АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАТВЕРДЖЕННЯ ТЕМ ДИПЛОМНИХ РОБІТ

Читайте также:
  1. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  2. Автоматизація робіт за допомогою Mathcad.
  3. Аудит нарахування внесків до фондів на заробітну плату
  4. Безробіття як економічне явище і його наслідки. Закон Оукена.
  5. Безробіття, його причини, види,форми, та соціально-економічні наслідки.
  6. Безробіття, його сутність і види. Закон Оукена.
  7. Безробіття: суть, структура, вимірювання та соціально – економічні наслідки.
  8. ВАРІАНТИ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ
  9. Варіанти контрольних робіт для студентів заочної форми навчання
  10. Варіанти контрольних робіт з адміністративного права
  11. Види безробіття
  12. Види безробіття. Фактичний та природний рівень безробіття.

2.1. Тематика випускних та дипломних робіт повинна відповідати темі науково-дослідної роботи відповідної кафедри, завданням та умінням, передбаченим варіативною компонентою освітньо-кваліфікаційної характеристики спеціаліста або магістра за відповідною спеціальністю. Дипломні роботи також можуть виконуватися за тематикою, яку замовляють установи та організації, що уклали із університетом контракти на навчання студентів, мають із ним відповідні угоди, або з якими пов’язана трудова (підприємницька) діяльність студентів.

Тема роботи формулюється лаконічно (бажано не більш 10-12 слів)

і повинна відповідати можливостям наукового дослідження студента.

2.2. Базою дослідження може бути будь-яка установа чи організація (далі – підприємство), що має самостійну звітність. Діяльність цього підприємства повинна створювати можливість для інформаційного забезпечення дослідження обраної теми.

2.3. Тематика (перелік можливих тем) дипломних робіт розробляється щорічно та затверджується рішенням випускової кафедри[1]. Кількість тем повинна перевищувати кількість студентів, яким вони пропонуються в цьому навчальному році, принаймні на 30%. Теми можуть повторюватись лише на четвертий рік після їх попереднього використання.

2.4. Тематику дипломних робіт магістрів перед затвердженням на засіданні кафедри погоджує декан, який контролює їх відповідність кафедральним темам науково-дослідних робіт. Відповідальність за подання на погодження тематики дипломних робіт магістрів несе завідувач випускової кафедри.

2.5. Затверджена кафедрою тематика дипломних робіт за 32-38 тижнів[2] до терміну захисту дипломних робіт[3], згідно з графіком державної атестації оприлюднюється через стенди кафедр, студенти яких повинні їх виконувати. Відповідальність за своєчасність оприлюднення тематики дипломних робіт згідно із встановленими вимогами несе завідувач випускової кафедри.

2.6. Тематика дипломних робіт передається старостам груп для вибору студентами тем робіт. При наявності кількох груп тематика передається старостам усіх груп одночасно.

2.7. Розподіл дипломних робіт серед студентів, відбувається за принципом наступництва наукового керівництва студентською науковою роботою на попередніх курсах навчання, а також із урахуванням наукових інтересів студентів. Вони самостійно обирають тему роботи із запропонованої тематики або пропонують свою з обґрунтуванням доцільності її розроблення (наприклад, в інтересах підприємства чи організації, де працює студент або проходить практику), про що подають до випускової кафедри заяву на ім’я декана факультету. У заяві може бути вказано прізвище бажаного наукового керівника, що потребує його візи-погодження. Методисти випускових кафедр реєструють заяви студентів.

У разі неподання заяви про вибір теми дипломної роботи без поважної причини студентом у термін 28-34 тижні студент вважається порушником графіку навчального процесу і тема дипломної роботи закріплюється на розсуд кафедри відповідно до планового розподілу педагогічного навантаження викладачів кафедри.

2.8. При необхідності зміни теми дипломної роботи студент подає на кафедру відповідну мотивовану заяву з візою наукового керівника на ім’я ректора університету. У разі позитивного висновку завідувача кафедри готується проект відповідного наказу ректора. При зміні теми дипломної роботи менше ніж за 12 тижнів до захисту достатність вмотивованості заяви студента мають спільно розглянути завідувач випускової кафедри та декан факультету. Рішення приймається не пізніше ніж за 8 тижнів до початку роботи Державної екзаменаційної комісії. У разі відмови у задоволенні заяви студент зобов’язаний подати роботу за раніше затвердженою темою.

2.9. Заміна наукового керівника дипломної роботи або призначення консультанта (додаткового консультанта) проводиться в такому ж порядку (крім візи наукового керівника). Заміна керівника менше ніж за 12 тижнів до дати планового захисту не припускається, крім випадку неможливості виконання керівником своїх функцій.

2.10. Наукових керівників дипломних робіт призначає випускова кафедра з науково-педагогічних працівників університету (для освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра з науковими ступенями або вченими званнями) та висококваліфікованих фахівців-практиків (які не є науково-педагогічними працівниками університету за сумісництвом) із урахуванням достатності їх кваліфікації та відповідності наукових інтересів.

Науково-педагогічні працівники університету призначаються науковими керівниками дипломних робіт відповідно до планового розподілу педагогічного навантаження.

Першочергово призначаються наукові керівники дипломних робіт, які вказані в заявах студентів і дали відповідну візу-погодження. Кафедра має право призначити науковим керівником іншу особу, ніж вказана в заяві студента. Кафедра може відмовити в затвердженні теми дипломної роботи в разі претензії двох чи більше студентів на виконання однакових або споріднених тем (перевагу рекомендується надавати кращому за академічною успішністю студенту) або в разі невідповідності запропонованої студентом теми змісту спеціальності або вимогам до дипломних робіт певного освітньо-кваліфікаційного рівня. Студенту при цьому може бути запропоновано скорегувати тему.

2.11. Висококваліфіковані фахівці-практики, які не є науково-педагогічними працівниками університету за сумісництвом, можуть бути призначені науковими керівниками дипломних робіт за згодою деканів факультету. У протоколі засідання кафедри повинен бути висновок про достатність їх кваліфікації та відповідність наукових інтересів для виконання цієї роботи.

2.12. Не дозволяється призначати одному керівникові більше восьми дипломних робіт з освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст», а також п’яти робіт освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» на одному потоці, а також не рекомендується призначення понад вдвічі більшої кількості робіт відповідного рівня упродовж року.

2.13. У випадку виконання магістерської роботи на стику галузей наук допускається призначення крім наукового керівника одного чи більше консультантів. Призначення консультантів в інших випадках припускається за згодою декана факультету.

2.14. Для передання досвіду та забезпечення дотримання вимог університету щодо організації виконання працівником університету, який вперше призначається науковим керівником дипломних робіт певного освітньо-кваліфікаційного рівня, кафедра призначає куратора з числа найбільш досвідчених працівників (завідувачів кафедр, їх заступників, професорів).

2.15. Витяг із протоколу засідання кафедри про розподіл тем дипломних робіт та призначення їх наукових керівників та консультантів є підставою для підготовки проекту відповідного наказу ректора.

У протоколі засідання кафедри та відповідному наказі ректора поруч із прізвищем керівника (консультанта) зазначається його науковий ступінь та/або вчене звання.

2.16. Наказ ректора оприлюднюється на стендах кафедри і факультету за 24-28 тижнів до терміну захисту дипломних робіт. Відповідальність за своєчасність призначення тем та керівників (консультантів) дипломних робіт та підготовку проекту відповідного наказу несе завідувач випускової кафедри.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)