АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІНДИВІДУАЛЬНА ТА КОНСУЛЬТАТИВНА РОБОТА

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. Індивідуальна власність громадян

Індивідуально-консультативна робота як вид навчальної роботи з студентами проводиться з метою підвищення рівня їхньої підготовки та розвитку творчого мислення, здійснюється за окремим графіком, пов’язується з тематикою та планами пропущених семінарських (практичних) занять, супроводжується перевіркою та оцінкою результатів виконання завдань самостійної роботи.

Завдання виконуються письмово у формі реферату, аналізу ситуацій або доповіді, теми яких погоджуються з викладачем, несуть у собі необхідний теоретичний та нормативний матеріал. Від наявності та повноти такого матеріалу залежить оцінка результатів виконання відповідного завдання. Оцінка враховує також культуру та структуру підготовлених письмових робіт.

Доповідь або аналіз ситуацій складаються з титульної сторінки, тексту на 2-3 сторінках та списку використаних джерел. Включають в себе висновки і пропозиції.

Структура реферату передбачає: титульну сторінку, вступ (1-2 сторінки), зміст (10-15 сторінок), висновки (1-2 сторінки), список використаних джерел.

Реферат, аналіз ситуацій або доповідь виконуються, як правило, у машинний спосіб (текстовий редактор Microsoft Word) з одного боку аркуша білого паперу формату А4 через 1,5-2 міжрядкових інтервали, шрифтом – Times New Roman розміром 14 пунктів, додержуючись розмірів абзацних відступів – 1 см, полів – 20 мм; сторінки мають бути пронумеровані.

МЕТОДИКА АКТИВІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ НАВЧАННЯ

У процесі проведення лекційних та семінарських (практичних) занять з метою активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів використовуються проблемні лекції, семінари-дискусії, кейси (метод аналізу конкретної ситуації) тощо.

Проблемні лекції сприяють розвитку логічного мислення студентів і характеризуються тим, що коло питань теми обмежується двома-трьома ключовими моментами, увага концентрується на матеріалі, що не знайшов відображення в підручниках та виділенням головних висновків з питань, що розглядаються. При читанні лекцій даються питання для самостійного розмірковування, проте лектор сам відповідає на них, не чекаючи відповідей студентів. Система питань в ході лекції відіграє активізуючу роль, заставляє сконцентруватися і почати активно мислити в пошуках правильної відповіді.

Семінари-дискусії передбачають обмін думками і поглядами в межах теми, що розглядається, розвивають мислення, сприяють формуванню поглядів і переконань, вчать критично оцінювати власні пропозиції та пропозиції інших людей тощо.

Кейс-метод (тобто метод аналізу конкретних ситуацій) дає змогу наблизити процес навчання до реальної практичної діяльності спеціалістів і передбачає розгляд та розв’язання правових, управлінських та інших ситуацій, що стосуються тем, пов’язаних з організацією та здійсненням господарської діяльності.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)