АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ ІІІ. Формування підсистеми управління змінами в організації

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. V. Формування нових знань.
  3. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  4. Автоматизоване формування проводок при нарахуванні зносу ОЗ і НМА
  5. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  6. Активне соціально-психологічне навчання у процесі формування професійної компетентності фахівця.
  7. Аналіз як функція управління
  8. Апарати для розділення неоднорідних мас
  9. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  10. Б) місцеві органи управління.
  11. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  12. Вибір способів формування ООД у тих, кого навчають з теми «Класифікація способів захисту інформації», та способи реалізації

Тема 9. Характеристика процесу організаційного проектування підсистеми управління змінами.

Вивчення теми передбачає засвоєння таких основних понять, характеристик та ознак, які розкривають зміст навчального матеріалу:

Принципи організаційного проектування. Концептуальні основи формування систем управління змінами як систем управління стратегічного типу. Організаційне проектування здійснення цільової функції управління змінами в організації. Загальна характеристика основних етапів процесу організаційного проектування. Особливості аналізу факторів зовнішнього та внутрішнього середовища, що впливають на систему управління знаннями. Характеристика окремих методів та зміст основних етапів проведення організаційного аналізу. Зміст та структура організаційного проекту.

Проектування нової системи управління та/або перепроектування діючої системи: спільні та специфічні ознаки. Одноразові, серійні та/або постійні організаційні перетворення та їх вплив на вибір системи управління змінами. «Старі» та «нові» організаційні структури та їх використання при побудові підсистеми управління знаннями. Адаптивні, матричні, «лінійно - проектні», «лінійно - програмні», мережеві, цільові структури, віртуальні організації та їх застосування в управлінні змінами. Створення «центру змін», «мережі змін». Параметри мережі змін: простір, діапазон, навички (компетенції), швидкість. Координація аутсорсингових програм на рівні «мереж змін». Організаційний проект з розробки системи управління змінами в організації: сутність, зміст, форма, виконавці. Функції та посадові обов’язки, що реалізуються в процесі управління змінами.

Перегляд внутрішніх нормативних та організаційних документів для забезпечення процесу функціонування підсистеми управління знаннями.. Оцінка ефективності системи управління знаннями.

Тема 10. Підсистема управління змінами як частина системи організаційного розвитку.

Вивчення теми передбачає засвоєння таких основних понять, характеристик та ознак, які розкривають зміст навчального матеріалу:

Принципи синергетики в організації. Поняття організаційного розвитку. Організаційний розвиток (ОР) та «розвиток організації» - основні характеристики та взаємозв’язок. Організаційний розвиток як передумова ефективних з та керованих змін в організації. Цінності та умови організаційного розвитку. Вітчизняний та закордонний досвід організаційного розвитку: критичний аналіз підходів.

Стратегічний організаційний розвиток (СОР) першого, другого та третього рівнів: характеристика, спільних та відмінних складових. ОР та СОР як інструменти забезпечення керованого розвитку організації. Формальні та «неформальні» складові комплексної стратегії СОР І, ІІ та ІІІ рівнів. Розділи цільової програми СОР – інструмента виконання комплексної стратегії СОР. Організаційні питання розробки, узгодження та виконання цільової програми СОР. Повноваження, права та обв’язки підсистеми управління СОР. Варіанти організаційних рішень у побудові підсистеми управління СОР.

Управління стратегічними змінами як цільова підсистема управління. Балансування змісту програм, цільових настанов та стратегічних компетенцій підсистем управління СОР та управління змінами. Процес перепроектування ОСУ в компаніях різних організаційно – правових форм під впливом розробки та виконання стратегій СОР та змін певного типу.


 

 

Плани лекцій з науки

Назва лекції Кількість годин
1. Тема 1 Природа, джерела та необхідність проведення змін в організації. Зміни як основа розвитку 1. Місце та роль змін у діяльності ринково орієнтованих організацій різних форм власності. 2. Розвиток як джерело змін. 3. Кризові явища як джерела регресивних та прогресивних змін.  
2. Тема 2. Зміни як об’єкт управління 1. Класифікація змін в організаціях. 2. Технічні інновації та техніко – технологічні зміни. 3. Економічні процеси як джерело змін в організації. 4. Соціально - культурні зміни. 5. Зв’язок стратегічних та поточних змін.  
3. Тема 3. Моделі і методи управління змінами. 1. Еволюція підходів до визначення ролі змін в організаціях. 2. Загальні риси циклу змін. 3. Моделі змін поведінки людини. 4. Інтеграція підходів до управління змінами.  
4. Тема 4. Діагностика необхідності проведення змін в організації. 1. Основні підходи до дослідження змін. 2. Дослідження зовнішнього і внутрішнього середовища як сукупності факторів, що формують зміни певного типу. 3. Діагностика необхідності стратегічних змін.  
5. Тема 5. Планування змін. 1. Технології проведення змін в організації. 2. Основні завдання та складові комплексної стратегії управління змінами. 3. Стратегічні плани, проекти та програми реалізації стратегії управління змінамия.  
6. Тема 6. Організація процесу управління змінами. 1. Необхідність керованого процесу змін. 2. Організація процесу координації цілей стратегій змін та розвитку. 3. Крос-культурна комунікація в процесі організації проведення змін.      

 

  Тема 7. Мотивація в управлінні змінами. 1. Поняття процесу «соціалізації» у процесі здійснення змін різного типу. 2. Організаційна культура як впливовий фактор мотивації змін. 3. Особливості управління адаптацією персоналу в організації. 4. Теорії навчання як основа формування компетенцій організації та персоналу 5. Стилі управління змінами.  
  Тема 8. Контроль та оцінка результатів проведення змін в організації. 1. Аналіз ризиків в управлінні змінами. 2. Вартість проведених змін. 3. Оцінка результативності та ефективності функціонування підсистеми управління змінами. 4. Аналіз та оцінка результатів функціонування підсистеми управління змінами. 5. Моніторинг змін в організації.  
  Тема 9. Характеристика процесу організаційного Проектування підсистеми управління змінами. 1. Принципи організаційного проектування. 2. Проектування нової системи управління. 3. Зміст та структура організаційного проекту. 4. Оцінка ефективності системи управління знаннями.  
  Тема 10. Підсистема управління змінами як частина системи організаційного розвитку. 1. Поняття організаційного розвитку. 2. Стратегічний організаційний розвиток. 3. Управління стратегічними змінами як цільова підсистема управління.  

 

 


Плани семінарських (практичних) занять з науки

для денної формі навчання


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)