АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок потреби і вартості насіння

Читайте также:
  1. IX. Ланцюжок утворення вартості
  2. V1: Формы взаимодействия продавца и покупателя на потребительском рынке
  3. VI.1. Описание потребителей
  4. Акціонерним є товариство, статутний капітал якого поділений на визначену кількість акцій однакової номінальної вартості.
  5. Бренды на промышленном и потребительском рынках
  6. Брэнд должен запечатлеться в памяти потребителя
  7. Бытовые часы. классификация ассортимента и потребительские свойства.
  8. В) потребительских расходов,
  9. Валютний курс та фактори, що на нього впливають. Види валютних курсів. Крос-курси, їх розрахунок.
  10. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  11. Виды потребительских кредитов
  12. Визначення вартості машин і обладнання
Культура Площа посіву, га Потреба в насінні Джерела покриття
на 1 кг Основний фонд, ц Всього з страховим фондом, ц з наявності насіння на початку і урожаю планового року
кількість, ц вартість, грн
1 ц усього
Оз. пшениця              
Гречка              
Кукур. на зерно              
Ячмінь яр.              
Соя              

В плановому році потреба в насінні кукурудзи становить 221 ц із страховим фондом, ячменю – 693 ц, гречки – 321 ц, озимої пшениці – 997 ц, сої – 80 ц.

Розглянемо баланс продукції рослинництва у СК «Агробізнес» Київської області Кагарлицького району за допомогою таблиці 2.10

Таблиця 2.10

Баланс продукції рослинництва, ц

Вид продукції Наявність на початок року Надходження Використано на продаж На насіння Наявність на кінець року
Валове виробництво інші
Оз. пшениці            
Кукур. на зерно            
Ячмінь яр.            
Соя            

Аналізуючи дані ми бачимо, що валове надходження озимої пшениці становить 24030 ц, кукурудзи - 72026 ц, ячменю - 13167 ц,сої – 11391 ц. Інші надходження 1805 ц, 500 ц, 925 ц, 1152 ц, відповідно по культурах. Планується наступне використання продаж 20030 ц озимої пшениці, 70026 ц кукурудзи, 11167 ц ячменю, 8842 ц сої. Залишити на насіння 1805 ц озимої пшениці, 846 ц кукурудзи, 1019 ц ячменю, 991 ц сої.

Планування засобів виробництва

Основні питання планування потреби у засобах виробництва та використання їх, які доводиться розробляти під час складання річних планів у сільськогосподарських підприємствах, такі: визначення річного плану механізованих робіт і розподіл їх за марками тракторів, комбайнів та інших сільськогосподарських машин; розрахунок потреби у засобах механізації; планування використання автомобільного транспорту, ремонтів і технічних обслуговувань тракторів і сільськогосподарських машин; розрахунок потреби у нафтопродуктах тощо.

Річний план механізованих робіт розробляють на основі технологічних карт вирощування сільськогосподарських культур і виробництва продукції тваринництва. Для визначення обсягу механізованих робіт складають перелік їх за послідовністю виконання.

Розподіляючи роботи за марками тракторів, слід забезпечити високопродуктивне використання тракторів усіх марок, виконання запланованого обсягу робіт в установлені агротехнічні строки з мінімальними затратами праці і коштів. Потужні трактори доцільно використовувати насамперед на енергомістких роботах.

За марками тракторів роботи розподіляють відповідно до норм виробітку, агротехнічних строків виконання робіт з урахуванням коефіцієнта змінності і коефіцієнта готовності тракторного парку. План тракторних робіт складають на всі квартали року. Установлений обсяг робіт за марками тракторів у фізичних і умовних еталонних гектарах використовують у наступних розрахунках експлуатації тракторного парку, а саме: для визначення потреби в окремих марках тракторів і сільськогосподарських машин, потреби в пально-мастильних матеріалах, кількості ремонтів, технічних обслуговувань і витрат на них.

Потребу в машинах обчислюють так само, як і при складанні перспективних планів. Для обґрунтування забезпеченості господарства тракторами та придбання їх виконують кілька розрахунків: визначають потребу в умовних тракторах, виходячи з річного виробітку на умовний трактор; обчислюють потребу в тракторах на найбільш напружені ранньовесняний та збиральний періоди; встановлюють на найбільш напружений період потребу у спеціальних просапних тракторах.

Потребу в комбайнах та інших сільськогосподарських машинах визначають за обсягом відповідних робіт у період найбільшого їх напруження. Наприклад, потреба в зернових комбайнах залежить від площі збирання ранніх зернових культур, строків їх збирання, змінних норм виробітку і коефіцієнтів змінності.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)