АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Гостре вістря або ребро

Читайте также:
  1. Б) У цереброзидів такий угрупованням є залишок моносахариду галактози або глюкози
  2. Глава Х. ОБОЛОЧКИ ГОЛОВНОГО И СПИННОГО МОЗГА, ЦЕРЕБРОСПИНАЛЬНАЯ ЖИДКОСТЬ, МЕНИНГЕАЛЬНЫИ СИНДРОМ
  3. Гостре гнійне запалення середнього вуха. Етіологія, патогенез, клініка.
  4. ИССЛЕДОВАНИЕ ЦЕРЕБРОСПИНАЛЬНОЙ ЖИДКОСТИ
  5. О нищете, сребролюбии, попечительности и милостыне
  6. Соціально-культурні і технологічні причини загострення сучасної екологічної кризи, шляхи виходу з неї
  7. Цереброспинальная жидкость
  8. Які з тверджень характеризують соціально-економічний розвиток України в період загострення кризи радянської системи (сер. 1960 – початок 1980-х рр.)?
     

У тому випадку, коли об’єкт спирається на гостре вістря або ребро двогранного кута, реакція в’язі буде спрямована по нормалі до поверхні об’єкта в бік тіла.

Для розглянутих випадків можна сформулювати загальне правило:

реакція гладенької поверхні або точкової опори (ребро, вістря) спрямована по загальній нормалі до поверхонь тіла і в’язі в точці їхнього дотику.

 

 

 

Напрям реакції наперед невідомий, тому її розкладають на дві складові: нормальну реакцію опори і дотичну – силу тертя .

 

Вважають, що стержень тонкий невагомий із точковими шарнірами на кінцях. Такий стержень перешкоджає переміщенню точки В об’єкта у напрямі прямої, що проходить через точкові шарніри А і В.

Значить, і реакція (зусилля) стержня прикладена в точці В і спрямована вздовж прямої АВ до точки А або від неї.

На відміну від нитки, яка повинна бути завжди натягнута, стержень може бути як розтягнутим, так і стиснутим. Це означає, що заздалегідь можна вказати лише лінію дії реакції стержня (АВ); дійсний напрям реакції визначається з умови рівноваги об’єкта.

Зазвичай, задають напрям реакції стержня – від об’єкта до другого точкового шарніра, вважаючи, що стержень розтягнутий. Якщо в результаті розв’язання з урахуванням умов рівноваги об’єкта величина реакції стержня вийде від’ємною, то це означає, що зусилля стержня спрямоване в протилежну сторону, а сам стержень стиснутий.

Якщо стержень має вагу, то характер обмежень, що він накладає на рух точки В об’єкта, буде складнішим. Такий стержень варто розглядати як самостійний об’єкт, для якого точкові шарніри є в’язями.

Будь-які за конструкцією тверді невагомі в’язі з двома зовнішніми точковими шарнірами на кінцях можна розглядати як стержні, напрям реакцій яких проходить через точкові шарніри А і В. Тому і реакція стержня прикладена в точці В і спрямована вздовж прямої АВ до точки А або від неї.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)