АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тестові завдання з господарського процесу

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. ВАРІАНТИ ПРОЦЕСУ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ПРО КУПІВЛЮ
  11. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  12. Вдосконалення господарського законодавства

 

1. Сучасні господарські суди свої історичні коріння беруть з: А. Морських; консульських та ярмаркових судів; Б. Купецьких комісій; купецьких корпорацій; морських; консульських та ярмаркових судів; В. Повітових, земських, волосних та губернських судів.
2. Місцевими господарськими судами є: А. Господарські суди районів та міст України. Б. Господарські суди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, а також окружні суди, що утворюються в округах відповідно до указу Президента України. В. Господарські суди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя.
3. Господарський процес - це: А) сукупність норм, що регулюють організацію господарських судів, їх діяльність та осіб, які приймають участь в процесі при розгляді господарських спорів Б) діяльність господарського суду щодо вирішення господарських спорів В) процес здійснення господарської діяльності
4. Джерелами господарського процесуального права є: А) Конституція України, Закон України «Про судоустрій і статус суддів», Господарський процесуальний кодекс України Б) Конституція України, Закон України «Про господарські суди», Закон України «Про судоустрій», Господарський процесуальний кодекс України В) Конституція України, Господарський процесуальний кодекс України, Закон України «Про арбітражний суд»
5. У разі неясності та неповноти господарського законодавства, що регулює спірні правовідносини, суд: А) припиняє провадження у справі Б) розглядає спір по суті, застосовуючи різноманітні прийоми тлумачення. В) зупиняє розгляд справи та звертається до вищого господарського суду України з клопотанням щодо подання заяви до Конституційного суду України
6. Про розгляд справи в закритому судовому засіданні виноситься: А) рішення Б) постанова В) ухвала
7. Визначте види підсудності справ господарським судам: А) Предметна, суб’єктна, виключна. Б) Об’єктна, територіальна, виключна. В) Предметна, територіальна, виключна.
8. Якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю: А) Не пізніше 10 днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи; Б) Не пізніше наступного дня після винесення ухвали про передачу справи за належною підсудністю. В) Не пізніше 5 днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи;
9. Справи у спорах про порушення майнових прав інтелектуальної власності розглядаються господарським судом: А) За місцем вчинення порушення. Б) За місцезнаходженням відповідача. В) За місцезнаходженням позивача.
10. Територіальна підсудність господарської справи за позовом до кількох позивачів визначається за місцезнаходженням: А) Одного з відповідачів за вибором позивача. Б) Одного з відповідачів за вибором суду. В) Одного з відповідачів за погодженням сторін
11. Які ознаки процесуального правонаступництва? А) Воно виникає в разі реорганізації підприємства та можливо на будь-який стадії процесу; Б) Воно виникає в разі ліквідації підприємства та можливо тільки на підготовчий стадії судового процесу; В) Суд про правонаступництво виносить постанову.
12. Процесуальна співучасть це: А) Коли позов подано кількома позивачами чи до кількох відповідачів; Б) Коли позов подано кількома позивачами виключно до кількох відповідачів; В) Всі твердження є вірними.
13. Якщо суддя виявляється родичем особи, яка приймає участь в справі, то він підлягає: А) Звільненню; Б) Відводу; В) Заміні.
14. При яких обставинах розгляд справи починається спочатку? А) При вступі в процес прокурора; Б) При заміні неналежного відповідача; В) При заміні неналежного позивача.
15. Заява про поновлення процесуального строку: А. Підлягає оплаті державним митом Б. Підлягає оплаті державним митом лише у майнових спорах. В. Не підлягає оплаті державним митом
16. Висновок судового експерта: А. Є обов’язковим для господарського суду. Б. Не є обов’язковим для господарського суду. В. Є обов’язковим для сторін у справі.
17. Мирова угода в господарському процесі: А. Може бути укладено на будь-якій стадії процесу Б. Може бути укладено лише в суді першої інстанції або при виконавчому провадженні В. Може бути укладено лише до звернення до господарського суду або при виконавчому провадженні
18. У випадку укладання мирової угоди провадження у справі: А) зупиняється Б) припиняється В) відкладається
19. В разі, якщо позовна заява пред’явлена до ліквідованого підприємства, організації: А) суддя вирішує питання про можливість правонаступництва; Б) відмовляє в прийнятті позовної заяви; В) повертає позовну заяву.
20. Ціна у позовах, які складаються з кільком самостійних вимог визначається: А) розміром найменшої вимоги; Б) розміром найбільшої вимоги; В) загальною сумою усіх вимог.
21. Суддя повертає позовну заяву в разі виявлення в ній недоліків не пізніше: А) 3 днів з дня її надходження; Б) 5 днів з дня її надходження; В) 7 днів з дня її надходження.
22. У разі скасування ухвали про відмову в прийнятті позовної заяви вона вважається поданою: А) в день скасування ухвали; Б) наступного дня після скасування ухвали; В) в день первісного звернення до господарського суду.
23. За загальним правилом спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше: А. Трьох місяців від дня одержання позовної заяви; Б. Двох місяців від дня одержання позовної заяви; В. Одного місяця від дня одержання позовної заяви.
24. У виняткових випадках за клопотанням сторони строк вирішення господарського спору може бути продовжено, але не більш як: А. На 15 днів; Б. На один місяць; В.На два місяці.
25. У випадках припинення провадження у справі повторне звернення до господарського суду зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав: А. Допускається; Б. Не допускається; В. Допускається лише в окремих випадках, визначених законом.
26. Після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач: А. Вже не має права знову звернутися з ним до господарського суду; Б. Має право знову звернутися з ним до господарського суду в загальному порядку; В. Має право знову звернутися з ним до господарського суду лише з дозволу суду.
27. Апеляційна скарга подається: А) протягом десяти днів з дня отримання рішення стороною по справі; Б) протягом двадцяти днів з дня прийняття рішення місцевим господарським судом; В) протягом десяти днів з дня оголошення рішення місцевим господарським судом.
28. Які межі перегляду справи в апеляційному порядку? А) апеляційний господарський суд не зв’язаний доводами апеляційної скарги і перевіряє рішення місцевого господарського суду в повному обсязі; Б) апеляційний господарський суд зв’язаний тільки доводами апеляційної скарги; В) апеляційний господарський суд приймає і розглядає вимоги, що не були предметом розгляду в суді першої інстанції.
29. Який строк розгляду апеляційної скарги? А) три місяці; Б) два місяці; В) один місяць.
30. Касаційна скарга у господарських справах може бути подана протягом: А. двадцяти днів з дня набрання рішенням місцевого господарського суду чи постановою апеляційного господарського суду законної сили. Б. одного місяця з дня набрання рішенням місцевого господарського суду чи постановою апеляційного господарського суду законної сили. В. десяти днів з моменту набрання рішенням місцевого господарського суду чи постановою апеляційного господарського суду законної сили.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)