АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття шляхи та етапи створеннясуб’єкта госп. діяльності. Установчідокументи юридичних осіб

Читайте также:
  1. Адміністративна відповідальність юридичних осіб.
  2. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  3. Адміністративний захист прав суб’єктів підприємницької діяльності.
  4. Адміністративно-правова наука: поняття, предмет, зміст та система.
  5. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  6. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  7. Акціонерне товариство: поняття і види.
  8. Апарат держави: поняття та структура
  9. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  10. Банкрутство як підстава припинення господарської діяльності.
  11. В історії оподаткування (у глобальному масштабі) зазвичай виділяють три етапи.
  12. Вибори як основне поняття соціології виборчого процесу

Суб’єкти господарської діяльності – це учасники господарських відносин, які здійснюють господарську діяльність, реалізуючи господарську компетенцію (сукупність прав та обов’язків), мають відокремлене майно і несуть відповідальність за своїми зобов’язаннями в межах свого майна.

Учасниками правовідносин у сфері господарювання – є суб’єкти господарювання, споживачі, органи державної влади та місцевого самоврядування, що наділені господарською компетенцією, а також громадяни, громадські та інші організації, які виступають засновниками суб’єктів господарювання чи здійснюють щодо них організаційно-господарські повноваження на основі відносин власності.

Суб’єкти підприємницької діяльності – це особи, що здійснюють самостійну, на власний ризик діяльність, спрямовану на отримання прибутку і зареєстровані як підприємці у встановленому законом порядку.

Суб’єкт господарювання може бути утворений за рішенням власника майна, або уповноваженого ним органу. За рішенням інших органів та організацій, громадян, шляхом заснування нового, або реорганізації діючого суб’єкта господарювання, з додержанням умов законодавства.
Реорганізація господарюючого суб’єкта – це припинення або інша зміна правового стану, що викликає відносини правонаступництва.

Реорганізації господарюючих суб’єктів буває декількох видів:

1. Злиття – коли два і більше суб’єкта господарювання перетворюються на один, з переходом усіх майнових прав і обов’язків приєднаних суб’єктів господарювання до нового.

2. Приєднання – це один або декілька суб’єктів приєднуються до іншого, з переходом усіх майнових прав і обов’язків до іншого суб’єкта господарювання.

3. Поділ – це ситуація, коли суб’єкт господарювання ділиться на два та більше інших суб’єкти, а їх права та обов’язки переходять за розподільчим балансом у відповідних частках до кожного з нових суб’єктів господарювання.

4. Виділення – це ситуація, коли зі складу ЮО виділяється один або декілька суб’єктів, при цьому перший продовжує існувати, а майнові права та обов’язки, а майнові права та обов’язки переходять за розподільчим балансом.

5. Перетворення – ситуація, коли суб’єкт господарювання одного виду трансформується у суб’єкт господарювання іншого виду, з переходом усіх прав та обов’язків.

Реорганізація буває:

1. Добровільна – суб’єкти господарювання самі вирішують питання про реорганізацію.

2. Обов’язкова – або за рішенням суду, або за розпорядженням антимонопольного комітету, у відповідності конкурентного законодавства.

Установчі документи суб’єктів господарювання – це документи, що визначають індивідуальні особливості статусу конкретного господарюючого суб’єкта в рамках діючого законодавства Ст. 57 ГК установчими документами називає рішення про утворення суб’єктів господарювання, або засновницький договір, а у випадках, передбачених ЗУ статут чи положення суб’єкта господарювання.

Засновницький договір господарюючого суб’єкта укладається, а статут затверджується його засновниками (учасниками). В установчих документах повинні міститися відомості про найменування, мету і предмет господарської діяльності, склад і компетенцію органів управління, порядок прийняття ними рішень, порядок формування майна, розподіл прибутків, збитків, умови реорганізації та ліквідації.

У засновницькому договорі засновники зобов’язуються утворити суб’єкт господарювання, визначають порядок спільної діяльності, щодо суб’єктів господарювання, визначають умови передачі майна суб’єкту господарювання, порядок розподілу прибутків, управління діяльністю суб’єкту господарювання та участі його засновників, порядок прибуття та вступу нових засновників, порядок реорганізації та інші норми.
У статуті повинні бути відомості про найменування суб’єкта господарювання, мету прямої діяльності, розмір і порядок утворення статутного та інших фондів, порядок розподілу прибутків і збитків, інформація про органи управління, умови реорганізації та ліквідації, а також відомості, пов’язані з особливостями організаційно-правової форми суб’єкта господарювання.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)