлі випускають гіпсокартонні панелі з пінополістирольним утеплювачем – гіпсокартонні комбіновані панелі. Вони являють собою двошаровий будівельний виріб – ГКП з приклеєною до нього з тильного боку пінополістирольною (типу PS) або пінополіуретановою плитою.

Найчастіше для їх виробництва використовують ГКП таких розмірів: довжина – 2500 ± 8, ширина – 600; 1200; 1250 мм. ГКП виготовляють з такими товщинами шарів, мм:

Товщина ГКП, мм 10,0 12,0 12,5 13,0 14,0
Товщина теплоізоляційного шару з плит полістирольних, мм 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0

Гіпсокартонні комбіновані панелі використовують для облицювання внутрішніх поверхонь зовнішніх стін, а також для оздоблювання стель приміщень житлових і цивільних будинків.

Використання ефективного утеплювача (пінополістиролу) у будівництві та реконструкції будівель дає змогу:

• економити теплову енергію на опалення;

• скоротити витрати на опалювальне обладнання;

• збільшити корисну площу будинку за рахунок зменшення конструктивної товщини стін;

• скоротити витрати матеріалів на фундаменти за рахунок зменшення маси будівлі;

• підвищити температурний комфорт у приміщенні;

• скоротити шкідливі викиди в атмосферу в зв'язку зі скороченням витрат енергії на опалення.

Пакування, транспортування, зберігання і складування ГКП

Після виходу з конвеєра ГКП одразу пакетують штабелюванням у пакети по 50–60 плит з пакуванням у поліетиленову плівку. Пакети обов'язково комплектують з ГКП одного типу і розміру та укладають у пакет плиском. Пакет треба розміщувати на підкладках однакової висоти з деревини або зі смуг гіпсокартону. Підкладки слід розміщувати на відстані 0,3 м одна від одної. їх має бути не менше шести. Загальна висота пакету ГКП, підготовленого до транспортування, не повинна перевищувати 0,75 м (рис. 3.7). ГКП можна перевозити будь-яким транспортом.

При перевезенні пакети ГКП можна формувати в штабелі. Висота штабеля визначається габаритами транспортного засобу та несівної здатності його підлоги. При підійманні, опусканні, транспортуванні та ручному перенесенні ГКП слід звертати особливу увагу на зберігання кромок і кутів ГКП. Спеціальні пристрої (ручки і пояси) для перенесення ГКП до робочих місць, а також візки для їхнього перевезення у вертикальному положенні полегшують транспортування і зберігають ГКП від пошкоджень.

ГКП слід зберігати в закритих сухих приміщеннях при температурі не нижче +5 °С, на відстані не менше 1,5 м від опалювальних пристроїв на рівних, плоских основах.

Якщо виникає необхідність штабелювання ГКП, які були зволожені, то подальше їхнє використання можливе тільки після повного висушування.

Не можна складувати ГКП у вертикальному положенні, оскільки це може призвести до пошкодження їхніх кромок та інших деформацій. Складування плит в пакетах і штабелях слід здійснювати, не допускаючи їхнього деформування, пошкодження осердя та провисання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)