АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Коротко охарактеризуйте правовий статус Аудиторської палати України

Читайте также:
  1. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  2. IV. Оториноларингологический статус
  3. а) З основ законодавства України про культуру.
  4. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  5. Автономна Республіка Крим — територіальна автономія у складі України
  6. Авторські та суміжні права та їх правовий захист.
  7. Административная юрисдикция таможенных органов при производстве по делам о нарушении таможенных правил (НТП). Правовой статус субъектов и участников производства по делам о НТП.
  8. Административно-правовой статус граждан. Основные права и обязанности граждан в сфере государственного управления.
  9. Административно-правовой статус иностранных граждан и лиц без гражданства.
  10. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  11. Адміністративно-правовий статус суб’єкта звернення.
  12. Акти Рахункової палати.

Аудиторська палата України - це самоврядний орган, що здійснює сертифікацію суб'єктів, які мають намір займатися аудиторською діяльністю, затверджує програми підготовки аудиторів, норми і стандарти аудиту, веде облік аудиторських організацій та аудиторів.

Повноваження Аудиторської палати України:

- сертифікація і ліцензування суб'єктів, що мають намір займатися аудиторською діяльністю;

- затвердження програм підготовки аудиторів;

- затвердження норм і стандартів аудиту;

- ведення Реєстру аудиторських фірм та аудиторів.

Аудиторська палата України створюється і функціонує як незалежний, самостійний орган на засадах самоврядування, є юридичною особою та веде відповідний облік та звітність. Вона набуває повноважень юридичної особи від дня реєстрації у Мін'юсті України на підставі заяви та Статуту. Аудиторська палата України формується шляхом делегування до її складу п'яти представників від професійної громадської організації аудиторів України, по одному представникові від Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації, Національного банку України, Держкомстату України, Мін'юсту України та фахівців від навчальних, наукових та інших організацій. Загальна кількість членів Аудиторської палати України становить двадцять осіб. Термін повноважень членів Аудиторської палати України не більше п'яти років, а її персональний склад підлягає щорічній ротації в кількості не менше трьох членів, яка здійснюється на підставі визначення особистого рейтингу членів Аудиторської палати України шляхом таємного анкетування аудиторів України. Всі рішення Аудиторської палати України приймаються на її засіданні простою більшістю голосів при наявності двох третіх її членів. Члени Аудиторської палати України виконують свої обов'язки на громадських засадах.

56. Фондові біржі: поняття, порядок створення згідно з Законом України "Про цінні папери та фондовий ринок"

Фондова біржа - організаційно оформлений, постійно діючий ринок, на якому здійснюється торгівля цінними паперами (ст. 32 Закону).

Фондова біржа - акціонерне товариство, яке зосереджує попит і пропозицію цінних паперів, сприяє формуванню їх біржового курсу та здійснює свою діяльність відповідно до цього Закону, інших актів законодавства України, статуту і правил фондової біржі (ст. 33 Закону).

Фондову біржу може бути створено не менш як 20 засновниками торговцями цінними паперами, які мають ліцензію на здійснення комерційної і комісійної діяльності по цінних паперах за умови внесення ними до статутного фонду не менш як 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фондова біржа набуває прав юридичної особи з дня її реєстрації ДКЦПФР.

Фондова біржа - організація, яка створюється без мети отримання прибутку та займається виключно організацією укладання угод купівлі та продажу цінних паперів та їх похідних. Вона не може здійснювати операції з цінними паперами від власного імені та за дорученням клієнтів, а також виконувати функції депозитарію.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)