АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретична частина. 1. Розв’яжіть наступні тестові завдання:

Читайте также:
  1. Друга частина дипломного проекту супроводжується розрахунком силової частини імпульсної системи керування ТЕД.
  2. Економічна частина
  3. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  4. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  5. Загальна частина
  6. Загальна частина
  7. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 1 страница
  8. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 10 страница
  9. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 11 страница
  10. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 2 страница
  11. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 3 страница
  12. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 4 страница

1. Розв’яжіть наступні тестові завдання:

1. Знайдіть визначення такому поняттю, як «торговий патент»:

a) Документ державного зразка, який засвідчує право суб’єкта господарювання на провадження зазначеного в ньому виду господарської діяльності протягом визначеного строку за умови виконання ліцензійних умов.

b) Договір, укладений державним замовником від імені держави з суб’єктом господарювання – виконавцем державного замовлення, в якому визначаються економічні та правові зобов’язання сторін і регулюються їх господарські відносини.

c) Засіб державного регулювання економіки шляхом формування на договірній (контрактній) основі складу та обсягів продукції (робіт, послуг), необхідної для пріоритетних державних потреб.

d) Державне свідоцтво, яке засвідчує право суб’єкта господарювання займатися певними видами підприємницької діяльності впродовж встановленого строку.

e) Встановлений граничний обсяг виробництва чи обігу певних товарів і послуг.

2. Знайдіть визначення такому поняттю, як «договір міни (бартеру)»:

a) Одна сторона (орендодавець) передає другій стороні (орендареві) за плату на певний строк у користування майно для здійснення господарської діяльності.

b) Виробник сільськогосподарської продукції зобов'язується передати заготівельному (закупівельному) або переробному підприємству чи організації вироблену ним продукцію у строки, кількості, асортименті, що передбачені договором, а підприємство зобов'язується сприяти виробникові у виробництві зазначеної продукції, прийняти і оплатити її.

c) Енергопостачальне підприємство відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі – енергію) споживачеві, який зобов'язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.

d) Кожна із сторін зобов'язується передати другій стороні у власність, повне господарське відання чи оперативне управління певний товар в обмін на інший товар.

e) Одна сторона – постачальник зобов'язується передати (поставити) у зумовлені строки (строк) другій стороні – покупцеві товар (товари), а покупець зобов'язується прийняти вказаний товар (товари) і сплатити за нього певну грошову суму.

3. Учасники товариства мають право, а не обов’язок:

a) Додержуватися установчих документів товариства і виконувати рішення загальних зборів та інших органів управління товариства;

b) Вийти в установленому порядку з товариства;

c) Виконувати свої зобов’язання перед товариством, в тому числі і пов’язані з майновою участю, а також вносити вклади (оплачувати акції) у розмірі, порядку та засобами, передбаченими установчими документами;

d) Не розголошувати комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність товариства;

e) Здійснити відчуження часток у статутному (складеному) капіталі товариства, цінних паперів, що засвідчують участь у товаристві в порядку, встановленому законом.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)