АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правові засади захисту економічної конкуренції

Читайте также:
  1. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  2. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  3. Актуальність проблеми надійності діючих систем криптографічного захисту інформації.
  4. Аналіз сучасної економічної ситуації
  5. Б.Механізм відновлення економічної рівноваги, що порушується сукупним попитом, або сукупною пропозицією.
  6. В якості економічної моделі справжнього соціалізму економічні радники Горбачова певний час вбачали
  7. Вибір економічної стратегії
  8. Вибір моделей макроекономічної політики в Україні.
  9. Вибір способів формування ООД у тих, кого навчають з теми «Класифікація способів захисту інформації», та способи реалізації
  10. Види господарських правовідносин
  11. Види господарських правовідносин
  12. Види зовнішньоекономічної діяльності

П л а н

 

1. Поняття економічної конкуренції. Загальна характеристика правопорушень у сфері конкуренції.

2. Недобросовісна конкуренція та форми її здійснення.

3. Антиконкурентні дії органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю.

4. Поняття економічної та адміністративної монополії. Монопольне (домінуюче) положення на ринку та зловживання ним.

5. Концентрація суб’єктів господарювання.

6. Правовий статус Антимонопольного комітету України, його структура та компетенція.

7. Поняття суб’єктів природних монополій та суміжних ринків. Органи, що здійснюють державне регулювання діяльності природних монополій.

 

Завдання

 

57. Суб’єкти господарювання – приватні підприємства “Вікторія”, “Бікон” та “Торада”, здійснювали виробництво будівельних матеріалів. Власники цих підприємств вирішили створили шляхом реорганізації (злиття) ПП “Вікторія”, “Бікон” та “Торада” новий суб’єкт господарювання “ВБТ”, який продовжив займатися виробництвом будівельних матеріалів та почав займати досить великий сегмент ринку даного товару. Новостворене підприємство почало здійснювати продаж виробленої продукції споживачам за умовою прийняття останніми додаткових зобов’язань, зокрема додаткового придбання, поряд з необхідними їм товарами, непотрібних.

Чи відбувається у даному випадку порушення законодавства про захист економічної конкуренції (надайте кваліфікацію зазначеним діям), якщо так, то яку відповідальність буде нести правопорушник? Які дії повинно вчинити регіональне відділення Антимонопольного комітету України?

 

58. П’ять засновників – підприємств, які є виробниками дитячого одягу, вирішили створити нове підприємство шляхом злиття зазначених суб’єктів господарювання. Вартість активів та обсяг реалізації товарів двох підприємств за останній фінансовий рік складала суму еквівалентну 1 млн євро, а останніх трьох – 2 млн євро в сукупності. Виконавчий комітет міської ради відмовив їм у державній реєстрації на тій підставі, що у зазначених засновників не має дозволу Антимонопольного комітету на концентрацію.

Чи правомірно вчинив орган державної реєстрації? Чи відбувається у даному випадку концентрація господарюючих суб’єктів та чи потрібен у такому разі дозвіл на її здійснення?

 

59. Громадянин А. заснував приватне підприємство з виробництва спецодягу. Його дружина, яка не є приватним підприємцем, неодноразово перешкоджала укладенню договорів між споживачами та іншими виробниками спецодягу (конкурентами г-на А). Вона поширювала між потенційними споживачами зазначеного товару відомості, які принижували ділову репутацію цих виробників.

Чи має місце у даному випадку недобросовісна конкуренція? Якщо так, дайте кваліфікацію зазначеним діям та визначіть, хто та яку відповідальність повинен нести.

 

60. Два підприємства, виробники товарів побутової хімії, які займали найбільший сегмент даного товарного ринку у відповідному регіоні (разом їх сукупна частка складала 36 %), домовилися про розподіл ринків збуту. Вони на певний період встановили ціни набагато нижчі тих, які склалися на даному товарному ринку, внаслідок чого було витіснено їх конкурентів – малих підприємств.

Чи є дії зазначених підприємств порушенням законодавства про захист економічної конкуренції? Яку назву має це порушення та який орган повинен винести рішення щодо цього? Який загальний порядок для розгляду справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та якими нормативними актами він регламентується?

 

61. ВАТ “Полтаваобленерго” здійснює постачання електричної енергії на підставі відповідної ліцензії.

Чи може такий суб’єкт господарювання за власним бажанням припинити свою діяльність чи зменшити обсяги реалізації електричної енергії і з чим це пов’язано? Що становить собою природна монополія та суміжний ринок? Що утворює нормативно-правове підґрунтя функціонування енергоринку?

 

62. Акціонерне товариство” Харківський електроапаратний завод” звернулось до господарського суду з позовом про визнання недійсним рішення антимонопольного органу про визнання його підприємством-монополістом та про занесення його в державний реєстр підприємств-монополістів. У своєму позові позивач посилався на те, що його доля на товарному ринку електромагнітних муфт великого діаметру складає 30 %. Антимонопольний орган мотивував своє рішення тим, що в Харківській області це єдиний завод з виробництва такої продукції, тому він диктує споживачам неприйнятні умови при укладенні контрактів щодо її постачання.

Яке рішення повинен винести господарський суд? Чи існує державний реєстр підприємств-монополістів та які правові наслідки внесення в цей реєстр господарюючого суб’єкта?

 

Нормативно-правові акти та література

Господарський кодекс України від 16.01.2003 р. – № 436–ΙV // Офіц. вісн. України. – 2003. – № 11. – Ст. 462.

Про захист економічної конкуренції: Закон України від 11.01.2001 р. // Відом. Верхов. Ради України – 2001. – № 12. – Ст. 64.

Про захист від недобросовісної конкуренції: Закон України від 07.06.1996 р. // Там же. – 1996. – № 36. – Ст. 164.

Про Антимонопольний комітет України: Закон України від 26.11.1993 р. // Там же. – 1993. – № 50. – Ст. 472.

Про природні монополії: Закон України від 20.04. 2000 р. // Там же. – 2000. – № 30. – Ст. 238.

Хозяйственное право: Учеб. / Под ред. В.К Мамутова – К.: Юринком Интер, 2002. – 912 с.

Щербина В.С. Господарське право: Підруч. – К.: Юрінком Інтер, 2003. – 480 с.

Медведєв А. Особливості становлення та розвитку законодавства про захист економічної конкуренції // Підприємництво, госп-во і право. – 2008. – № 2. – C. 11 –14.

Саніахметова Н. Зловживання монопольним (домінуючим) становищем суб’єкта господарювання на ринку: поняття та види / Н. Саніахметова, С. Мельник // Там же. – 2003. – № 1. – C. 3 – 5.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)