АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Навчальної дисципліни «Господарське право»

Читайте также:
  1. VIII. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  2. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  3. В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
  4. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  5. Вивчення дисципліни
  6. Відмінності між поняттям господарського права — як правової науки, як галузі права, як навчальної дисципліни.
  7. Вопроси до іспиту з дисципліни
  8. Вплив мотивації на успішність навчальної діяльності.
  9. Графік розподілу навчального часу за темами навчальної дисципліни і видами навчальної роботи за ОПП
  10. Дисципліни «ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»
  11. для проведения тестирования по учебной дисциплине «Конституционное право» в 2011–2012 учебном году
  12. З ДИСЦИПЛІНИ « ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»

Варіант № 5

  1. Правове регулювання сфери страхування.
  2. Особливості правового регулювання господарських відносин у вугільній промисловості.
  3. Розв’язати ситуаційне завдання.

Між товариством з обмеженою відповідальністю і будівельною фірмою був укладений договір, згідно з яким будівельна фірма зобов’язалася відремонтувати офіс Товариства, а Товариство зобов’язане було надати всі необхідні матеріали і сплатити вартість ремонту. Роботи слід було завершити на протязі одного місяця, починаючи з 1 червня. Будівельники вчасно розпочали виконання робіт, однак з 15 червня припинили всі роботи, оскільки з’ясувалося, що у Товариства немає коштів для оплати виконаних робіт. Крім того, Товариство не спромоглося надати необхідні матеріали і попросило завершити роботи з матеріалів будівельної фірми у встановлений строк. Таке прохання фірма задовольнити відмовилася. Тоді Товариство оголосило про розірвання договору і запросило іншу організацію для завершення робіт, а всі видатки віднесло на підрядника.

Чи правомірні дії Товариства?

 


Завдання на контрольну роботу з

Навчальної дисципліни «Господарське право»

Варіант № 6

  1. Правовий статус товарної біржі.
  2. Загальні засади правового регулювання господарських відносин у нафтогазовому комплексі.
  3. Розв’язати ситуаційне завдання.

Для будівництва нового підприємства по виробництву побутових xімікатів за підсумками торгів (тендерів) укладений державний контракт між замовником - акціонерним товариством «Хімік» і підрядником - акціонерним товариством «Спеціалізований трест». Будівництво було включене до титульного списку будов, що розпочинаються, з періодом будівництва у три роки. Фінансування будівництва здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету, наданих на зворотній основі, і власних фінансових ресурсів замовника. Після двох років будівництва, зважаючи на відсутність бюджетних асигнувань і перегляд екологічних вимог, будівництво було законсервоване. Замовник відмовився відшкодовувати підряднику пов’язані з консервацією видатки та оплачувати останній етап виконаних робіт, посилаючись на те, що в державному контракті встановлений окремий порядок оплати робіт і компенсації видатків у цьому випадку (передбачене його визначення у додатковій угоді сторін до підрядного договору, яка не була укладена). Підрядник не погодився з такою аргументацією і запропонував керуватися ст. 356 Цивільного кодексу. Оскільки сторони не досягли згоди, підрядчик звернувся до господарського суду з позовом до замовника.

Хто правий в цьому спорі? Яке повинно бути рішення господарського суду?

 


Завдання на контрольну роботу з

Навчальної дисципліни «Господарське право»

Варіант № 7

 

  1. Правовий статус фондової біржі.
  2. Порядок забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом.
  3. Розв’язати ситуаційне завдання.

Акціонерне товариство «Схід» уклало з Науково-виробничим кооперативом «Текмаш» договір на розробку, виготовлення, поставку, монтах і наладку обладнання для виробництва синтетичних тканин для потреб товариства. Договором передбачалося, що АТ «Схід» у місячний термін з дати підписання договору перераховує на адресу НВК «Текмаш» аванс у сумі 20 відсотків вартості робіт, що підлягають виконанню. Але вказаний аванс ним у встановлений термін перерахований не був.

Чи є вказана обставина підставою для невиконання НВК «Текмаш» зобовязань, взятих на себе цим договором? За яких умов вана може бути такою?

Прогнозуйте можливі варіанти поведінки сторін у зазначеній ситуації.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)