АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ

Читайте также:
  1. IV. Номінації конкурсу.
  2. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  3. Бюдж.-податкова пол.дер. за ум. фіксованого вал. курсу.
  4. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  5. Вcеукраїнського конкурсу-фестивалю сучасного музичного та вокального мистецтва
  6. Валютний курс. Форми котирування валютного курсу.
  7. ВВЕДЕНИЕ К КУРСУ
  8. Визначення переможців Конкурсу
  9. Викладання нового навчального матеріалу
  10. Виробнича програма по рослинництву СК «Агробізнес»
  11. Виробнича програма та її виконання
  12. вищого навчального закладу

ГОСПОДАРСЬКЕ СУДОЧИНСТВО

Тема 1 Правосуддя в господарських відносинах

Законодавство України, що регулює організацію і діяльність господарського суду. Завдання і функції господарського суду. Принципи організацій і діяльності господарського суду.

Система господарських судів:

Місцеві господарські суди, повноваження місцевих господарських судів:

Апеляційні господарські суди;

Вищий господарський суд України.

 

Тема 2 Досудове врегулювання господарських спорів

Основні положення досудового врегулювання господарського суду. Спори. що виникають з договору перевезення, договору про надання послуг зв'язку та договору, заснованому на державному замовленні. Справи за заявою прокурора чи його заступника. Рахункової палати, Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень. Спори про визнання договорів недійсними. Спори про визнання недійсними актів державних та інших органів, підприємств та організацій. Спори про стягнення заборгованості, про стягнення штрафів Національним банком України.

Порядок пред'явлення претензій. Порядок і строки розгляду претензій Відповідальність за порушення строків розгляду претензій.

 

Тема 3 Підвідомчість справ господарським судам. Підсудність справ

Справи, підвідомчі господарським судам. Справи, підсудні місцевим господарським судам. Територіальна підсудність справ господарському суду Виключна підсудність справ. Передача справ з одного господарського сулу до іншого господарського суду.

 

Тема 4 Учасники судового процесу

Склад учасників судового процесу. Суддя. Судді Сторони в судовому процесі Права та обов'язки сторін. Участь у справі кількох позивачів та відповідачів Залучення до участі у справі іншого відповідача. Заміна неналежного відповідача. Процесуальне правонаступництво. Треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору Представники сторін і третіх осіб Участь прокурора в розгляді осіб та інших працівників підприємств, установ, організацій. державних та інших органів, участь в судовому процесі судового експерта.

 

Тема 5 Докази

Поняття та види доказів. Обов'язок доказування і подання доказів Належність і допустимість доказів. Підстави звільнення від доказування Письмові докази. Речові докази. Витребування доказів Огляд та дослідження письмових і речових доказів у місці їх знаходження. Повернення письмових і речових доказів Призначення і проведення судової експертизи. Висновок судового експерта. Оцінка доказів.

 

Тема 6 Процесуальні строки

Встановлення та обчислення процесуальних строків. Перебіг процесуального строку, обчисленого роками, місяцями або днями. Закінчення процесуальних строків. Зупинення процесуальних строків. Відновлення та продовження процесуальних строків.

 

Тема 7 Запобіжні заходи

Підстави вжиття запобіжних заходів. Види запобіжних заходів. Заява про вжиття запобіжних заходів. Порядок розгляду заяви про вжиття запобіжних заходів. Наслідки подання про вжиття запобіжних заходів, що не відповідає вимогам закону. Виконання ухвали про вжиття запобіжних заходів. Скасування ухвали про вжиття запобіжних заходів. Оскарження ухвали про вжиття запобіжних заходів. Припинення запобіжних заходів. Відшкодування шкоди, завданої вжиттям запобіжних заходів.

 

Тема 8 Судові витрати

Склад судових витрат. Державне мито. Сплата державного мита. Повернення державного мита. Розмір витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Витрати, що підлягають сплаті за проведення судової експертизи, послуги перекладача, адвоката. Розподіл господарських витрат.

 

Тема 9 Подання позову

Форма і зміст позовної заяви. Ціна позову. Документи, що додаються до позовної заяви. Об'єднання позовних вимог. Відзив на позовну заяву. Подання зустрічного позову.

Відмова у прийняття позовної заяви. Повернення позовної заяви.

Порушення провадження у справі. Дії судді по підготовці справи до розгляду. Забезпечення позову та його скасування.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)