АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Усик Аліни Сергіївни

Читайте также:
  1. Встановлення робітничого контролю
  2. Встановлення фашистського окупаційного режиму
  3. Економічні наслідки більшовицького експерименту 20-х рр.
  4. Економічні програми переходу до ринку
  5. Іванченко Ігор Федорович
  6. Класифікація хімічних і біологічних засобів антисептики, механізм дії і методи застосування.
  7. Національна культура: поняття, підходи
  8. Становлення і розвиток ортодоксальної і ревізіоністської історичних шкіл в США.
  9. СУЧАСНІ СПАДКОЄМЦІ ЗОЛОТОЇ ОРДИ
  10. Тема: «Радянська модернізація».
  11. УКРАЇНСЬКА ЦИВІЛІЗАЦІЯ В ХХ СТОЛІТТІ 1 страница
  12. УКРАЇНСЬКА ЦИВІЛІЗАЦІЯ В ХХ СТОЛІТТІ 2 страница

Звіт

Про проходження пробної педагогічної практики з 01.09.2014 по 01.12.2014 з додаткової кваліфікації «Вчитель іноземної мови в початковій школі» студентки ІІІ курсу, групи А

Усик Аліни Сергіївни

Дубно - 2014

Я, Усик Аліна Сергіївна проходила пробну педагогічну практику з додаткової кваліфікації у ЗНЗ – ДНЗ №4 м. Дубна.

У школі були створені належні умови для проходження практики. На мою думку головними завданнями практики було: забезпечення, зростання рівня професійної компетентності, як умову реалізації цілей, удосконалення навчально-виховного процесу з іноземної мови дітей; удосконалення навичок проведення уроків та позакласних заходів у початкових класах з ІМ.

Варто сказати, що уроки проходили в щирій атмосфері, співпраці і взаємодії зі сторін як вчителя, так і учнів.
Пробну практику проходила у 3-В класі ЗНЗ – ДНЗ №4 м. Дубна.

 

Метою пробної педагогічної практики є розширення професійно– педагогічних знань, озброєння методикою виховної роботи з дітьми і формування досвіду самостійної організації життєдіяльності дитячого колективу.

Для досягнення поставленої мети було виконано ряд завдань:

· виробляти вміння і навички самостійної роботи з дітьми в умовах літніх канікул;

· вміти працювати з дитячим колективом, враховуючи вікові та індивідуальні особливості дітей;

· виробляти вміння творчо застосовувати теоретичні знання при проведені виховної роботи з дітьми;

· виховувати відповідальне ставлення до проведення уроку з дітьми;

· висувати єдині педагогічні вимоги до всіх вихованців;

· вміти включати кожну дитину в цікаву справу;

· сформувати у себе організаторські, комунікативні, діагностичні та прикладні вміння.

За час практики я провела 2 уроки і виховне заняття з англійської мови. Усі уроки було обговорено з учителем і методистом.

Протягом проходження практики я керувалася настановами та порадами методистка та вчителів. Методист відповідально поставився до своєї роботи та поставленої перед нею мети. Кочубей Ганна Володимирівна надала консультацію усім студентам підгрупи, якою вона керувала. Кожен урок був добре підготовленим і організованим.

 

Практика в школі допомогла здобути практичні уміння і навички: проводити уроки різних типів, перевіряти будь–які види письмових робіт, планувати роботу з розвитку мовлення, виготовляти дидактичний матеріал для уроків, організовувати позакласну роботу, проводити виховні години. Під час проведення уроків з англійської мови виникали деякі труднощі, які я, з допомогою вчителя, долав.

Найцікавішим моментом проходження пробної практики було знайомство з дітьми. В наших класах було багато учнів. У кожному класі панувала щира та доброзичлива атмосфера. Вони були раді новим учителям та проведеним урокам. Кожного разу ми заходячи у клас просто дивувалися, адже діти з широкою усмішкою бігли до нас і запитували, що у нас сьогодні буде, та як наші справи. Всі діти були одного віку, тому працювати з ними було не дуже важко. Адже для всіх дітей ми застосували однакові форми і методи роботи. Під час знайомства з дітьми ми дізналися, що вони різнобічно розвиненні і у кожного є свої інтереси та захоплення. Зокрема, більшість дітей ходять у художні школи, а також в нашому класі були діти, які гарно малюють, співають, займаються різними видами спорту. Під час проведення уроків я намагався не лише навчати учнів, а й виховувати інтерес до іноземної мови. Хоча наші діти були з одного класу, але все таки ігри на знайомство, які ми їм пропонували, дітям дуже сподобалися. За допомогою спільної діяльності нам вдалося з нашими учнями краще познайомитися. Діти знали що можна робити, що ні. На кожному уроці старалися бути першими, кращими.

Під час проходження пробної педагогічної практики наша група використовувала різні методи та прийоми.

Наочність, яка була використана мною під час проведення педагогічної практики, була заздалегідь підготовлена та перевірена методистом. Учні активніше працювали на уроках, коли вони були підкріпленні демонстраційними матеріалами. Наочність відігравала важливу роль у проведені занять, привертала увагу дітей, розвивала їхню уяву.

Практика у школі допомогла здобути практичні навички та уміння: проводити виховні заняття, перевіряти домашні та класні роботи учнів, планувати роботу з розвитку мовлення, виготовляти та підбирати дидактичний матеріал різних видів.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)