АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття №7. Тема: Укладання та натяжіння арматури

Читайте также:
  1. IV. Підведення підсумків практичного заняття.
  2. V. Зміст теми заняття.
  3. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  4. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  5. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  6. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  7. Вивчення нового заняття.
  8. Використання на заняттях розвиваючих завдань і дидактичних ігор з використанням комп’ютерних технологій в умовах відсутності індивідуальних комп’ютерів для кожної дитини
  9. Год.) та семінарське заняття (2 год.)
  10. До другого заняття
  11. До другого заняття
  12. До першого заняття

Тема: Укладання та натяжіння арматури

 

Арматурна сталь, яка застосовується при виготовлені попередньо напружених залізобетонних конструкцій, повинна мати чисту поверхню без окалини, що відшаровується, та іржи.

Для натяжіння арматури використовують електротермічний і механічний способи.

Виготовлення стержнів для попереднього напруження виконується на технологічній лінії, до складу якої входять верстати для стикового зварювання і різання арматури, а також для висадження анкерних головок.

Для зварки гарячекатаної стержневої арматури діаметром від 12 до 40 мм мірної довжини і висадження на обох її кінцях анкерних головок використовують установку СМЖ-524. Установка складається з приймального та подавального роликового конвеєрів, гідравлічного станка для різання арматури СМЖ-133А, машини МС-2008 для контактної стикової зварки та механізму прокольної подачі стержнів по роликовим конвеєрам.

Автоматична лінія стикової зварки і висадження анкерних головок на стержнях (ВНДІ залізобетона) представлена на рис. 5. Річна продуктивність лінії при 2-змінній роботі 10000 т. Габаритні розміри лінії 20х4,50х1,80 м. Займаєма площа становить 135 м2.

Рис. 5. Автоматична лінія стикової зварки і висадження анкерних головок на стержнях

1 – стелаж для стержнів; 2 – станція автоматичної вибірки стержнів; 3 – подаючи ролики; 4 – направляючий роструб; 5 – проміжна станція подачі; 6 – стиково-зварювальна машина; 7 – ролики для подачі; 8 – направляючі ролики; 9 – ножиці; 10 – упор; 11 – захвати механізму переносу прутків; 12 – машини для висадки анкерних головок; 13 – захвати механізму переносу прутків; 14 – стелаж готової продукції.

 

Заготовка дроту і канатної арматури включає наступні операції: розмотку, відмірювання, набір пакетів, влаштування тимчасових кінцевих анкерів або установку інвентарних зажимів, перенесення і укладання арматурних елементів у форми.

Заготовляти арматурні пакети дроту і канатів для залізобетонних виробів довжиною до 24 м, які виготовляються на коротких стендах, рекомендується на автоматичній лінії СМЖ-213А або її аналогах з відмірюванням арматури у вузькому прямолінійному каналі (рис. 6). Цей спосіб дозволяє виготовляти арматурні елементи з високою точністю відмірювання.

 

Рис. 6. Лінія СМЖ-213А для заготовки проволоченої арматури і дроту

1 – бухтотриматель; 2 – направляючи ролики; 3 – механізм подавання; 4 – механізм різання; 5 – передня секція; 6 – задня секція; 7 – блок кінцевого вимикача; 8 – пневмосистема

 

Для на тяжіння арматури застосовуються спеціальні гідравлічні домкрати, характеристика яких наведена в табл. 9.

 

Таблиця 9

Технічна характеристика гідродомкратів для натягнення арматури

Показники СМЖ-737 СМЖ-738 СМЖ-84Б СМЖ-86Б
Максимальне зусилля натягнення, кН        
Робочий хід поршня, мм        
Діаметр стержнів, які натягуються, мм 28–40   22–30  
Число стержнів, які натягуються одночасно   до 24    
Встановлена потужність, кВт 7,5 2,2
Габарити, м 1,13х0,38х0,29 0,8х0,24х0,26 1,63х0,32х0,35 2,2х0,62х2,7
Маса, кг        

 

Виготовлення напруженої арматури виконує ланка у складі чотирьох робітників. При цьому виконуються слідуючи операції. Арматурник 1-го розряду подає стержні по рольгангу на зварювальну машину. Електрозварник 4-го розряду зварює стержні. Арматурник 3-го розряду ріже стержні за заданими розмірами. Електрозварник 3-го розряду висаджує анкерні головки.

Завдання для студента – розробити схему організації робочих місць по виготовленню напруженої арматури.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)