АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповідальність за порушення законодавства про побутове обслуговування населення

Читайте также:
  1. A З порушенням синтезу пре-бета-ліпопротеїнів
  2. II. Розгляд справ про адміністративні правопорушення
  3. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  4. IV. Відповідальність
  5. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  6. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  7. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  8. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  9. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  10. а) З основ законодавства України про культуру.
  11. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  12. Адміністративна відповідальність юридичних осіб.

Надання побутових послуг населенню регулюється ПРАВИЛАМИ побутового обслуговування населення в яких зазначено Обов'язки, права та відповідальність виконавця та замовника.

Побутове обслуговування населення - організована діяльність суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язана з наданням побутових послуг; Діяльність з надання побутових послуг регулюється Законами України "Про підприємництво", "Про захист прав споживачів", "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності", "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", іншими нормативно-правовими актами, а також цими Правилами.

У разі неявки замовника за отриманням виробу виконавець має право через шість місяців після визначеного угодою терміну виконання замовлення і після дворазового письмового нагадування (з повідомленням) реалізувати виріб в установленому порядку. При цьому кошти, отримані від реалізації, за вирахуванням сум, які належать виконавцеві (у тому числі витрат на повідомлення замовника про виконання замовлення, його зберігання і реалізацію), вносяться на депозит нотаріальної контори на ім'я замовника.

У разі невиконання або неналежного виконання обов'язків, визначених цими Правилами та угодою, виконавець несе відповідальність у порядку, передбаченому законодавством та угодою між ним і замовником.

Виконавець не звільняється від відповідальності у разі псування чи пошкодження речей та матеріалів внаслідок їх особливих властивостей, які він не зміг виявити під час прийняття замовлення.

Виконавець не несе відповідальності за недоліки у наданих послугах, якщо доведе, що вони виникли не з його вини.

Претензії до якості виконання замовлення не задовольняються у разі, якщо замовник не підтвердить своїх вимог.

У разі неотримання замовником без поважних причин замовлення у визначений угодою термін з урахуванням обумовленого пільгового терміну він повинен відшкодувати виконавцю вартість зберігання замовлення. Замовник має право анулювати замовлення і розірвати угоду з власної ініціативи до закінчення терміну його виконання.

 

 

125. Правові форми, методи та із застосуванням яких засобів забезпечується вплив держави на економічну сферу. Методи регулювання відносин у сфері господарювання.

126. Розкрийте та проаналізуйте основні проблеми господарського законодавства, роль судової практики в системі правового регулювання господарських відносин.

127. Правове положення повного товариства.

128. Порядок укладання господарських договорів.

129. Підстави господарсько-правової відповідальності.

130. Зміст черговості задоволення вимог кредиторів.

131. Поняття та значення організаційно-управлінських засад у сфері господарювання. Характеристика рівнів та форм регулювання господарської діяльності.

132. Обмеження у здійсненні підприємницької діяльності та порядок їх закріплення.

133. Порядок створення відкритого акціонерного товариства.

134. Господарсько-правова відповідальність: поняття та види.

135. Судові та досудові процедури, що застосовуються до неплатоспроможного боржника.

136. Відповідальність за порушення правил торговельного обслуговування населення.

137. Особливості управління господарською діяльністю в державному та комунальному секторах економіки, конституційні засади правопорядку у сфері господарювання.

138. Акція як об’єкт господарських правовідносин: поняття, види, характеристика.

139. Правовий режим державного майна.

140. Зміст попереднього договору та договору про наміри, їх порівняльна характеристика.

141. Відповідальність за порушення антимонопольного законодавства.

142. Порядок заняття торговельною діяльністю і правилах торговель­ного обслуговування населення.

143. Поняття, ознаки та види суб'єктів господарських правовідносин. Основи правового статусу суб'єктів господарювання.

144. Правове становище об¢єднань підприємств. Особливості поняття “господарське об’єднання” та його співвідношення з поняттям “об’єднання підприємств”.

145. Договори приєднання, примірні та типові договори: порівняльний аналіз.

146. Право господарського відання та оперативного управління.

147. Правовий статус учасників провадження у справі про банкрутство.

148. Відповідальність за порушення законодавства щодо заняття торговельною діяльністю.

149. Відмежування господарських відносин від інших видів правовідносин. Основні елементи господарських правовідносин, їх особливості.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)